Köpeğine villa yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Köpeğine villa yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kimileri fazla abartılı bulabilir. Ama, şanslı Sibirya Husky'si Sheva, hemcinsleri gibi bir kulübede değil, şahsına ait, bahçeli bir villada yaşamını sürdürüyorn.

Amerikalı hayvansever Charlie Auriemma, köpeği Sheva'ya olan tutkusunu ve sevgisini, saray yavrusu gibi bir villa inşa ederek ifade etmiş.

Sheva'nın villasına, bahçeyi geçip üç basamaklı merdivenini çıkarak giriliyor. Yaklaşık 6 metre kare genişliğindeki villanın içi, duvardan duvara halı kaplı.

Giriş kapısının üzerinde ve içeride aydınlatma sistemi var. Villanın küçük verandası, çiçeklerle donatılmış bahçeden demir korkuluklarla ayrılıyor. Ön cephede, kırılmaz camları olan sekiz penceresi var.

Sheva'nın 6 metrekarelik villası, aşırıya kaçılıp, gerçek eşyalarla küçültülmemiş. Ama, bir evde bulunabilecek tüm eşyalar, duvarlara esprili çizgilerle yerleştirilmiş. Kapının hemen karşısındaki duvarda ikili bir koltuk, kitaplık, duvar saati, sehpa, ayna ve aplik göze çarpıyor. Komşu duvarda, duşlu banyo küvetiyle, çamaşır ve kurutma makineleri resmedilmiş. Koltuğun üzerinde, Sheva'nın sahibinin üniformalı bir resmi yeralıyor.

Bir başka duvara, bilardo masası ve vücut geliştirme aletleri yerleştirilmiş. Dart'ın ortasına ise bir kedi resmi. Başka bir kedi resminin altına, yeralan 'Kediler, beyinsizdirler ve acı duymazlar' sözcükleri, ezeli düşmanlığı simgeliyor. Mutfağın bulunduğu duvarda, tencerenin içinde koca bir kemik kaynıyor. Buzdolabı da unutulmamış.

Köpek villası, Sheva'nın sahibi Charli Auriemma'ya 7 bin 500 dolara (Bir milyar 700 milyon lira) mal olmuş. Ancak bu para onun için önemli değil. Çünkü köpeği için değişik bir şeyler yapmak onu son derece mutlu ediyormuş.

Evin yapımı yaklaşık bir ay sürmüş. İçi ise üç günde boyanmış. Ancak evle ilgili tadilatlar devam ediyor. Pencerelere pancur takılması planlar arasında. Evi görmeye pek çok insanın geldiğini söyleyen Auriemma, köpeğinin yaşam koşullarının kendisinden çok daha iyi olduğunu söylüyor.

Kuşlara ilkyardım

Narin yapılı kuşlarınızı, evde bekleyen tehlikelere karşı daha önce uyarıda bulunup, onları korumanın tedavi etmekten çok daha kolay olduğunu vurgulamıştık. Aldığınız tüm önlemlere rağmen, küçük yaramazların başları derde girerse, elbette ilk yardımı siz yapacaksınız. Hatalı bir davranış, onların kısacık yaşamlarını daha da kısaltabilir. Bu yüzden, ilk yardımın ardından vakit geçirmeden veterinerinize başvurmayı sakın ihmal etmeyin.

KANAYAN TÜYLER

Kuşunuzun tüylerinin deriye yakın noktalardan kırılması, kan kaybı ve enfeksiyon tehlikelerinin habercisidir. Uzun süre farkedilmeyen kan kaybı, ölüme yolaçabilir. Kırılmış tüyü sakın kopartmayın.

KEDİ-KÖPEK SALDIRILARI

Bu saldırılarda, kuşunuzun tüyleri, iç organları ve iskelet yapısı zarar görebilir. Görünürde yara varsa, kedi ve köpekten geçecek bakterilere karşı hemen temizleyin.

KIRILAN KEMİKLER

Kuşlarda kemik kırılması, iç organlara önemli ölçüde zarar verir. İç kanamalara neden olur. Kırık sonrasında kuşunuzu rahat hareket edemeyeceği küçük bir kutuya koyun. Ve hemen veterinere başvurun.

BİTKİ ZEHİRLENMELERİ

Kuşlar, evdeki süs bitkilerini gagalamayı çok sever. Ancak süs bitkileri zehirlenmelere ve sindirim sisteminde zararlara yol açabilir. Bu gibi durumlarda, veterinerinize başvurmadan önce sorunun hangi bitkiden kaynaklandığını belirleyin.

