İzmir'de 74 infaz koruma memuru adliyede

Güncelleme Tarihi:

İzmirde 74 infaz koruma memuru adliyede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 17:40

İzmir'de 74 infaz koruma memuru adliyede

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA) - İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 74 infaz koruma memuru adliyeye sevk edildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz'ün yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen ay açığa alınan çeşitli cezaevlerinde görevlli infaz koruma memurlarının evlerine eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 74 infaz koruma memuru gözaltına alındı. Şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan 74 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından bugün İzmir Adliyesi'ne getirildi. Şüphelerin bazılarının cep telefonlarında 'by lock' isimli haberleşme programı bulunduğu belirtildi. Dosya üzerinden inceleme yapan Savcı Doğruöz, şüphelilerden 35'ini tutuklanmaları, 39'unu ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.
DAHA ÖNCE 21 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında İzmir merkezli Aydın, Isparta ve Ankara'da daha önce yapılan operasyonlarda 46 cezaevi katibi ve infaz koruma memuru ile bir cezaevi müdürü gözaltına alındı, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 21 infaz koruma memuru tutuklandı. Darbe girişiminin ardından haklarında işlem yapılan ve tutuklanan şüphelilerle ilgili, bazı infaz koruma memurlarının 'işlemleri sekteye uğratmak, işlemleri yavaşlatmak, suçluları kaçırmak eğilimi içerisinde oldukları ve yardım ettikleri belirlenmişti.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!