Kocaeli'nde FETÖ operasyonunda 28 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Kocaelinde FETÖ operasyonunda 28 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 09:58

Kocaeli'nde FETÖ operasyonunda 28 tutuklama

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında gözaltına alınanlardan aralarında 7'si 'emniyet imamı', 21'i polis toplam 28 kişi tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyetin içerisindeki yapılanmaya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 kişi dün adliyeye sevk edildi. Aralarında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden sorumlu imam B.D. ve M.E, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesinden sorumlu K.D, Derince ve Körfez ilçe emniyet müdürlüklerinden sorumlu S.E, istihbarat şubeden sorumlu M.K. ve F.C. ile polis eşlerinden sorumlu B.C.'nin bulunduğu 7 terör örgütünün imamı ile 23 polis adliyeye sevk edildi.
Terör örgütünün imamları arasında öğretmenlerin de bulunduğu belirlenirken, 2'si kadın 30 kişi savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Aralarında imamların da olduğu 28 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!