İzmir'de yeni dönem heyecanı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde yeni dönem heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 14:08

İZMİR'de yeni eğitim öğretim yılı İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca Belediye Başkanı Levent Priştina yeni yılın ilk ders zilini çocuklarla birlikte çaldı.

Haberin Devamı


2016- 2017 eğitim öğretim yılı açılış töreni Buca Vali Rahmi Bey İlkokulu'nda düzenlenen törenle açıldı. Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, daha sonra 15 Temmuz'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ve sonrasında yaşananların anlatıldığı video gösterildi. Törende konuşan Vali Ayyıdız, "15 Temmuz'da bu kutlu direnişi sergileyerek bugüne gelmemizi sağlayan şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve muhabbetle anıyoruz. Allah bize bu vatanı, vatan yapan güzel insanlara layık olabilmeyi nasip etsin." dedi.

İzmirde yeni dönem heyecanı

 

Haberin Devamı

Buca'nın eğitimde daha üst seviyeye çıkmasını istediklerini bekleyen Vali Ayyıldız, "Bir sıra iki sıra yukarı değil de hem İzmirimizde hem Türkiyemizde umarım en üst sırada yer alır. Bu anlamda bize ne iş düşüyorsa, 7 gün 24 saat hizmetinizde olduğumuzu da belirtemek istiyoruz" dedi.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İzmir'de yeni eğitim öğretim yılına yaklaşık 40 bin öğretmen, 50 bini yeni 700 bin öğrenci ile başlıyoruz. Hamdolsun Temmuz'da uğradığımız saldırıya rağmen yeni eğitim öğretim yılını, kazasız, belasız bir şekilde, geleceğimizin aydınlığı olan öğrencilerimizi kitapları sırasında hazır bekleyerek karşıladık." dedi. Yahşi, yeni yılı bahçede ve koridorlarda çocukların seslerini duyarak karşılamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu halk oyunları ekibi zeybek gösterisini sundu. Gösterinin ardından Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca Belediye Başkanı Levent Priştina ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldı. Vali Ayyıldız, daha sonra hayırsever Bahadır Bilsev tarafından yaptırılan özel eğitim sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Sınıfları da ziyaret eden Vali Ayyıldız öğrencilerle sohbet etti. Ders kitapları sıralarında hazır bulunan öğrencilere ayrıca "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" yazılı kitapçıklar da dağıtıldı.
Öte yandan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenle, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 09.00'da yeni eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle çelek bıraktı.

BAKMADAN GEÇME!