Kepez Devlet Hastanesi GETAT ünitesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kepez Devlet Hastanesi GETAT ünitesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 17:19

Kepez Devlet Hastanesi GETAT ünitesi açıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Devlet Hastanesi'nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamaları ünitesi açıldı.
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, usulsüz ve bilgisizce yapılan geleneksel tıp uygulamalarının önüne geçilmesi için Kepez Devlet Hastanesi bünyesinde GETAT ünitesi açtı. Merkezde akupunktur, hipnoz, kupa (hacamat) ve sülük uygulaması yapılacak. Bu uygulamalar Sağlık Bakanlığından onaylı sertifikalı doktorlar ve diş hekimleri tarafından yapılacak. Uygulamayla geleneksel tıp uygulamalarını yetkisiz kişiler tarafından yapılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Hastalar, rutin sağlık problemlerinde hastaneye başvurdukları gibi GETAT uygulamaları için de merkeze başvurup muayene olabilecek.
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya ile Alanya Eğitim ve Araştırma hastaneleri, Atatürk ve Finike Devlet hastanelerinde GETAT uygulama ünitesi bulunduğunu, son olarak Kepez Devlet Hastanesi'nde hizmete açtıklarını söyledi. Antalya genelindeki merkez sayısının 5'e çıktığını kaydeden Ünal Hülür, "2018 yılı ocak ayından bu yana 1806 hastaya akupunktur uygulaması, 25 hastaya kupa (hacamat), 10 hastaya sülük, 2 hastaya mezoterapi, 178 hastaya ozon terapi uygulandı. Kamu hastanelerimizde toplam 8 GETAT sertifikalı hekim bulunuyor" dedi.
Antalya'da GETAT uygulama ünitesinde bulunan 3 özel hastanenin 2'sinde akupunktur, 1'inde ozon uygulanması yapıldığına da dikkati çeken Hülür, "Ayrıca GETAT uygulama ünitesi bulunan 7 özel tıp merkezi, 2 özel poliklinik ve 18 özel muayenehane hizmet veriyor" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile uygulama yetkisinin sadece doktorlara ve kendi alanında uygulama yapmak üzere eğitim alan diş hekimlerine verildiğine de işaret eden Ünal Hülür, "Hekimler ve diş hekimleri her bir kurs için belirlenen süre ve düzenlenen eğitim programları sonrasında sertifika almaları halinde bu tedavi yöntemlerini uygulayabilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!