İYİ Parti adayı Bahşi, Antalya'daki hedefleri açıkladı

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti adayı Bahşi, Antalyadaki hedefleri açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 12:22

İYİ Parti adayı Bahşi, Antalya'daki hedefleri açıkladı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - İYİ Parti'nin tüzüğünü yazan ve Antalya'dan birinci sıra milletvekili adayı gösterilen Feridun Bahşi, amaçları arasında Antalyalılık bilinci oluşturmak, ihracata yönelik tarım politikaları ve turistin otelden çıkıp esnafı ziyaret edeceği tedbirler olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in beyin takımında yer alan emekli hakim Feridun Bahşi, partinin tüzüğünü yazdı. Yıllardır ülkücü kimliği ile tanınan Bahşi, 2007 seçimlerinde emekliliğine 7 gün kala hakimlikten istifa etti ve MHP'den 4'üncü sıra Antalya milletvekili adayı oldu. Bu genel seçimlerde MHP, Antalya'dan 3 milletvekili çıkardı, Bahşi az bir farkla vekilliği elde edemedi. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başdanışmanlığını yapan Bahşi, 2015 seçimlerinde MHP'nin başarılı olmadığını belirterek, kongre isteyenlerin arasına katıldı ve Meral Akşener ile siyasette yoluna devam kararı aldı.

'MHP'DEN AYRILMAM ZOR OLDU'

Feridun Bahşi, MHP'de kendilerine çıkarılan zorluklar nedeniyle Meral Akşener'in liderliğinde yeni bir parti kurma kararı aldıklarını söyledi. İYİ Parti'nin merkez partisi olduğunu ve bu partide ülkücü kimliği ile yer aldığını dile getiren Bahşi, “47 yılımı verdiğim MHP'den ayrılmam tabi ki zor oldu. Bahçeli beni inadına ihraç ettirmedi. İstifa dilekçem 1.5 ay masanın üstünde durdu. Hakimlik dönemi haricinde hayatımı geçirdiğim partiydi. Baba ocağımız, ana kucağımız derdik. Kopuş zor oldu ama bu süreçte çok şey yaşadık. Bahçeli'nin bize karşı tavrı, istikamet değiştirmesi, arkadaşlarımızı ihraç etmesi bizi başka bir yola itti. MHP'nin ülkücüleri temsil etmediği kanaatindeyim. Bunlar yaşanınca Türkiye'nin merkez partisini kurmaya karar verdik. Türkiye'nin nefese ihtiyacı var. AKP ile CHP arasında sıkıştı. Güneydoğu'da AKP ile PKK arasında sıkıştı. Toplumun nefes alacağı üçüncü bir alternatif kuralım dedik ve İYİ Parti'yi kurduk" diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ AKŞENER'İN EVİNDEYDİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında baskılarla karşılaştıklarını dile getiren Feridun Bahşi, imzasız dilekçelerle FETÖ üyesi olduğuna yönelik algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Hiçbir cemaate sıcak bakmadığını belirten Bahşi, “Genel Başkan Meral Akşener'i tutuklamak için uğraştılar. 15 Temmuz'da eşimle Akşener'in evindeydim. Ben o gece whatsapp aramasıyla darbe girişiminden haberdar oldum. Beni arayan kişi de FETÖ kumpası ile ordudan ihraç edilen biridir. Meral Hanım 'Dışarı çıkalım' dedi ama ben bir şey bilmediğimiz için çıkmanın yanlış olduğunu söyledim. Sabah kalktığımızda evinin önündeki polis kulübesi delik deşik olmuştu" dedi.

ANTALYALILIK BİLİNCİ HEDEFLER ARASINDA

Antalya'ya yönelik hedeflerinden bahseden Feridun Bahşi, ilk amaçları arasında Antalyalılık bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. Bahşi, şöyle devam etti:

“Merkezi sistemle yönetildiğimiz için halk kendini Antalyalı kabul etmiyor. Yönetimlere toplumun katılımını sağlamamız gerekiyor. Antalya'da bir mahallede yol yapılacaksa bunu katılımla, referandumla yapmamız gerekiyor. Göçle gelen insanlara Antalyalılık ruhunu aşılamamız gerekiyor. Bunu dedirtemediğimiz sürece kentte bir şey başarmak mümkün değil."

İHRACATA YÖNELİK TARIM

Türkiye'de tarımın bilinçli olarak bitirildiğini iddia eden Feridun Bahşi, ekilmeyen tarlaya prim verildiğini söyledi. Bahşi, “Biz ekene prim vereceğiz. Gübre ve mazot desteği sağlayacağız. Tarım alanları imara açıldı. Bunları sınırlayıp tarım alanlarını ıslah edeceğiz ve ihracata yönelik sağlıklı üretim yaptıracağız" dedi.

TURİZMİN EN BÜYÜK SORUNU

Turizmin en büyük sorununun ultra her şey dahil sistemi olduğunu aktaran Bahşi, turistin 17 Euro'yla otele kapandığını ve hiç dışarı çıkmadığını söyledi. Bahşi, “Daha çok Antalyalının turizmden ekmek yemesini sağlayacağız. Turizm sektöründeki KDV oranı düşürülürse, turizm yatırımcılarını rahatlatırsanız gelen turist kalitesi artar. Turistin piyasa çıkıp esnafı ziyaret edeceği tedbirler alacağız. Antalya'daki en büyük sorunların birinin de çevre olduğu düşüncesindeyim. Ormanlar sökülüyor, taş ve maden ocaklarına dönüştürüyor. Ağacın ve denizin sözcüsü olacağız. Maden ve taş ocaklarının ardından bu bölgelere otel açılıyor. Bunları önleyeceğiz. Buralardaki alanları tekrar ağaçlandıracağız" diye konuştu.

ANAVATAN PARTİSİ BENZETMESİ

Devlet vagonunu rayına oturtmanın birinci hedefleri olduğunu belirten Feridun Bahşi, İYİ Parti'nin kuruluşunu 1983 yılındaki Anavatan Partisi'ne benzetti. Bahşi, şöyle konuştu:

"Seçim çalışmaları kapsamında gezdiğimiz pazar yerlerinden insanlar korkarak kulağımıza bize oy vereceğini söylüyor. Türkiye'de şu an korku imparatorluğu var. Türkiye'de 24 Haziran'da bir şey değişecek, çok şey değişecek. 8 Temmuz'da Akşener Cumhurbaşkanı olacak. Özellikle yandaş medya Muharrem İnce'yi çok sık gösteriyor. Meral Akşener, yandaş medyada hiç yer almıyor. Recep Tayyip Erdoğan, ikinci turda İnce'yi kolaylıkla yenebileceğini düşünüyor. Bu sebepten Meral Akşener'in ikinci tura kalmasını istemiyor, o nedenle yandaş medyada hiç Akşener'i göremezsiziniz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!