Dört çiçek, bir böcek

Güncelleme Tarihi:

Dört çiçek, bir böcek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 14:41

Demet Akalın ‘Karıştırıcam O Uykularını’ ile yaz sezonunu resmen açtı. Seda Mete duygusal yorumuyla, Isabel LaRosa da karanlık tarzıyla bu haftanın dikkat çekenleri. Murda ise ‘Yalan Dünya’ diyor.

Haberin Devamı

Dört çiçek, bir böcek


Bize uyku yok

Sıcaklardan uyuyamadığımız günlerin gelmesine sayılı haftalar kaldı. Üstüne bir de Demet Akalın yeni teklisinde ‘Karıştırıcam O Uykularını’ demez mi! Anlaşıldı, bize bu yaz uyku yok. Sinan Akçıl imzalı şarkı bir yandan da bizi özlediğimiz Demet Akalın popuna kavuşturdu. Yazın ilk hiti olmayı da garantiledi.

‘Karıştırıcam O Uykularını’ (Tekli)

Demet Akalın

DMC

Dört çiçek, bir böcek

Murda’nın kalbi soğumuş

Rap, trap ve R&B türlerinde eğlenceli şarkılarıyla tanıdığımız Murda yeni teklisinde “Affetmem seni yalan dünya” diyerek hayat muhasebesine girişmiş. ‘Yalan Dünya’da yaşadığı zorluklardan, ihanetlerden ve acılardan bahsedip adeta isyan ediyor. Bu duygusal rap parça Murda’nın diskografisinde özel bir yeri hak ediyor.

‘Yalan Dünya’ (Tekli)

Murda

Haberin Devamı

Universal Music Türkiye

Dört çiçek, bir böcek

Karanlık dokunuşuyla ünlü

Küba kökenli Amerikalı şarkıcı Isabel LaRosa’nın alameti farikası şarkılarındaki karanlık dokunuş. Yeni teklisi ‘Favorite’ta da bu geleneği bozmamış. Spotify onu 2024’te ‘İzlenmesi Gereken Yükselen Pop Şarkıcıları’ arasında gösterdi. Ülkemizde de çok seviliyor. Reggaeton ritmi üzerine söylediği ‘Favorite’ı uzun süredir birlikte müzik yaptığı kardeşi Thomas ile yazmış.

‘Favorite’ (Tekli)

Isabel LaRosa

Sony Music Türkiye

Dört çiçek, bir böcek

Sahneden stüdyoya

Canlı müzik sahnesinin sevilen isimleri son dönemde peş peşe tekli yayımlıyor. Seda Mete de bu isimlerden biri. ‘Adalet’ ve ‘Yanıla Yanıla’ sonrası şimdi de ‘Sevdalım’la karşımızda. Bu şarkıyı yaklaşık 30 yıl önce Hazal’dan dinlemiştik. Seda Mete, Sezgin Gezgin imzalı düzenlemeyi, şarkıyı besteleyen Bülent Özdemir için hazırlanan albümde yorumladı.

‘Sevdalım’ (Tekli)

Seda Mete

Haberin Devamı

Özdemir Plak

Dört çiçek, bir böcek

Alya duruldu

Tam bir ‘sahne canavarı’ olan Alya yeni teklisinde bu kez duygusal sularda geziniyor. Söz, müzik ve düzenlemesi Sinan Akçıl imzalı ‘O Nerden Bilsin’in sözleri âşık bir kadının itiraflarından oluşuyor.

‘O Nerden Bilsin’ (Tekli)

Alya

Sony Music Türkiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!