Kurtuluş kanaviçesi

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş kanaviçesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 00:44

TERÖR örgütü PKK’nın Nusaybin’de çözülmesi devam ediyor. Güvenlik kaynakları, Nusaybin’de dün 8 PKK’lının teslim olduğunu bildirdi.  

Haberin Devamı

İlçede dün sabah önce 1’i kadın olmak üzere 5 terörist, daha sonra da 3 terörist kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim oldu. Bir terörist de sağ olarak yakalandı. Teslim olan teröristlerin, üzerinde kanaviçe işleme olan beyaz bir örtüyü sallayarak teslim oluş anları, güvenlik güçlerince paylaşıldı. Nusaybin’de daha önce de 67 terörist teslim olmuştu. Böylece ilçede 3 gün içinde teslim olan PKK’lı sayısı 75’e yükseldi.  

'SİVİLİM' DİYENE SWAP TESTİ
MARDİN' Nusaybin’de teslim olan kişilerin 'sivil' olup olmadıklarının anlaşılması için Swap testi yapıldığı belirtildi. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre teslim olan 75 kişiden 67'sinin kimlik tespiti bitti. 15'inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğu anlaşıldı. Vücutlarında uzun süre silah taşıdıklarını gösterir izler, Swap testlerinde de saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanması nedeniyle terörist oldukları belirtildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!