2. Bumerang ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

2. Bumerang ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 11:06

Türkiye'nin en kapsamlı, özgün ve kaliteli içerik barındıran blog ekosistemi Bumerang’ın bu yıl ikincisini düzenlediği "2’inci Bumerang Ödülleri" sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr’nin 2007 yılından beri faaliyet gösteren networkü Bumerang’ın bu yıl “Bumads ile içerik aşkına” günü kapsamında ikincisi düzenlenen yarışmanın ödül töreni dün akşam Hilton Convention Center’da gerçekleştirildi. Radyo programcısı Geveze’nin sunduğu geceye, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Mobil/Web ve Tablet. Mobil/Web Koodinatörü Bülent Mumay, Hürriyet İnternet Grubu Başkanı Yardımcısı Erhan Acar, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet Yayın Direktörleri Fatih Çekirge ve Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, GIZMODO Chief Editörü Matthias Sternkopf, Edelman Londra Senior Digital Direktörü Emma Gannon, Bild Gazetesi Digital Yayın Direktörü Manfred Hart’ın da aralarında bulunduğu yerli ve yabancı sektörün önde gelen marka ve ajans temsilcileri ile davetliler katıldı.

ÖDÜL TÖRENİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

SİZLERLE TANIŞMAKTAN ÇOK MEMNUNUM
Ödül törenindekonuşan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, harika bir atmosferle karşılaştığını belirterek, “Blogçular süper. Bumads yıkılıyor. Koşa koşa buraya geldim. Hepinizi çok tebrik ediyorum. Bizim için Hürriyet camiası için sizinle buluşmak çok farklı bir şey. Çünkü blog yazıyorsunuz. Onun için sizlerle tanışmaktan çok memnunum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

35 YILLIK MESLEĞİN DEVİR TESLİMİNİ YAPIYORUM
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da şöyle konuştu:

 “Buraya gelmeden önce ekonomi servisinden bir arkadaşla konuştum. İnsan zamanı geldiğinde çekilmeyi bilmeyi. Çünkü bana öyle şeylerden bahsetti ki. Gerçekten bunları benim anlamam için, bir bu kadar daha yaşamam lazım. Burada olmaktan şu açıdan mutluyum. Çok uzun bir gazetecilik hayatım var. Çok uzun bir idarecilik hayatım var. Bu salonda yaşını başını almış insanlarla çok uzun bir yolu geride bırakarak Hürriyet’in tepesine geldik. Yaklaşık 3 senedir Genel Yayın Müdürlüğü yapıyorum ama belli ki artık benim iş tanımım önümüzdeki 5 ila 10 sene içinde var olmayacak. Medya, tekrar mecra olacak. Çeşitli toplulukların içindeki haberleşmeyi, özel anları paylaştığı bir platform olacak. Yani buradan bir ödül vermiyorum sadece. Ben size 35 yıllık bir mesleğin devir teslimini yapıyorum. Benim yaptığımı artık kimseye yapmayacak, sizin yaptığınız gibi bir meslek yapılacak “ dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜK KURUMLAR AYNI ZAMANDA BİRAZ HANTALDIRLAR
Hürriyet Internet Grubu Başkan Yardımcısı Erhan Acar, bir çocukluk anısıyla sözlerine başlayarak, şunları söyledi:

 “Şu an İzmir’deki kuzenim Mustafa Toygar’la çocukken en sevdiğimiz şey, dedemin alet çantalarını ve sandıklarını karıştırmaktı. Çok severdik. 5-6 yaşlarında iki haşarı. Dedem biraz böyle mucit bir adam. Radyoları, televizyonları parçalayan bir adam tekrar takan bir adam. Onun alet sandıkları vardı. Bir gün en saklanan alet sandığını açtığımızda fantastik filmler, sanki içinden ışık gelecekmiş gibi. O kadar heyecanlanmıştık. Orada gördüğüm şeylerden ilki. Sarı zemin üzerine Hürriyet logolu, aya ilk adım atılan o sayıydı. İlgiyle Mustafa ile onu karıştırdık. Aradan yıllar geçti. Gel zaman git zaman Hürriyet’te çalışmaya başladık. Büyük kurumlar, köklü kurumlar, büyük olup her şeyi destekler ama aynı zamanda biraz hantaldırlar. Birtakım işlerin birtakım fikirlerin içinden çıkması için dışardan çok rahat görünse bile bazen zorlukları barındırır. “

Haberin Devamı

KÜÇÜK NEHİR KOSKOCA AKARSUYA DÖNÜŞTÜ
2007 yılında Bumerang network’u tamamen amatör ruhla kurduklarını ifade eden Erhan Acar, şöyle devam etti:

 “Korsan bir iş yaptık. Hiç beklenmeyen bir işti. Yönetimin hiç kimsenin haberi olmadan kurduk. Aslında bugün ortaya çıkan 22 binlik üyenin blog dünyasının ruhuna uygun bir şekilde kurduk. Birçok arkadaşımla birlikte bu sisteme hayata geçirdik. Ve çok kısa zamanda yayıncılarımızla birlikte bir voltran oluşturduk. 2011, yani geçen senede aslında bu voltranın eksik parçası markalarımızdı, reklam verenlerdi. Geçen senede bu eksik parçayı tamamladık. Ve şunu gördük. Fikirlerinizin sihri varsa, düşlerinizin ve duygularınızın sihri varsa istediğiniz kadar amatör başlayın. Sizleri bir şeyler büyütüyor. Sizi büyüten şey aslında karşılıklı duygu alışverişiniz, karşılıklı görünmeyen bir etkileşim. Bugün küçük bir nehir olarak başlayan bu sistem koskoca bir akarsuya dönüştü.”

