Kadir Tapucu: Son nefesime kadar beste yapacağım

Güncelleme Tarihi:

Kadir Tapucu: Son nefesime kadar beste yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 11:31

Kadir Tapucu, uzun bir aradan sonra 10 şarkılık “Kılıçsız Merasim” adlı yeni albümünü çıkardı. Tapucu ile albümünü ve müziğin hayatındaki yerini konuştuk.

Haberin Devamı

◊ En başa dönersek eğer müzik hayatınız nasıl başladı?
- Dedem Şanlıurfa’nın önemli üstatlarının müzik hocalarından udi bestekar Vaveyli Mustafa Çavuş. Babam TRT İstanbul radyosu ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yavuz Tapucu. Annem de plaklarında Orhan Gencebay, Arif Sağ’ın bağlamasıyla eşlik ettiği, albümleri olan bir sanatçıydı. Dolayısıyla doğuştan sanatla iç içe bir yaşam içerisinde buldum kendimi. Babamın bağlamasıyla tanıştığımda daha 3 yaşındaydım. 11 yaşından itibaren o dönemlerde popüler olan düğün salonlarında insanların mutluluklarına tuz biber oluyor ailece sahneye çıkıyorduk. 12 yaşında bongo çalıyordum. Gülden Karaböcek’in söylediği “Ya Tam Sev Ya Bırak”ı yazdım. Hemen ardından Hüseyin Altın’ın “Bitirim”i kaleme aldım. Hem tahsil hayatım hem de müzisyenliğim devam etti. Rahmetli Müslüm Gürses’e de sahnede ritim saz çaldım.
◊ Gazetecilik yaptığınız değil mi...
- Evet, askerden gelince Günaydın ve Tan gazetelerinde spor, sosyete, magazin, siyaset alanında muhabir olarak çalıştım. Gülhane Şenlikleri’ndeki konserleri organize ettim. Gazetecilik mesleği bana Allah’ın bir lütfuydu. Sosyal çevremin gelişimine ve zihinsel değişimime, bilgi dağarcığımın büyümesine neden oldu.

Haberin Devamı

‘Dönüşüm muhteşem olacak’ sloganlaştı
◊ Çok bilinen şarkılarınız gazetecilik döneminde mi ortaya çıktı?
- Evet, konserleri organize ederken hep sanatın ve sanatçıların merkezindeydim. İlk Ferdi Tayfur’un 145 bin bilet girişli konseri kamuoyunda çok ses getirince hemen ardından İbrahim Tatlıses, Ahmet Kaya, Müslüm Gürses, Zülfü Livaneli, Emrah konserleri organize ettim. İşte o sıralar Harun Kolçak ile “En Büyük Aşk” şarkısında birlikte çalıştık daha sonra başka besteler de yaptım. Kibariye, “Dinle” şarkımı seslendirdi. Şu anda birçok ülkede kendi dillerinde icra edilen dünya çapında ünlenen bir eser oldu. Ardından başka çalışmalar geldi.
◊ En çok bilinen “Dönüşüm Muhteşem Olacak” besteniz nasıl ortaya çıktı?
- O aralar Hakkı Yalçın’la gazetede çalışırken şiirlerinden bahsetti. Bilgisayarda “Dönüşüm Muhteşem Olacak” şiirini bana gösterdi. Çok beğendim ve besteledim. Dinlerken ağlıyordum ve mükemmel bir şarkı oldu. Prodüktör Erol Köse, kendi eserlerimden oluşan bir albüm yapma teklifinde bulundu. 10 şarkıdan oluşan “Technobesk” albümünü yaptık. Listeleri altüst etti. Büyük ses getirdi. O günden bu günlere geldik. “Dönüşüm Muhteşem Olacak” sloganlaştı artık.

Kadir Tapucu: Son nefesime kadar beste yapacağım

Ömürlük bir albüm yaptım
◊ Yeni albümünüz “Kılıçsız Merasim”in hikayesi nedir?
- Aslında albüm olayını kapatmıştım. Hiç de niyetim yoktu. Kendiliğinden güzel bir ekip oluştu. Tuğba Baylan’ın 5 şiirini besteleyip stüdyoya girdim. İlk prodüktörüm Erol Köse ile dinledik şarkıları ve çok beğendi. 10 şarkıdan oluşan farklı tarzda ve iddialı bir albüm yaptık. 7 ay stüdyoda kapanıp günümüz sound’una uygulayarak ömürlük bir albüm yaptık.
◊ Albüme adını veren şarkı oğlunuza mı ait?
- “Kılıçsız Merasim” oğlum Berk Tapucu’nun eseri ve çok güzel tepkiler alıyoruz. Klipte bir bestecinin yaşadığı dramı canlandırıyoruz. Ayrıca albümdeki eserlere baktığımızda farklı temalar işlediğimiz hemen fark edilecektir. Aranjesiyle, sözleriyle hep yenilik arayışındaydık. Çok çeşitliliği olan ve sıkıcı olmaktan uzak, kendini tekrar etmeyen bir albüm oldu.
◊ Bundan sonraki planlarınız neler?
- Şu an için ikinci klibe ve konserlere hazırlanıyoruz. Bu albüm için 5 klip daha çekeceğiz. Güzel bir orkestra kurduk ve provalardayız. Son nefesime kadar da beste yapacağım.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!