Çikolatalı güllaç tarifi
Çikolatalı güllaç tarifi, farklı lezzetleri tatmayı ve denemeyi sevenler için güzel bir alternatif!
Yapımı için malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- 80 gram sütlü çikolata
- 2,5 çorba kaşığı kakao
- 4 avuç Antep fıstığı içi
- 7 yaprak güllaç
Çikolatalı güllaç tarifi Nasıl yapılır?
Süt, şeker, kakao ve Hindistan cevizini bir tencereye koyup iyice karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine 40 gram çikolatayı ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve bu karışımın iyice ılınmasını bekleyin.
Güllaçları kenarı yüksek olan tepsinizin boyutlarında kesin. Yanlarda kalan parçaları ara katlara kullanın. Bir kat güllaç bir kat sos olarak dört kat yapın. Ara kata fıstığın yarısını ve biraz çikolata rendesini serpin. Tekrar güllaç ve sos olarak bir güllaç yaprağı kalacak şekilde dizin. Tekrar kalan fıstık ve çikolata rendesi üzerine bir kat güllaç yaprağı ve kalan sosu döküp buzdolabına iyice sütü çekmesi için bırakın.
Dilimleyip üzerini çikolata veya fıstık ile süsleyerek soğuk servis edin.