Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Bat yemeği tarifi
Yaprak sarmanın harcını çiğ yiyenler batı çok sevecektir. Amasya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan batın malzemeleri doğal, yapılışı ise çok kolay. Bu nedenle çok iştah açıcı bir yemek haline gelen batı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 100 gram kırılmış ceviz
- 5 adet taze soğan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- 1 su bardağı su
Bat yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Bütün malzemeleri derin bir kaba koyup karıştırın.
Bulgurların kabarması için bir süre bekleyin.
Servis tabağına aldığınız harcı isterseniz yaprakların arasına sarıp isterseniz de ekmekle yiyebilirsiniz.