Kuşadası'nda 53 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında 53 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 16:13

Kuşadası'nda 53 gözaltı

Haberin Devamı

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, terör örgütü 'FETÖ'ye finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, çeşitli meslek gruplarından 53 kişi gözaltına alındı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sabah kentte eş zamanlı operasyon yaptı. 50'den fazla ev ve işyerine baskın gerçekleştirdi. Geç saatlere kadar süren aramalar sonunda aralarında avukat, muhasebeci, turizmci, beyaz eşya satıcısı ve müteahhitlerin bulunduğu 20'si kadın 53 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların büyük bölümünün, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesindeki Kuşadası İşadamları ve Turizmciler Derneği üyeleri olduğu öğrenildi. Önce Davutlar Polis Merkezi'ne götürülen gözaltındakiler, sorgu sürecinin uzun süreceği göz önüne alınarak duş ve diğer sosyal olanakları bulunan Derici Gürbüz Anadolu Lisesi Spor Salonu'na sevk edildi. Gözaltına alınanların sorgularının tamamlanmasından sonra gruplar halinde adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!