Haberin Devamı

HAYALİMİZ DÜNYA ÇAPINDA BLOGGER AĞI
Geçen sene Bumads reklam platformunu ilk anons ettiklerinde çok heyecanlandıklarını söyleyen Erhan Acar, “Basının eksik parçasını tamamlıyorduk. Bloggerlarımızın ne kadar önemli olduğunu, digital reklam dünyası için ne kadar kritik insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyorduk. Bir sene içinde çok iyi yol aldık. Bugün geldiğimiz nokta umarım her sene yeni bir şey anons etmeye çalışırız. Dünyaya açıldığımız anons etmek istiyorum. Bunun için çalışmalara başladık. Bugün aramızda çok değerli yurt dışından konuklarımız var. Yeni medya sabahki toplantıda konuştuğumuz gibi merkezden dünyaya gördüğünü, gündemi yarattığı düşünen, eski medya böyle bir anlayışla işliyordu. Arma Bizler artık sokaklarda, parklarda, üniversitelerde, bütün kafelerde, restorantlarda sizlerle birlikteyiz.Hayalimiz dünya çapınca bir blogger ağına dönüşmek, dünya çapında bir blogger networküna dönüşmek umarız bunu gerçekleştiririz.” dedi.

Haberin Devamı

İÇERİK ÜRETEBİLİRSEK İNTERNET DEVRİMİNİ YAKALAYACAĞIZ
Köşe yazarı ve öğretim görevlisi Fatoş Karahasan da şöyle konuştu:

“İçeriğin üretilmediği bir dünyada biz sadece tüketiciyiz. İstediğiniz kadar cep telefonunuz olsun, istediğiniz kadar sosyal mecrada dünyanın en ileri ülkeleri arasına girelim, biz sadece gevezelik yapıyoruz. Yaptığımız şey üretime döndüğü zaman biz Amerika ile yarışacak hale gelebiliriz. Zaten bugünün önemi de bu. Amerika dünyanın en büyük telekulak merkezini inşa ediyor. Bütün dünyadaki her türlü bilgi Utah’daki merkezden geçerek bundan sonra deşifre edecek. Biz Türkiye olarak akıllı telefonlara geçmiş durumdayız. Biz Türkiye olarak sosyal mecrada aktifiz ama içerik üretmiyoruz. Biz içerik üretebilirsek internet devrimini yakalayacağız. Aksi takdirde tüketen insanlar olmayı aramızda sohbet ederek Facebook’ta dünyanın en büyük ülkeleri, en büyük pazarları arasına girebiliriz ama bu bizi dünya ile rekabetçi hale getirmeyecek.”

1500’ÜN ÜZERİNDE BAŞVURU 30 BİN SMS
Yapılan konuşmaların ardından bu yıl 1500’ün üzerinde başvuru alan ve yaklaşık 30 bin SMS’in gönderildiği, Blog yazarlığı ve blog ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunup tatlı bir rekabetle sarf edilen çabaları ödüllendirmek amacıyla yapılan yarışmada, En Tarz Blog, En Çalışkan Blog, En Sosyal Blog, En iyi Yerel Site, En Uyumlu Site, En Bilge Forum ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere 7 site ödüle layık görüldü. Dereceye girenlere başta İPad olmak üzere çeşitli sürpriz ödüller kazandı.

7 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ
En Bilge Forum Ödülü www.gezenbilir.com’ e verilirken, kazanan Bumerang yayıncısına ödülü Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu tarafından verildi.

En Çalışkan Blog Ödülü www.yolunneresindeyim.blogspot.com’un olurken, kazanan blogger ödülünü, Hürriyet Web/Mobil Koordinatörü Bülent Mumay’dan aldı

En İyi Yerel Site Ödülü, www.karsiyakalife.com.tr’nin olurken, kazanan Bumerang yayıncısına ödülü, Hürriyet Dijital Reklam Koordinatörü Haymi Behar tarafından verildi.

En Sosyal Blog Ödülü www.balkopugutasarim.com’a giderken, kazanan bloggera ödülü GROUPM Sosyal Medya Başkanı Ebru Kutan Mersin tarafından sunuldu.

En Tarz Blog Ödülü www.dadatart.com’a verilirken, kazanan blogger ödülünü Hürriyet Gazetesi Sosyal Medya Editörü Şermin Terzi’nin elinden aldı.

