İstifa eden Tuğgeneral paylaşamadıklarını kitapta anlattı

Güncelleme Tarihi:

İstifa eden Tuğgeneral paylaşamadıklarını kitapta anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 18:41

İstifa eden Tuğgeneral paylaşamadıklarını kitapta anlattı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de yaşayan ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda Denetleme Başkan Yardımcısı iken 2013'te istifa eden Jandarma Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, görevi boyunca FETÖ mensupları tarafından kendisine kurulan kumpasları, "Yaşadıklarım Paylaşamadıklarım 15 Temmuz 2016'ya giden yol' adlı kitabında kaleme aldı. Diyarbakır ve Adana'da görev yaptığı dönemlerde şu anda firarda olan ya da ihraç edilen savcılar tarafından hakkında soruşturmalar açıldığını söyleyen Karaosmanoğlu, yaşadıklarını kitapta topladı.

Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen eski Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, "Yaşadıklarım, Paylaşamadıklarım 15 Temmuz 2016'ya giden yol" isimli kitabını tanıttı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevinin ardından tuğgeneralliğe terfi ettiğini, sırasıyla Kastamonu, Diyarbakır ve Adana Jandarma Bölge Komutanı olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, 2012'de Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkan Yardımcılığı atandığı, 2013'de de emeklilik hakkı olmasına rağmen, kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi.

Karaosmanoğlu, yazdığı kitabında görevi boyunca yaşadıklarını ve görevi nedeniyle paylaşamadıklarını, kitabında paylaştığını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri çeşitli kumpaslarla yıpratıldı. Yapılan kumpaslarla askerlerin özgürlükleri yok edildi, istikballeri engellendi ve iftiraya uğradılar. Önemli görevlerdeki askerleri ayrılmaya zorladılar. Benim hakkımda da çeşitli kumpaslar kurdular. Görevim nedeniyle konuşamadım. Diyarbakır'da görev yaparken, karalama kampanyası başlattılar. Ardından Adana'da görev yaparken, şu anda firarda olan ve meslekten ihraç edilen savcılar hakkımda soruşturma açtılar. İstanbul'dayken de soruşturma açtılar. Beni terör örgütleriyle ilişkilendirip, ayrılmaya zorladılar. Bende çözümü silahlı kuvvetlerinden ayrılmakta buldum. Ben görevden ayrıldıktan sonra yerime gelenler, şu anda ya ihraç edildi; ya da aranıyor" dedi. Eski Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu'nun yazdığı "Yaşadıklarım, Paylaşamadıklarım 15 Temmuz 2016'ya giden yol" isimli kitabı Alibi Yayıncılık tarafından yayınlandı. Kitap 224 sayfadan oluşurken içeriğinde ise Karaosmanoğlu'nun görevi boyunca yaşadığı olaylardan bahsediliyor. 16 liradan raflarda okuyucuları bekliyor.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!