Güncelleme Tarihi:
Yıllardır birçok eşyanın ve ünlü markanın sahtesine rağbet edildiğini duyarız. Duymakla kalmayız bu ürünlerin satıldığını da görürüz dükkanlarda, kaldırımlarda. Hem de neredeyse kapış kapış...
Çoğumuz yıllardan beri müzik ve film cd'lerinin korsan olanını, yani sahtesini, jean'lerin, spor ayakkabılarının, çeşit çeşit kıyafetlerin, eşofmanların taklidini alıyor, kullanıyoruz istemeye istemeye! (Yoksa isteye isteye mi?)
Açıklamamız da hazır!
Gerçeğinden farksız ve ucuz. Ne diye fazla para ödeyeyim ki!
Çoğu kişinin bütçeye uygun diye aldığı o markaların ya da eşyaların sahtesine alıştık, kanıksadık derken...
Bununla da yetinmedi insanoğlu.
Bilim adamları da bu olaya dahil oldu!
Ve bu yöndeki buluşlarına bir yenisini daha eklediler.
Hayvanları kopyalamayı başardılar, bildiğiniz gibi.
Ancak bu kopya kelimesi biraz suç...
Suç demeyelim de...
İtici bulunmuş olmalı ki, onun yerine 'klonlama’ kelimesini ortaya atıverdiler.
İnsan yaratıcılığı sınır tanımıyor, dur durak bilmiyor!
Bundan sonra hangi yeniliğe; ne şekilde, nerede tanık olacağız derken...
Bir de ne görelim?
Geçen hafta biten 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenindeki birçok görüntünün sahte olduğu anlaşıldı.
Nasıl yani!
Hadiii canım!
Olimpiyat da sahte olur mu yahu!
Maalesef oldu!
Hani şu ekranlar karşısında; ağzımız açık, şaşkınlık ve hayranlıkla izlediğimiz, 'daha iyisi yapılamaz' dediğimiz, inanılmaz görüntüler...
Evet o görüntülerin bir bölümü sahte!
İngiliz Telegraph gazetesinden öğrendiğimize göre, 3 milyardan fazla insanın büyülenmiş gibi izlediği Olimpiyat Oyunları açılışındaki ateş gösterileri bilgisayar ortamında hazırlanmış!
Televizyon başındaki izleyicilere bir helikopterden çekilmiş gibi seyrettirilen havai fişek gösterileri de bilgisayarların marifetiymiş meğer!
Bitmedi!
Bunun yanı sıra, açılışta Çin halkını oluşturan etnik grupların simgesi olarak, dev Çin bayrağıyla yürüyen 56 çocuğun hiçbirinin de 'etnik' olmadığı ortaya çıkmış.
Dahası, şovun yönetmeni, Beijing radyosuna verdiği röportajda, çok zor geçen yarışmaların ardından seçilen ve “Hymn to the Motherland” adlı şarkıyı seslendiren gerçek şarkıcının, 7 yaşında Yang Peiyiki adlı başka bir kız çocuğu olduğunu da itiraf etmiş!
Yani yetkililer bile, olimpiyatın açılışında; havai fişek gösterilerinin önceden kaydedildiğini ve dijital ortamda değiştirildiğini, Çin bayrağı ile yürüyen 56 çocuğun hiçbirinin 'etnik' olmadığını neredeyse kabul etmiş durumda!
"Yok artık, bu kadarı da olmaz!" demişsinizdir belki duyduğunuzda ya da bu satırları okuduğunuzda.
Ama şu var ki...
Her şeyin takip edilemez bir hızla tüketildiği günümüzde; yaşadığımız, gördüğümüz birçok şey gibi buna da şaşırmamayı öğrenmeliyiz galiba!
Müzik, film, jean, spor ayakkabı, eşofman, rakı ve son olarak olimpiyatın sahtesinden sonra 'Gördüklerimize ve bundan sonraki göreceklerimize şaşırmamayı öğrenelim' derim naçizane.
Zira bu gidişle, yakın bir gelecekte, yolda yürürken kendi kopyamızla burun buruna geleceğimiz günlere az kaldı gibi!