GeriHamur İşi Tarifleri Burmalı Amasya çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burmalı Amasya çöreği tarifi

Burmalı Amasya çöreği tarifi

Amasyalılar haşhaşı çok sevdikleri için birçok hamur işinde kullanıyorlar. Bu tarif de onlardan bir tanesi. Burmalı Amasya çöreğinin yapımı oldukça basit ve çok da lezzetli. Çayın yanında iyi giden bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte Burmalı Amasya çöreği tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 kilogram un 
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 kilogram dövülmüş haşhaş
  • 3 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram ceviz içi 

Üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta

Burmalı Amasya çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine un, su, tuz ve sıvı yağ koyun.

Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Mayalanması için üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar dinlendirin.

Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün.

Bezeleri oklava ya da merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.

Diğer yandan ceviz ve haşhaşla harç hazırlayın.

Açılmış olan hamurun üzerine harçtan bir miktar sürün.

Aynı şekilde diğer bezeleri de açıp bir kat harç bir kat hamur olacak şekilde üst üste koyun.

Hazırlanan harçlı hamuru 5 santimetrelik şeritler halinde kesin.

Kesilen şeritleri bükerek yağlanmış tepsiye ister düz ister yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.

Şekil verdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sürün.

10'ar santim arayla bıçakla kesip 10 dakika dinlendirin.

Önceden ısıtılmış fırına koyarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin.