İzmir’e 330 milyon dolarlık 'mahall'

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e 330 milyon dolarlık mahall
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 20:48

Türkerler Holding İzmir’de 330 milyon dolar yatırımla yeni konut projesine başladı. Mahall Bomonti İzmir’de 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim yer alacak.

Haberin Devamı

ALTYAPI işleri, enerji, kamu-özel işbirliği projeleriyle tanınan Türkerler Holding, konut, ofis ve ticari alan geliştirme işine hız verdi. İzmir’de 3 yıl önce Özelleştirme İdaresi’nden 80 milyon dolara satın aldığı arazi üzerinde konut, ofis ve alışveriş alanları hayata geçirecek holding, inşaat yatırımına da 250 milyon dolar harcayacak. Türkiye’nin en yüksek bloklarından biri olacak 58 katlı bir kule ile 9’u tarihi toplam 12 bloktan oluşan Mahall Bomonti İzmir’de 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Projede metrekare satış fiyatları 2 bin dolardan başlıyor.

Projeden 1.7 milyar lira hasılat beklentilerinin olduğunu belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Projeyi Haziran 2019’da teslim edeceğiz. 1993’ten bu yana 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık. İzmir’de özellikle Bayraklı bölgesinde arazi arayışımız var. Bu projeden daha büyük ölçekli olacak” dedi. İstanbul’da da arazi arayışlarının sürdüğünü belirten Türker, Kartal’da proje geliştirmek istediklerini dile getirdi.

HASTANE VE ENERJİ

İstanbul’da Çiftçi Towers ve Ankara’da Mahall Ankara projelerinde sona yaklaştıklarını belirten Kazım Türker, İzmir’e de markalarını götürme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Daha önceki İzmir yatırımlarıyla bölgeyi iyi tanıdıklarını belirten Türker, şunları söyledi: “İzmir’de 12 yıl önce doğalgaz dağıtımıyla başladık. İkinci işimiz mevcut arazi. Üçüncü işimiz ise kamu-özel işbirliğiyle hayata geçirilen şehir hastanesi. 2 bin 160 yataklık bir hastane olacak. Ayrıca rüzgar enerji santrallerimiz var. Yine İzmir fırsatlarını değerlendireceğiz.”

45 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek Mahall Bomonti İzmir, Bomonti Bira Fabrikası’nın eski binasının bulunduğu alanda yapılıyor. Ayrıca arazi üzerinde 1912’de Bomonti Tesisleri’nin inşa edildiği alandaki tüm tarihi binalar korunarak restore ediliyor. 9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!