Kaynak: Cooking Light Çeviri Sevin Turan Fotoğraflar: Ingimage ve Alamy
Yemek pişiren herkesin bilmesi gereken 15 harika ipucu
Mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak, daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi ve israfı önlemenizi sağlayacak ipuçları...
Fırında sebze pişiriyorsanız, fırınınızı önceden ısıtırken tepsinizi de içine koyun ve sebzelerinizi sıcak tepsiye yerleştirin. Böylece hızla pişmeye başlayacaklar.
Pudra şekeriniz yoksa toz şekeri bir kahve ya da biber değirmeninden geçirip kendi pudra şekerinizi üretebilirsiniz.
Kinoa, esmer pirinç, bulgur gibi yiyecekleri haşlarken, suya 1 poşet kokulu çay eklerseniz, yemeklerinizin daha hoş aromatik olmasını sağlayabilirsiniz.
Yumurtalarınızın tazeliği konusunda kutunun üzerindeki tarihlere güvenmek yerine yumurtanızı bir bardak suya koyun. Tazeyse batar, bayatsa yüzer.
Ispanak, pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerinizin çürümeye yüz tuttuğunu görüyor ama hemen pişirme fırsatı bulamıyorsanız, kilitli bir poşette dondurucuya atmanız yeterli. Daha sonra çıkarıp çorbadan omlete birçok tarifte kullanabilirsiniz.
Haşlanmış yumurtaların kolayca soyulmasını istiyorsanız sıcak suda pişirmek yerine buharda pişirin. Sepete koyup sıcak suyun üzerinde 15-16 dakika tuttuğunuz yumurtalar kolayca soyulacaktır.
Dalyan köfte yaparken kocaman bir parçayı pişirmeye çalışmak yerine eti muffin kalıplarına bölüştürüp 15 dakika içinde kolayca pişirebilirsiniz.