GeriÇorba Tarifleri Arabaşı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arabaşı çorbası tarifi

Arabaşı çorbası tarifi

Arabaşı çorbası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir, tüyolarıyla birlikte bu eşsiz lezzeti keşfedin! Orta Anadolu'nun geleneksel tatlarından biri olan Arabaşı çorbası, soğuk kış akşamlarının vazgeçilmezidir. Tavuk veya hindi etiyle hazırlanan bu özel çorba, yanında sunulan hamuruyla farklı bir deneyim sunar. Tarifimizin detaylarında, doğru kıvamı yakalamanın ve hamuru mükemmel şekilde hazırlamanın sırlarını bulacaksınız. Lezzetli bir Arabaşı çorbası yapmak için bilmeniz gereken tüm adımları ve ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 20 gram tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Un

Arabaşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu tencereye koyarak kaynatın. Kabın içine 1 su bardağı un, 2 bardak soğuk su koyun ve topaklanmadan karıştırın. Karışımı, kaynattığınız suya yavaş yavaş dökün. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Hamuru tepsiye dökün ve biraz soğumasını bekleyin. 1 saat de buzdolabında dinlendirin. Ardından hamuru kare şeklinde kesin. Tencereye 1 çay kaşığı salça koyun ve sulandırın. Tavukları, kırmızı pul biberi, tuzu içine ekleyin ve tavuk yumuşayana kadar pişirin. Ardından pişen tavukları da parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.

Bir tavada tereyağını eritip üzerine un ekleyin. Salça ve pul biberi de ekleyerek 3 dakika kadar kavurun. Bu karışımı tavukların üzerine dökerek 5 dakika daha pişirin.

Çorbayı servis kasesine alın, içine hazırladığınız hamurdan koyun. Üzerine limon suyu gezdirerek nane serpebilirsiniz. Afiyet olsun!