Kalbine yenik düştü

Güncelleme Tarihi:

Kalbine yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 15:11

Galatasaray taraftarı Fatih Çalışkan, TT Arena'da oynanan derbi maçta kalp krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi sahasında ağırladığı maçın devre arasında tribünde fenalaşan 25 yaşındaki Fatih Çalışkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre derbiyi izlemek için kardeşi Onur ile birlikte, Türk Telekom Arena Stadı’na giden Galatasaray taraftarı 25 yaşındaki Fatih Çalışkan maçın devre arasında fenalaştı.

Fatih Çalışkan, kardeşi Onur'un kucağına yığıldı. Galatasaraylı taraftarlar, fenalaşan Çalışkan için tribünlere ambulans çağırdı. Tribüne gelen sağlık ekipleri Fatih Çalışkan’a yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı.

Hastaneye kaldırıldığı sırada kalbi duran Çalışkan, yolda hayatını kaybetti. İlk belirlemeler göre kalp krizi geçirdiği öğrenilen gencin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Baba Ramiz Çalışkan, “Hiçbir sağlık problemi yoktu. Kalp krizi geçirmiş devre arasında. Maça kardeşiyle gitti. Fenalaşıp, kardeşinin kucağına yığılmış. 18 yaşına kadar da amatör futbol oynadı. Ambulansla hastaneye gidene kadar yolda hayatını kaybetmiş" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları, üzüntülerini twitter'da yazdıkları yazılarla paylaştılar.

DERBİDE KALBİNE YENİLDİ - WEB TV

Ultraslan'dan açıklama: Sağlık skandalı


Konuyla ilgili Galatasaray taraftar grubu Ultraslan'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Fatih Çalışkan isimli taraftarın, devre arasında kalp krizi geçirdiği, ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle ancak maç sonunda hastaneye ulaştırılabildiği kaydedildi.

Hayatını kaybeden taraftar için baş sağlığı dileklerinde bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu müessif olayda maalesef bazı eksikler ortaya çıkmıştır. Kardeşimiz rahatsızlandığı esnada yakın çevrede güvenlik görevlisi olmaması nedeniyle yardım istenememiş, taraftarın toplu olarak bağırmasıyla ve bireysel çabalar sonucu sağlık ekiplerinin çağrılması sağlanmıştır. Sağlık ekiplerinin müdahalesi esnasında ambulans çağrılmasından sonra, ambulansın gelmesi yaklaşık 15-20 dakika sürmüştür. Ambulans şoförünün yanlış yollara sapması nedeniyle de hastaneye ulaşım 20-25 dakikayı bulmuştur. Özetle, maçın devre arası rahatsızlanan kardeşimiz ancak maç sonrası hastaneye ulaşmış ve bu sürede hayatını kaybetmiştir. 2012 Türkiye'sinde, dünya stadı olarak nitelendirdiğimiz Türk Telekom Arena'da yaşanan sağlık skandalının sorumlularının bulunup, gerekli hukuki işlemin yapılmasını ve yetkililerce kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz."

ÇALIŞKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderilen Fatih Çalışkan'ın cenazesi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından alındı. Cenaze toprağa verilmek üzere Fikirtepe Bayraktar Camii’ne getirildi.

Haberin Devamı

Buradaki cenaze namazına baba Ramiz Çalışkan, kardeşi Onur Çalışkan ile yakınları,arkadaşları ve Galatasaray yönetcisi Abdurrahim Albayrak ve Ultra Aslan genel kordinatörü Oğuz Altay katıldı. Fatih Çalışkan’ın cenazesi kılınan namazın ardından Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI - WEB TV

ALBAYRAK: BİRGÜN BENİ DE BÖYLE KARŞILAYACAKSINIZ

Cenaze sonrası Abdurrahim Albayrak basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.Albayrak “Galatasaray-Fenerbahçe maçının 25. dakikasında geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Allahtan rahmet diliyorum.Nasıl kaldıracağız bu yükü,bu heyecanı,kendimi Fatih kardeşimin yerine koydum.Bir gün beni de böyle karşılayacaksınız benim de kalbim artık dayanmayacak hale geldi.Gencecik kardeşimizi uğurladık ,çok acı. “dedi.

Haberin Devamı

Ultra Aslan taraftar genel koordinatörü oğuz Altay ise; ilk müdahalenin geç olduğunu bir ihmal olabileceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!