Köyceğiz de FETÖ/PDY soruşturmasında 3 tutuklama (2) - yeniden

Güncelleme Tarihi:

Köyceğiz de FETÖ/PDY soruşturmasında 3 tutuklama (2) - yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 17:26

Köyceğiz de FETÖ/PDY soruşturmasında 3 tutuklama (2) - yeniden

Haberin Devamı

Sayın Yazıişleri müdürlerine
Köyceğiz de FETÖ/PDY soruşturması habirimizde tutuklananların sayısında değişiklik olduğu için haberimizi yeniden veriyoruz.
----------
YENİDEN

Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ(Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınıp adiyeye sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın, karara bir üst mahkeme olan Muğla Sulh Ceza Hakimliği'nde itiraz etmesi üzerine yeniden yargılanan şüphelilerden 1'i kadın 3'ü tutuklandı. 3'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 5'i serbest bırakıldı. 5 şüphelinin ise halen adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Şüphelilerin FETÖ/PDY ve elebaşı Fethullah Gülen'e para transferi yaptıkları, bazı kişilerden bağış adı altında zorla haraç aldıkları, topladıkları paraları Gana'ya yapılacak okulda kullanmayı planladıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca bölgede çok sayıda arazi aldıkları, bazılarının hesabında yüklü paraların bulunduğunun tespit edildi. Beş gün gözetim altında tutulan şüpheliler arasında Muğla finansörünün de bulunduğu öne sürüldü.
ÖNCE 10'U TUTUKLANDI
FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddia edilen öğretmenler T.T., B.T., M.K., A.K., emekli imam Ö.T., inşaat malzemeleri satışı da yapan müteahhit İ.K., bir süre önce açığa alınan imam Ü.K., emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.U., M.S., A.S., E.U., Z.A., işadamı M.A., dün  akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gece boyunca ifadelerine başvurulan şüphelilerden M.K., A.K. ve M.S. adli kontrol şartıyla serbest bırıkılırken, diğer 10'u tutuklandı.
ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDİLDİ
Üst mahkeme olan Muğla Sulh Ceza Hakimliği'ne savcının yaptığı itiraz üzerine yeniden yargılanan 13 kişiden T.T., B.T. ve Ö.T. tutuklandı. Daha önce tutuklanan M.U., İ.K. ve Ü.B. yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.K. ve A.K. ise bu kez koşulsuz serbest kaldı. M.S., A.S., E.U. , M.A. ve Z.A.'nın adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Öte yandan FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaların derinleşerek devam edeceği, haklarında yakalama kararı bulunan S.Ü., eşi Ş.Ü., Ö.K. ve Fetullah Gülen'e yakınlığı ile tanınan ve FETÖ/PDY'nin Muğla sorumlusu olduğu ileri sürülen M.Ç.'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!