Son Güncelleme:
Ayva marmelatı tarifi
Ayva, marmelatı ve reçeli en sık yapılan ve en çok sevilen meyvelerin başında geliyor. Bizim tarifimizde ayvaya tarçın ve karanfil de mis gibi aromalarıyla eşlik ediyor. Çok beğeneceğinizden emin olduğumuz bu marmelatı ayva mevsiminde bol bol yapıp yaz ayları için de saklamanızı tavsiye ediyoruz. İşte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 5 tane ayva
- 800 gram toz şeker
- 500 mililitre su
- 5 tane karanfil
- 1 tane çubuk tarçın
Ayva marmelatı tarifi Nasıl yapılır?
Ayvaları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini saklayın.
Dilimlenmiş ayvaları limonlu suda bekletin. Tencereye su ve şekeri koyun. Ayvaları tencereye rendeleyin. Tülbente sardığınız çekirdekleri tencereye atın. 10 dakika kaynamış olan karışımın altını kısıp karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
Kıvam koyulaşınca tarçın, çekirdekler ve karanfili alın. Son adım olarak limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.