Tasarruf amacıyla başladı, Adana kebabına bambaşka bir lezzet kattı
Kentin tescilli lezzetlerinden Adana kebabını yurt dışından getirttiği özel bir ahşaba takarak pişiren kebapçı, farklı tadı ve sunumuyla dikkati çekiyor. Boya veya cila gibi kimyasal madde kullanmayan şişlerle pişirilen "Ağaçta Adana kebabı", 4-6 Ekim'de düzenlenecek 3. Lezzet Festivali'nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Kentte yaklaşık 35 yıldır kebapçılık yapan Mustafa Dağoğlu, mesleğine başladığı yıllarda "tasarruf" amacıyla ahşaptan şişlere takarak yaptığı ürününü yeniden hayata geçirmek için çalışma başlattı.
Boya veya cila gibi herhangi bir kimyasal madde kullanmadan, özel olarak üretilen ahşap şişlere, zırhla çektiği kıymasını takan Dağoğlu, istediği lezzete ulaştı.
"Keresteciler Sitesi'nde kebap tablam olduğu yıllarda şiş bulamayınca kebabı ağaca taktık ve öyle devam ettik. Ondan sonra da demir şişlere devam ettik."