Kahramankazan-Çıldır dostluk köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan-Çıldır dostluk köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 10:19

Kahramankazan-Çıldır dostluk köprüsü

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- ARDAHAN'ın Çıldır İlçesi Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, FETÖ'nün darbe kalkışmasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, çiçekle karşıladığı misafirine ilçe halkının darbecilere karşı verdiği onurlu mücadeleyi anlattı. 
Başkan Ertürk, Başkan Azizoğlu'na, Kahramankazanlıların 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdiği mücadele sırasında neler yaptıklarını anlattı. Ertürk, daha sonra misafirine Kahramankazanlı 15 Temmuz şehitleri ve terörle mücadele sırasında şehit olan Kahramankazanlı güvenlik görevlilerinin anısının yaşatıldığı Şehitler Köşesi'ni gezdirdi. Ertürk, daha sonra misafirine ziyaret anısına Kahramankazan'a özgü el yapımı bir bakır fincan takımı hediye etti. 
Azizoğlu, Kahramankazan halkının 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdiği mücadele ile destan yazdığını belirterek, "Tüm Türk Milleti'nin vatanın her yerinde verdiği bu onurlu direnişiniz asla unutulmayacak" dedi. 
Ertürk de, Kahramankazan'ın 15 Temmuz'un ardından Türk Milleti'nin gösterdiği kahramanlığın sembolü olarak kahraman unvanına layık görüldüğünü ifade ederek, "Bu unvan ilçemizin şahsında 81 il ve 957 ilçeye verilmiştir. Tüm Türkiye'ye verilmiştir. Artık Kahramakazan tüm Türkiye'yi temsil eden bir ilçedir. Bu gururu ve bu unvanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincini ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağız" diye konuştu.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!