Cenazesinde sadece 15 kişi vardı

Güncelleme Tarihi:

Cenazesinde sadece 15 kişi vardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2011 21:36

Yeşilçam'da 100’ün üzerinde filmde oynayan ve asıl adı Süleyman Faik Durgun olan Cem Erman, Adana’daki evinde eşi tarafından ölü olarak bulundu. Cenazeye, eşi Demiroğlu, bacanağı Zeki Eker ve görevlilerle birlikte toplam 15 kişi katıldı.

Haberin Devamı

Kesin ölüm sebebi belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan sanatçının cesedi, yapılan otopsinin ardından bir süre sahiplerine teslim edilmeyi bekledi. Birinci dereceden akrabalara teslim için beklendikten sonra kimse gelmeyince Erman'ın cenazesi eski eşi ve hala beraber yaşadığı Sevim Demiroğlu'na (45) teslim edildi.

Gerçek adı Süleyman Faik Durgun olan ve Yeşilçam'ın gişe rekorları kıran 100'den fazla filminde, Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Ekrem Bora ve daha onlarca ünlü sinema sanatçısıyla rol alan Cem Erman'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Cenaze törenine, Cem Erman'ın dört yıl hayatını paylaştığı Sevim Demiroğlu ile onun birkaç yakını katıldı. Yapılan incelemede, Cem Erman'ın üç gün önce öldüğü tespit edilmişti.

Haberin Devamı

CENAZESİNE 15 KİŞİ KATILDI

Bir süre birinci dereden akrabalarının gelip alması için bekletilen sinema sanatçısı Süleyman Faik Durgun’un cenazesi, Bursa’da yaşayan bir yeğeninin "Biz gelemeyiz" demesi üzerine nikahsız eşi Sevim Demiroğlu’na teslim edildi. Adana Adli Tıp Kurumu’ndan alınan sanatçının cenazesi Kabasakal Mezarlığı’na getirildi. Eşine ait evde tek başına hayatını kaybeden sanatçı Durgun’un cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenazeye, eşi Demiroğlu, bacanağı Zeki Eker ve görevlilerle birlikte toplam 15 kişi katıldı.

EVDE TEK BAŞINAYDI

1980’de sinemaya noktayı koyan 64 yaşındaki Süleyman Faik Durgun, 2007’de Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nden emekli olan Sevim Demiroğlu ile evlendi. Bir süre sonra boşanan çift, yeniden birlikte olup 100. Yıl Mahallesi’ndeki Manolya Sitesi B Blok 2. kat 3 numaralı dairede oturmaya başladı. Son günlerde tansiyon ve kalp rahatsızlığı ile panik atak rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Durgun, eşi Sevim Demiroğlu’nun, "Akçatekir Yaylası’na gidelim" teklifine "Yaylada benim canım sıkılıyor" diyerek gitmedi.  

Sevim Demiroğlu, dün öğle saatlerinde yayladan eve döndüğünde zile basmasına rağmen Durgun’un kapıyı açmaması üzerine polise haber verdi. Çilingirle kapı açılırken, Durgun oturma odasındaki kanepede ölü olarak bulundu.

Okuduğu kitabın yere düştüğü görülen Durgun’un cesedi, koktuğu için maske takan itfaiye ekiplerince ilaçlanarak çıkartılabildi. Durgun’un cesedi ölüm sebebi belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

'50 KURUŞ ÇIKTI'

Oturma odasındaki kanepe üzerinde, sağ tarafına doğru yan yatar vaziyette cesedi bulunan sanatçı Durgun’un yanında bulunan eşyalar ise şöyle: Önünde yerde arka tarafları kesik bir çift ayakkabı, Rahmi Bey isimli kitap, sehpa üzerinde ise cep telefonu, çakmak, termos, bardak, siyah kordonlu saat, koltuk üzerinde ise Ömer Seyfettin’in ’Harem’ adlı kitabı, tuvaletin karşısındaki odadaki sehpa üzerinde ise "Gözümden akan iki damla yaş" ibaresi ile başlayıp "Bu dünya neye yarar" ibaresiyle biten dört sayfa şiir yazılı not defteri, sayısal loto ve süper loto kuponları, 50 kuruş para.

Polisin evde yaptığı inceleme, odalarda karışıklık ve herhangi bir suç unsuru bulunmadı.  

Haberin Devamı

KENDİ AĞZINDAN CEM ERMAN

Yıllar önce verdiği bir röportajda Cem Erman'ın hayatı böyle anlatılır;

Asıl adı Süleyman Faik Durgun. 1947 İskenderun doğumlu. Baba Mersin, Anne Halep tarafından. Üç kardeşin en küçüğü.
1973’de ‘Ses dergisi’nin açmış olduğu yarışmaya katılır ve yarışmada üçüncü olur. Özleyiş, Öfke, Üç Öfkeli Adam, Ağa Bacı gibi filmlerde başrol oynar.
Daha sonra 100’den fazla film çeken Cem Erman, Saklambaç gazetesinde ve Kelebek’te yaklaşık 50 fotoromanda rol alır.
Zeynep Değirmencioğlu ile ‘Özleyiş’i Yıldırım Önal’la ‘Talihsizler’ i, Kemal Sunal’la ‘Yüz Numaralı Adam’ı oynar. Seks furyası gelince 5 yıl film yapmaz.
Her rolü kabul etmez. O sıra Nuri Alço, Eray Özbal, Sümer Tilmaç çıkar. Cem Erman çalışmayınca, rolleri onlara kalır.
1989’da, Sahibini Arayan Madalya, Sen Yaşa, Canımın Canısın, ve Canımdan Can İste filmlerinde oynar.
“Şeytanın kurbanları” adlı televizyon dizisiyle jübilesini yapar. Ayhan Işık’ı Orhan Gencebay’ı ve İbrahim Tatlıses’i çok sevdiğini söylüyor.
Bir de en çok sevdiği iki insan: Yılmaz Güney ve Yadigar Ejder. Cem Erman oldukça duygusal, konuşurken gözleri doluyor. Sanki geçmişi yaşıyor gibi.
Anlatıyor;
“Türk Sinemasına çok şey verdim karşılığında hiçbir şey kazanamadım. Niçin derseniz.. Çünkü ben, 2 inci adamı yani menfiyi oynuyordum. Bülent Ersoy 500 bin alıyorsa, ben 15 bin lira alıyordum. Orhan Gencebay’la filmde aynı kızı seviyoruz. Ben zengini oynuyorum, Orhansa fakiri.
Gencebay 1.000.000 alıyor, bense 12.500 alıyorum. Ama başa baş oynuyoruz. Hep böyle oldu.. Bana soruyorlar para kazandın mı diye, gülüyorum, o zaman kira parası, giyim parası, gençlik parası, aldığın zaten çerez parası. 33 sene böyle geçti. 1980’den itibaran sinema bitti”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!