İstinaf Mahkemesi ByLock kullanıcısı komiserin FETÖ üyeliğinden aldığı cezayı onayladı

Güncelleme Tarihi:

İstinaf Mahkemesi ByLock kullanıcısı komiserin FETÖ üyeliğinden aldığı cezayı onayladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 14:02

İstinaf Mahkemesi ByLock kullanıcısı komiserin FETÖ üyeliğinden aldığı cezayı onayladı

Haberin Devamı

 

Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA) İstinaf Mahkemesi,  Bank Asya hesabı bulunan ve ByLock kullanan eski komiserin, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onadı. İstinaf Mahkemesi, kararında ByLock uygulamasının, örgütsel iletişim aracı olarak FETÖ/PDY'nin hücre tipine uygun şekilde örgütlenen örgüt mensuplarının kullanımı için tasarlandığı sonucuna varıldığını belirtti.

 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, meslekten ihraç edilen Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak çalışan Çelebi Fidan'a,  Bank Asya hesabının bulanması ve telefonunda ByLock uygulamasının tespit edilmesini gerekçe göstererek, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verdiği 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onadı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Çelebi Fidan, bu kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı. Fidan'ın itiraz başvurusu üzerine Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını dosya üzerinden inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararının usul ve yasaya uygun bularak onadı.

Daire, onama kararının gerekçesini de yazdı. Sanığın 25 Aralık 2013 tarihinde sonra Bank Asya hesabının aktif olduğunu, MİT'ten gelen rapora göre telefonunda ByLock programının kurulduğunu belirtilen gerekçeli kararda, "ByLock uygulamasının analizine ilişkin raporda belirtilen teknik ve kullanım özellikleri ile diğer nitelikleri göz önüne alındığında; söz konusu uygulamanın örgütsel iletişim aracı olarak ve FETÖ/PDY'nin hücre tipine uygun şekilde mensuplarının kullanımı için tasarlanmış olduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

YEREL MAHKEMENİN KARARI ONANDI

Yerel mahkemenin sanık aleyhine verdiği kararın usul ve yasaya uygun olduğunu belirten 2. Ceza Dairesi, bu nedenle sanığın İstinaf talebinin reddine karar vererek yerel mahkemenin kararını onadı.

Yerel mahkemenin sanığın suçu eşleyiş biçimini ve kastının yoğunluğunu gözönüne alarak üst sınırdan uzaklaşıp alt sınırdan ceza verdiğini hatırlatan Daire, sanık aleyhine İstinaf başvurusu olmadığı için alt sınırdan verilen 6 yıl 3 aylık cezayı bozma nedeni yapmadığını belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!