En Uyumlu Site Ödülü, http://www.maroon.com.tr’ye verilirken, kazanan Bumerang yayıncısı ödülünü Bumads CEO’su Onur Kabadayı’dan aldı.

Jüri Özel Ödülü ise www.city-shot.com’un oldu. Gecenin son ödülü Hürriyet Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri tarafından sunuldu.

2. Bumerang ödülleri sahiplerini buldu
 

DAVETLİLER PAYDAŞ VE MİRKELAM İLE ÇOŞKULU
Törenin ardından Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ödül alan finalistlerle toplu fotoğraf çektirdi. Törenin ardından sahne alan İskender Paydaş ve Mirkelam, performanslarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

KALİTELİ İÇERİĞİNİZ YOKSA ZİYARETÇİLERİNİZ SİZİ UNUTACAKTIR
Öte yandan töreni öncesinde, Ustalardan “İyi İçerik Atölyesi” başlığı altında çeşitli oturumlar düzenlendi. İyi içerik ve içerik pazarlama konularında kapsamlı paylaşımların olduğu atölye, GIZMODO Chief Editörü Matthias Sternkopf’un İyi içerik Üretme Sanatı başlıklı konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında, kaliteli içeriğin önemine değinen Sternkopf: “Eğer yeterli ve kaliteli bir içeriğiniz yoksa ziyaretçiler sizi unutacaktır. O nedenle bir yayıncı öncelikle temel gazetecilik ilkelerine hakim olmak durumunda. Ürettiği içerikle fark yaratmanın, okuyucusunun dikkatini çekebilecek konular üzerine söz söylemenin gayreti içinde olmalı ve mutlaka kendi kişisel damgasını vurmalı”dedi.

Matthias Strenkopf konuşmasının ardından sosyalmedya.co’nun kurucusu Fatih Güner ve Edelman Londra Senior Digital Direktörü Emma Gannon ile birlikte “Sosyal Medya Fenomenlerinden Samimi Hikayeler” başlıklı panele katıldı. Geveze’nin moderatörlüğünde gerçekleşen panel, keyifli dakikalara sahne oldu.

OYLAMA 18 EKİM’DEN 15 KASIM 2012 KADAR SÜRDÜ
18 Ekim 2012 Perşembe gününden itibaren Bumerang’a “Altın ve Platin” olarak kayıtlı üye siteler, Bumerang üyelik ekranlarında bulunan ödül sayfasından sitesine en uygun kategoriyi seçerek yarışmaya katıldı. Katılım aşamasını gerçekleştiren siteler, editörlerce 48 saat içersinde değerlendirilerek “Onay Süreci”ne girdi. Sitesi, seçtiği kategori kriterlerine uygun Bumerang üyeleri “Onay” maili alarak bilgilendirildi. Katılımı onaylanan siteler, "Türkiye’nin enleri" arasında yer almak,  Bumerang ödüllerinde yarışmak üzere 15 Kasım 2012’ye kadar “Oylama Süreci”ne girdi. Bu süreçte Bumerang üyeleri kendilerine verilecek bir link ile oylamaya katıldı. Oylama sürecindeki siteler, kazanma şansını artırmak için; Bumerang ödül ekranından verilen link ile, sosyal medyadaki paylaşımlarla, sitelerine ekleyecekleri “Bumerang Ödülleri Adayı” şablonlarıyla okuyucu ve takipçilerinden oy alabildi. Oylama sürecindeki katılımcılar sitelerine kolayca ekleyebilecekleri formatta hazırlanmış “Bumerang Ödülleri Adayı” şablonunu kullanarak takipçilerini sitelerine oy vermeye davet etti. Bumerang Ödülleri için, tek bir kişi tarafından her 6 kategoriye 1’er oy verilebildi. Ancak 1 kategoriye en fazla 1 oy verilebildi.

YARIŞMANIN JÜRİ ÜYELERİ ŞÖYLE:
En Tarz Blog:
Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ayşe Arman, Alafortanfoni Ajans Başkanı Demir Çilingir, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök, Kaportafilm Kreatif Prodüktör Gürhan Demirel, Müzisyen, İskender Paydaş, Müzisyen Mirkelam
En Çalışkan Blog: Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, Dijital Büro İstanbul Genel Müdür Uğur Şeker
En Sosyal Blog: sosyalmedya.co Kurucusu Fatih Güner, Radyo Programcısı Geveze, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüce Zerey
En Bilge Forum: Köşe Yazarı ve Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan, Ekşi Sözlük'ün Kurucusu
Sedat Kapanoğlu, Markafoni'nin Kurucusu ve CEO'su Sina Afra,
En İyi Yerel Site: Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fatih Çekirge, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü, Fikret Ercan, Hurriyet.com.tr Köşe Yazarı, Öğretim Üyesi, TEV Proje Koordinatorü Özgür Bolat
En Uyumlu Site: Teknokrasi Ajans Kurucu Ortak Deniz Utku, Pcnet Genel Yayın Yönetmeni Erdal Kaplanseren, Mobi Wan Genel Müdürü İsmail Özdemir

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!