Kıl dönmesinde ameliyatsız tedavi mümkün

Güncelleme Tarihi:

Kıl dönmesinde ameliyatsız tedavi mümkün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 15:01

Tedavi sonrası sosyal ve iş hayatına dönme süreci en uzun olan hastalıklardan kıl dönmesi için uygulanan ameliyatsız tedavi yöntemleri ile bu süre kısalıyor. Dr. Mert Atak, kıl dönmesinde kullanılan ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri veriyor: 

Haberin Devamı

“Kıl dönmesinde ameliyatsız tedavi mümkün. Fenol uygulaması yapılan vakalarda yüzde 83’e varan başarı görülüyor. Bu yöntemde, hastalıklı doku etkin bir biçimde temizleniyor ve doku boşluğu kıl köklerini öldüren bir ajan ile dolduruluyor. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavi tekniklerinden bir diğeri ise lazer yöntemidir. Çeşitli lazerlerle kıl köklerinin ve etrafındaki doku, dairesel yayılan ışınlar sayesinde yakılıyor ve bu yanma esnasında dokuların yapışarak kapanması sağlanıyor. Kıl dönmesi hastalığının bu iki ameliyatsız yöntemi sayesinde hastalar, daha kısa sürede sosyal ve iş hayatlarına dönebiliyor.”

 

OTURARAK ÇALIŞANLAR DİKKAT!

Aşırı kilo, hareketsiz yaşam, uzun süreli oturarak iş yapma, yoğun saç ve vücut kılı ile hijyen kurallarına uymamanın kıl dönmesine sebep olduğunu belirten Dr. Mert Atak, hastalığın belirtileri arasında kuyruk sokumunda ağrı, enfeksiyon, apse ve şişlik gibi rahatsızlıkların bulunduğunu belitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!