Lekesiz: FETÖ'nün hiç olmadığı zamana döndürülmesi 10 yılımızı alacak

Güncelleme Tarihi:

Lekesiz: FETÖnün hiç olmadığı zamana döndürülmesi 10 yılımızı alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:43

Lekesiz: FETÖ'nün hiç olmadığı zamana döndürülmesi 10 yılımızı alacak

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, darbe girişimi sonrasında yurtdışında yürütülen aleyhte propagandalara karşı MÜSİAD olarak 670 ülkede 170 noktadaki temsilcilik ve şubeleri aracılığıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir proje olduğunu belirterek, “Kim, niye, nasıl yaptı, bunu hepimiz çok daha iyi biliyoruz. Ancak milletimizin feraseti, milli iradeye sahip çıkması, bir Çanakkale ruhu, Seyit onbaşılarımız, Nene hatunlarımız, devirler- nesiller değişse de her dönem var olduklarını bir kere daha gösterdi. Çıplak elleriyle, topa, tüfeğe, uçağa çok değişik şeyler gördünüz. Çok yüksek katlara çıkıp da F16 üstüne atlamaya teşebbüs eden yürekleri gördük hep beraber" dedi.

40 YILLIK YAPILANMA 10 YILDA BİTER

FETÖ terör örgütünün içeride deşifre olduğunu ama bitmediğine dikkati çeken Resul Lekesiz, şöyle konuştu:

“40 yıldır ilmek ilmek işlenen sistematiği olan bir yapılanma. Temizlenmesi, ayıklanması, hiç olmadığı zamana döndürülmesi belki bir 10 yılımızı alacak. Ancak yurtiçinden ziyade yurtdışı boyutu var. Bundan sonra bizlerin üstüne düşen özellikle iş dünyası anlamında ekonomik olarak Türkiye'yle ilgili çok ciddi algı yönetimi, kara propagandayla karşı karşıyayız. MÜSİAD'ın sadece Türkiye de değil dünyada 70 ülkede 170 tane noktada irtibatı var, temsilci veya şube şeklinde. Kapa propagandaya karşı çalışma yürütülüyor."

24 ÜLKEYE İMAJ GEZİSİ

Ekonomik anlamda tam bağımsız olabileceğimizi iddia ettiğimiz için bütün bunları yaşadığımızı anlatan Lekesiz, “Ortadoğu merkezli dünya şeniden şekilleniyorken eğer zayıf bir ülke olarak o masada olsak, söyleneni yapsak bugün Türkiye'de ne darbe olur ne etrafımızda terör olayları olur. Ancak bugünkü şartlar 100 sene önceki şartlar değil, bizim ecdadımız referansımızdır" dedi.

Lekesiz, yurtdışında Başbakan Binali Yıldırım'ın öncülüğünde oluşturulan içinde bakanların da görev alacağı TÜSİAD, TOBB ve DEİK ile MÜSİAD'ın birlikteliğinde yurtdışında aleyhte propagandalara karşı olumsuz algının düzeltilmesi için ilk gezinin Danimarka'ya yapıldığını söyledi. Lekesiz, bu şekilde 24 ülke ziyareti yapılacağını da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!