YANMALAR

Bütün kuşları kaynayan sular veya pişen yemek çeker. Talihsiz bir olayla karşılaşırsanız hemen kuşunuzu sıcak bölgeden uzaklaştırın. Eğer kimyasal bir yanma sözkonusu ise temiz ve soğuk suyla kuşu yıkayın.

Haydi fuara

Hayvanseverlerin iple çektikleri evcil hayvanlar fuarı, geldi kapıya dayandı. Geçtiğimiz yıl 76 bin 720 kişinin ziyaret ettiği, 3. Pet Ürünleri ve Evcil Hayvanlar Fuarı Petshow'98, bu yıl 25-29 Mart tarihleri arasında, Yeşilköy'deki CNR-Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenleniyor. Doğa tutkunu hayvanseverler, aynı çatı altında 9. Uluslararası Çiçekçilik, Seracılık ve Bahçe Kültürleri Fuarı Florist'98'i de gezebilecekler. Evcil hayvanların daha sağlıklı yaşamaları için gerekli ürünleri ve hizmetleri biraraya getiren Petshov'98 Fuarı'nda, Hill's Pet Food işbirliğiyle en iyi kedi ve köpek yarışmaları düzenlenecek. Royal Canin'in eğlenceli etkinliğinde, köpek kuaförleri ve şişman kediler yarışacak. Yine Royal Canin tarafından düzenlenen, 6-13 yaş arasındaki çocukların katıldığı kedi ve köpek resimleri yarışmasının sonuçları da fuarda açıklanacak.

UZMAN GÖZÜYLE

Kediler de sosyaldir

Kedilere; yemek, fare yakalamak, şekerleme yapmak dışında birşey bilmezler demek, insanların kedileri asla tanımadığını gösterir.

Sosyal sıralamaları vardır. Bölgelerini sahiplenirler ve savunurlar. Toplantılar da yaparlar. Üstelik bu toplantılara giderken katı trafik kurallarıyla yönettikleri özel patikaları kullanırlar.

Kedilerin toplandıkları alanlar, kişisel bölgelerden uzaktır. Bu toplantı alanlarına rahat ulaşabilmeyi sağlamak için, yalnızca diğer kedilerin bölge sınırlarından geçip gitmekle kalmayıp, insan ve köpek bölgelerinin de dışında kalan özel yolları kullanırlar. Aynı zamanda insanları utandıracak kadar sistemli trafik düzenlemeleri geliştirmişlerdir. Belli başlı bir sokak boyunca yürüyen bir kedi, otomatik olarak yol hakkına sahiptir. Bu yolu kesen bir patikada ilerleyen diğer kedi, ona yol verecektir. Bu durumda sosyal sıralama önemli olmaz.

Bu toplantılarda üç ya da daha fazla kedi grubu, yalnızca keyifli bir şekilde güneşlenirler. Aynen, bizlerin verdiği kokteyl partilerdeki gibi, eğlenme, dedikodu, onların sosyal yaşamlarının bir parçasıdır.

Postallı köpekler

İngiliz Polisi'nde ve hapisanelerde görev yapan köpekler, bundan sonra kendileri için özel üretilen postallardan giyecek. Zor şartlarda görev yapan polis köpeklerinin patileri, postallar sayesinde cam kırıkları ve diğer kesici maddelerden de korunmuş olacak. İngiliz polisinde köpeklerden sorumlu Steve Allen tarafından tasarlanan postallar, 18 değişik boyda üretildi.

Veteriner

EURO VET VETERİNER KLİNİĞİ

19 Mayıs Mahallesi İnönü Caddesi No: 40

Emintaş Sitesi D Blok Sahrayıcedit Kadıköy İstanbul - 0216 369 94 24

PET EVİN VETERİNER KLİNİĞİ

Atatürk Bulvarı Meydan Sokak No: 2/C Kartal İstanbul

SEMPATİ VETERİNER KLİNİĞİ

Mustafakemal Bulvarı 2. Çarşı Mimaroba Büyükçekmece İstanbul

0212 863 03 66

mektup

Hürriyet Medya Towers

Pet Corner

Güneşli-34544 İSTANBUL

Faks: 0212 677 03 40

e-mail: bovacik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!