• Hürriyet Twitter
R

Katılım bankacılığı ile hayatımıza giren 10 güzel şey

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Türkiye’de uzun yıllardır faaliyette bulunan katılım bankaları neyi amaçlar, nasıl hizmet verir? Katılım bankacılığı denince aklımıza neler gelmeli? Bu soruların cevabını sizler için derledik.

Yatırımlarla ekonomik kalkınmayı hedefler

Katılım bankacılığı, ticarette etik değerleri esas alır. Yatırımların, ekonomik kalkınmayla birlikte değer kazanacağı görüşünü benimser. Alım ve satım netlik esasına göre yapılır.

Kazancın adil paylaşımını önemser

Katılım bankacılığı, yatırımın getirdiği kazancın adilce bölüşümünü esas alır: Ticaret, vekalet, ortaklık ve kiralama yöntemleriyle kullandırdığı finansmanda oluşan kar ve zararın adil ve şeffaf biçimde paylaşılmasını öngörür.

Katılımcıların memnuniyetini önemser

Katılım bankacılığı, müşterilerin mümkün olan en yüksek seviyede memnuniyetini sağlamak için en iyi ve en kaliteli şekilde hizmet sunmayı esas alır.

Değerlere uygunluğu esas alır

Katılım bankacılığı; bankacılık mevzuatı gereği yapılan rutin denetimler dışında, katılım bankacılığının özel ilkelerine uygunluğa da tabidir. Bu ilkelerle uyumlu olmayan herhangi bir ürün veya ticari faaliyet finanse edilmez.

Sosyal dayanışmayı önemser

Katılım bankacılığı aracılığıyla elde edilen kazancın bir kısmı çeşitli sosyal sorumluluk projelerine ayrılarak sosyal denge gözetilir. Paylaşılan her şeyin daha bereketli olacağı ilkesine esas alınır.

Birçok ürün ve hizmeti bir arada sunar

Katılım bankacılığı, müşterilerine işin başında söz verdiği her şeyin gerçekleşmesini esas alır. Sözleşmeye sadakat önemlidir. Müşterileri için geniş bir portföyde ürün ve hizmetler sunmayı amaçlar. Katılım bankacılığı düsturuyla çelişmeyen tüm ürün ve hizmetleri bir arada sunar.

Emanete sadakat esastır

Müşterilerin, katılım bankacılığına emanet ettikleri birikimlerini hassasiyetle korur. İlk başta sözleşilen her şartın yerine getirilmesini sağlar.

Toplumsal fayda ön planda tutulur

Katılım bankacılığı, toplumsal kalkınmayı hedefleyen projelerin finansmanına öncelik verir. Bu sayede ekonomik büyüme ve toplumsal refaha katkı sağlamayı hedefler.

Birlikte kazanmayı esas alır

Katılım bankacılığında her müşteri bir ortaktır. Karşılıklı güven esasına dayalı olarak birlikte kazanmayı hedefler.

Haksız kazancın karşısındadır

Katılım bankacılığı, faizsiz finansman modeli sunar. Kazancın veya kaybın, faiz ve benzeri yöntemler aracılığıyla değil ticari yollarla olmasını sağlar. Paradan para kazanmayı değil, ticari faaliyetleri esas alır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.