Irak'tan 3 yeni doğalgaz tesisi

Güncelleme Tarihi:

Iraktan 3 yeni doğalgaz tesisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 09:56

Irak Petrol Bakanı Jaber el Luaibi, ülkenin güneyindeki petrol sahalarında yakılarak tüketilen doğalgazı işlemek ve elde edilen yakıtı enerji üretiminde kullanmak amacıyla üç yeni tesis kuracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Irak, toplayıp kullanılabilir yakıta dönüştürecek tesisleri olmadığı için ham petrol üretimiyle birlikte çıkan doğalgazın bir bölümünü yakarak tüketmek zorunda kalıyor.

Irak'ın tek gaz işleme tesisi olan Basrah Gas Company, devlet şirketi South Gas Co. ile Shell RDSa.L ve Mitsubishi 4182.T arasında bir ortak girişim.

Luaibi dün yaptığı yazılı açıklamada, "Bakanlık, ekonomik ve finansal sorunlara rağmen önümüzdeki birkaç yıl içinde doğalgazın yakılarak tüketilmesine son vermek için çözüm aramaktadır" dedi.

Luaibi 2 Nisan'da yaptığı bir basın toplantısında da, yakarak tüketimin azaltılmasıyla Irak'ın doğalgaz üretiminin 2018 yılından günde 48.1 milyon metreküpe çıkacağını söylemişti.

Suudi Arabistan'dan sonra Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ikinci büyük üreticisi olan Irak, kamu gelirlerinin tamamını oluşturan petrol ve doğalgaz üretimini artırmak için çaba gösteriyor.

Haberin Devamı

İslam Devleti örgütünün Irak topraklarının üçte birini ele geçirdiği 2014 yılına rastlayan petrol fiyatlarındaki düşüş, Irak'ı borçlarını ödeme konusunda zora sokmuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!