YTB’nin Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

YTB’nin Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivalinin ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 10:41

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali" ödül töreni ve kapanış filmi gala gösteriminin ardından sona erdi. Altmış rekabetçi başvurunun arasından yapılan değerlendirmelerin ardından çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. İki gün süren festival kapsamında ayrıca Master Class programı ve panel etkinliği yapıldı. Panele konuşmacı olarak Türkiye Bursları ile daha önce ülkemizde eğitim almış kendi ülkesinde ise yönetmen ve senarist olarak başarılı projelere imza atan isimler katıldı. Festivalin Koordinatörlüğünü Afganistanlı yönetmen Vega Moqarabi ile İtalyan yönetmen Gesufrancesco Petrillo yaptı.

Haberin Devamı

Programa YTB Başkanı Eren de katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Uluslararası öğrencilerin Türkiye’de eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ülkelerinde çeşitli alanlarda başarılı projelere imza attığını söyleyen Eren, Türkiye de çok büyük katkı sağladıklarını kaydetti.

Festivale 60 başvuru yapıldığı, bunlardan 30’unun ise uluslararası öğrenciler tarafından çekildiği anlatan Eren, festival kapsamında 15 filmin gösterine sunulduğunu söyledi.

YTB’nin Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivalinin ödülleri sahiplerini buldu

Dünyanın dört bir yanında Türkiye Mezunu birine rastlanabilineceğini anlatan Eren, "Bir iş adamı bugün dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin, orada Türkiye mezunu arkadaşlarımız kendilerine rehberlik ederek dil bariyerini aşmalarını sağlıyor. Türkiye mezunlarımız ülkelerinde bakanlık yapıyor. İş dünyasında, kendi ülkelerinde vergi rekortmeni oluyor. Bürokraside üst düzey mevkilere geliyorlar. Ekonomik katkısının yanı sıra Türkiye'ye olan sempatinin artmasını da sağlıyorlar. Türkiye'nin gönüllü birer elçisi oluyorlar.” diye konuştu. 

Haberin Devamı

YTB’nin Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivalinin ödülleri sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından festivalde dereceye giren filmlerin ödülleri takdim edildi.

Festivalde "En İyi 1. Film" ödülü Kırgız öğrenci Aizada Alymbek'in yönettiği "Chanyrak" filmine, "En İyi 2. Film" ödülü Kuzey Makedonyalı öğrenci Besa Tusha'nın yönettiği "Xhelo'nun Gözünden" belgeseline, "En İyi 3. Film" ödülü ise ABD'li öğrenci Athula Samarakoon'un yönettiği "Loving Bill" belgeseline verildi.

"Jüri Özel Ödülü"nü de Alman öğrenci Lahiru Madushanka'nın yönettiği "Showboat Sailor" filmi aldı.

Festivalin Jüri üyeliğini ise Faysal Soysal, Mehmet Lütfi Şen ve Zeynep Esra Kara yaptı.

BAKMADAN GEÇME!