KKTC Cumhurbaşkanı: Suçun suçlunun üstüne gidelim ama yanlışlıklar yapmayalım

Güncelleme Tarihi:

KKTC Cumhurbaşkanı: Suçun suçlunun üstüne gidelim ama yanlışlıklar yapmayalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 13:08

KKTC Cumhurbaşkanı: Suçun suçlunun üstüne gidelim ama yanlışlıklar yapmayalım

Haberin Devamı

Nursima KESKİN/ ANKARA,(DHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, FETÖ yapılanmasının Kıbrıs'ta olup olmadığına ilişkin, "Hükumetimiz ilk günden FETÖ/ PDY örgütünü terör örgütü olarak ilan etti. KKTC demokratik bir hukuk devleti olarak bu konuda elinde belge, bilgi, veri varsa bunun gerekliliklerini kuşkusuz yerine getirecektir. Orada en ufak bir kuşkuya yer yoktur. Herhangi bir müsamaha söz konusu olamaz. Bu gibi dönemlerde gammazlamalar da çok olur. Bunun da altını çizmek isterim. Suçun suçlunun üstüne, terörün üstüne kesinlikle gidelim ama giderken dikkat edelim yanlışlıklar yapmayalım" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi eşliğinde darbe girişimi sırasında bombaların hedefi olan TBMM'de büyük hasarın meydana geldi şeref holünde incelemelerde bulundu. Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Kıbrıs sorununa ilişkin görüşmelerde bulunmak amacıyla Türkiye'ye geldiğini belirtti. Akıncı, darbe girişimin maruz kalan Türkiye'de 'geçmiş olsun' ziyaretlerinde de bulunacağını anımsatarak şunları söyledi: "O gece bu olaylar yaşanırken Kıbrıs Türk halkının bir bütünlük içinde darbeyi kınadığını hatırlatmak istiyorum. O gece Cumhurbaşkanına ulaşmam mümkün olmadı ama Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na duygularımızı ,kararlılığımızı, desteğimizi iletme fırsatı bulduk. Bugün Türkiye'nin demokrasisinin mabedi TBMM çatısı altında şu duygularımı da ifade etmek isterim. Tüm dünya gibi Kıbrıs Türk halkı da o gece TBMM'nin demokrasisine, iradesine ne kadar bağlı olduğunu güzel bir kanıtını oluşturdu. O gece bombaların altında yüce meclis açık oldu ve çalışmalarını sürdürdü. Bu çok büyük bir olaydır. TBMM temsilcilerini kutluyorum büyük bir demokrasi sınavı verdiler. Aynı zamanda Türk milletini kutluyorum. Tankların karşısında göğüs gererek demokrasisine sahip çıktı Türk halkı. Bir daha bu acılar yaşanmasın temenni ediyorum. Türk demokrasisi hukukun üstünlüğü çerçevesinde Atatürk ilkelerine bağlı olarak laik demokratik bir hukuk devleti olarak gelişimini ne kadar ileriye taşırsa bu Kıbrıs Türk halkı içinde güzel bir durumdur. Bu girişimde bulunanları bu melun terör eylemini planlayanları bu paralel yapılanmayı lanetliyorum. Buna göğüs geren Türk halkını bir kez daha kutluyorum."
"HÜKUMETİMİZ İLK GÜNDEN FETÖ/ PDY ÖRGÜTÜNÜ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK İLAN ETTİ"
Mustafa Akıncı, bir gazetecinin FETÖ'nün Kıbrıs'ta faaliyetlerinin var olup olmadığı, varsa yürütülen mücadelenin boyutunu sorması üzerine şu yanıtı verdi: "Hükumetimiz ilk günden FETÖ/ PDY örgütünü terör örgütü olarak ilan etti. O anlamda bir eksikliği gidermiş oldu. Demokratik hukuk devleti kuralları içinde bilgi, belge ve bu konularda var olan verilere dayalı olarak hukuk devleti hareket edebilir. Dolayısıyla KKTC 'de bir demokratik hukuk devleti olarak bu konuda elinde belge, bilgi, veri varsa bunun gerekliliklerini kuşkusuz yerine getirecektir. Orada en ufak bir kuşkuya yer yoktur. Herhangi bir müsamaha söz konusu olamaz. Böylesi bir olayda bir tereddüt de söz konusu olamaz. Burada önemli olan bu gibi dönemlerde dikkatli olmak gerekir, kurunun yanında yaşların da yanmaması gerekir. Bir masum sanı bile elde yeterli bilgi belge veri yokken lekeleyip onun hakkında suç isnadında bulunursa bir hukuk devleti sadece o kişiye değil kendi normlarına da büyük zarar vermiş olur. Onun için bugünler çok dikkatli olunması gereken dönemlerdir. Bu gibi dönemlerde gammazlamalar da çok olur. Bunun da altını çizmek isterim. Suçun suçlunu üstüne, terörün üstüne kesinlikle gidelim ama giderken dikkat edelim yanlışlıklar yapmayalım."
"DEMOKRASİLERDE EN BÜYÜK GÜÇ MİLLETTİR"
TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "15 Temmuz nedeniyle şu açık şekilde ortaya çıkmıştır. Demokrasilerde en büyük güç millettir. Tank, top, tüfek, silah uçak, bombalar bunlar demokrasiye inanmış insanlarımız karşısında bir şey ifade etmemektedir. 15 Temmuz ve sonrasında Yenikapı'da ortaya konan beraberlik Türkiye'ye yeni bir başlangıç yapma fırsatı vermiştir. Bunu başta hükumet olmak üzere siyasi partileri iyi değerlendirmelidir. Bundan sonra böyle bir teşebbüsün Türkiye'de olmayacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!