19. Saraybosna Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı

Güncelleme Tarihi:

19. Saraybosna Film Festivalinde yarışacak filmler açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 12:53

Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla organize edilen 19. Saraybosna Filme Festivali'nde yarışacak filmler belirlendi.

Haberin Devamı

Başkent Saraybosna'da, 19 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan festival, bu yıl 16-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde, 9 gün boyunca, 20 farklı ülkeden 50 seçkin film, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Saraybosna Film Festivali Seçici Kurul Üyesi Elma Tataragiç, yaptığı açıklamada, festivale bu yıl rekor başvuru yapıldığını belirtti. Tataragiç, “Festival, çok büyük maddi imkanlarla gerçekleştirilmiyor, ancak bu yıl 750 film başvurusu yapıldı. Bu, bizim doğru yolda olduğumuzun, bu yolda devam etmemiz gerektiğinin göstergesi" dedi.

HER YIL ÜNLÜ SİMALARI AĞIRLIYOR



Her yıl başarılı sinemacıların ağırlandığı dünyaca ünlü Saraybosna Film Festivali'nde, filmler, 3 kategoride yarışacak.

Haberin Devamı

Festivale, "En iyi film” dalında, "Savunma Koruma" (Bosna Hersek-Hırvatistan ortak yapımı), "Soldate Jeannette" (Avusturya), "Tomurcuk" (Gürcistan), "Carmen" (Romanya), "Kaçış Günü" (Yunanistan), "Annem ile" (Bosna Hersek-Almanya ortak yapımı), "Talea" (Avusturya), "Kurt" (Romanya) ve "Bükreş'te Gece Olduğu Zaman Ya Da Metabolizma" (Romanya) adlı filmler katılacak.

“Focus” dalında, "Araf" (Türkiye), "Küf" (Türkiye), "Eğri" (Bosna Hersek), "Canlılar ve Ölüler" (Avusturya), "Panihida" (Moldova), "Cennet Aşk, Cennet Din", "Cennet Umut Üçlemesi" (Avusturya), "Gördüğüm Zaman" (Filistin-Ürdün ortak yapımı) adlı filmler yarışacak.

"Kısa Film" dalında festivalde yarışacak filmler ise “Anna" (Yunanistan), "Orfeus" (Bosna Hersek), "Rabbitland" (Sırbistan), "Bulutların Gölgesi" (Romanya), "Biz Uçuyoruz" (Avusturya), "Alerik" (Makedonya), "Onur" (Bulgaristan), "Akşam Yemeği İçin Birisi" (Macaristan) olacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!