Konya'da FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Konyada FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 10:10

Konya'da FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı

Haberin Devamı

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)- KONYA merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bugün düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 90 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu sabaha karşı Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Konya merkezli 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 90 adrese düzenlenen operasyonda aralarında, öğretmen, açığa alınan profesörler, il ve ilçe imamı, bölge talebe mesulü, örgüt muhasebecisi, mütevelli, daha önce Konya'da görev yapmış ancak şu an farklı illerde görev yapan polislerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunmayan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise Fetullah Gülen'e ait kitaplarında bulunduğu belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!