Türk Dil Kurumu haberleri sayfasında Türk Dil Kurumu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5698 Türk Dil Kurumu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk Dil Kurumu kısaca TDK, Türkçeyi incelemek ve gelişmesi için çalışmak amacıyla 12 Temmuz 1932'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurumdur. Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan kurum, Türk dili üzerine çalışmaların yapılıp yayımlandığı bir merkezdir.Türk Dil Kurumu 1955'ten başlayarak çeşitli dallarda ödüller verdi. Ödüller her yıl 26 Eylül Dil Bayramı'nda Ankara'da yapılan törenle sahiplerine verilir. Ödül verilen dallar farklı yönetmeliklere göre zaman zaman değişir. 1983'te T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine alındıktan sonra Türk Dil Kurumu ödülleri kaldırıldı.
TARİHÇE
Kurum "Türk Dili Tetkik Cemiyeti" adı ile 12 Temmuz 1932'de Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla, devletten bağımsız bir dernek olarak kurulmuştur. Kurumun kurucuları, hepsi de milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Samih Rifat Bey, Ruşen Eşref, Celâl Sahir ve Yakup Kadri'dir. Kurumun ilk başkanı Samih Rifat Bey'dir. Türk Dili Tetkik Cemiyeti'nin gereği, "Türk dilinin öz güzelliğini ve varsıllığını ortaya çıkarmak, onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek" olarak belirlenmiştir. Atatürk'ün sağlığında 1932, 1934 ve 1936 yıllarında yapılan üç kurultayda hem kurumun yönetim organları seçilmiş, hem dil siyaseti belirlenmiş, hem de bilimsel bildiriler sunulup tartışılmıştır. 26 Eylül-5 Ekim 1932 tarihleri arasında Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan Birinci Türk Dili Kurultayı için yayınlanan bildiride kurultaya yalnız uzmanların, Türkçe edebiyat öğretmenleri ile yazarların değil, halktan da dileyenlerin katılması öngörüldüğü için, yayımlanan bildiride "Kadın erkek her Türk yurttaş Türk Dili Tetkik Cemiyeti üyesidir. Kendini kurultaya çağrılmış saymalıdır" denilmişti. Kurultayın sonunda Kurumun "Lügat-Istılah, Gramer-Sentaks, Derleme, Lenguistik-Filoloji, Etimoloji, Yayın" adları ile altı kol hâlinde çalışmalarını sürdürmesi kabul edilmişti.
Atatürk'ün kendisi de Türk dili üzerindeki yerli ve yabancı araştırmaları inceleyerek, dönemindeki bilginleri Türk dili üzerinde araştırmalar yapmaya yönlendirmiştir. Nitekim Türk dilinin en eski anıtları olan Göktürk yazılı metinlerin ilk iki cildi onun sağlığında yayımlanmış; 1940'larda yayın hayatına çıkabilen Divânu Lügati't-Türk ve Kutadgu Bilig gibi yapıtlar üzerinde yine onun sağlığında çalışılmaya başlanmıştır. Daha sonra birçok cilt hâlinde ortaya çıkacak olan Tarama ve Derleme Sözlüğü'yle ilgili çalışmalar da Atatürk'ün sağlığında başlamıştır. Tarama Sözlüğü, 13. yüzyılda başlayan Batı Türkçesinin eski eserlerinin taranmasıyla; Derleme Sözlüğü, Anadolu ağızlarında kullanılan kelimelerin derlenmesiyle oluşturulmuş büyük sözlüklerdir. Çağdaş Türkçenin dilbilgisi, sözlüğü, yazımı ve terimleriyle ilgili çalışmalar da Atatürk tarafından ilgiyle izlenmiştir.
Türk Dil Kurumu'nun kuruluşuyla birlikte çağdaş Türkçede Atatürk'ün öncülüğünde özleştirme akımı başlamıştır. Atatürk'ün ölümünden sonra Öz Türkçe akımı Türk aydınları arasında sürekli tartışılan bir konu olmuştur. Türk Dil Kurumu bu akımın öncülüğünü yapmayı 1983'e dek sürdürmüştür.
Atatürk, ölümünden kısa bir süre önce yazdığı vasiyetname ile malvarlığının bir bölümünü Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu'na bırakmıştır. Fakat Atatürk'ün vasiyetnamesi 1983'te bu kurumlar devletleştirilerek çiğnenmiştir.
Türk Dil Kurumu, 1940'ta Bakanlar Kurulu kararıyla "kamu yararına çalışan dernekler" statüsü kazandı. 1951'de Demokrat Parti iktidarının bütçe görüşmeleri sırasında kurumun ödeneğinin kesilmesine karar verildi. Bir başka önemli yapı değişikliği 1982-1983 yıllarında gerçekleştirilmiştir. 1982'de kabul edilen ve şu anda da yürürlükte olan Anayasa ile Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu, bir Anayasa kuruluşu olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu çatısı altına alınarak devletleştirilmiş ve dernek tüzel kişiliklerine son verilmiştir.
Dezenformasyon yasası, tüm Türkiye'nin endişeyle takip ettiği Narin Güran olayıyla beraber yeniden gündeme geldi. Yetkililer sosyal medyada öne sürülen haberler dolayısıyla kamuoyunu dezenformasyona karşı uyardı. 18 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren dezenformasyon yasasına göre basın, internet, sosyal medya, haber siteleri, gazete ve gazeteciler ve çocukların korunmasına ilişkin pek çok düzenleme yer alıyor. Sosyal alanda bireyleri ve toplumları yönlendirmek amacıyla kullanılan araçlardan olan dezenformasyon, Türkçe'de günlük hayatta da kullanılıyor. Peki, TDK'ya göre dezenformasyon nedir, ne demek? İşte, dezenformasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Dezenformasyon Nedir"Gıpta" kelimesi, Türkçe'de "bir kimsenin sahip olduğu iyi durumu, üstünlüğü, başarıyı ya da benzeri olumlu özellikleri hayranlık ve takdirle karşılama, aynı zamanda bu duruma sahip olmayı isteme duygusu" anlamına gelir. Bu duygu, kıskançlıktan farklı olarak, daha çok hayranlık ve olumlu bir arzuyu ifade eder. Gıpta etmek ne demek, ne anlama gelir? İşte, örneklerle detaylar
#TDKVakt-ı muaraza nedir, ne demek? soruları ekran başındakilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyt, posta geçen amcası Sadi Hüdayi'ye meydan okuyarak vaktı muaraza ilan etmişti. Bu haftaki bölüm fragmanlarında ise vaktı murazadan kesitlere yer verildi. Son bölümün tekrarını izleyenler bu akşam ki yeni bölümü izleyecek olanlar ise "Vaktı muaraza ne demek, ne anlama geliyor?" sorusuna cevap arıyor. İşte, Vakt-ı Muaraza anlamı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#MuarazaVaktı muaraza ne demek? Geçtiğimiz akşam ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyt Efendi'nin dediği "Vaktı muaraza" diziyi izleyenler tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, vaktı muaraza ne demek, ne anlama geliyor. İşte merak edilip araştırılan kelimenin anlamı...
#MuarazaMürşit kelimesi anlamı özellikle son günlerde ekrana gelen dini temalı dizilerde kullanılmasının ardından merak edilip araştırılıyor. Türk Dil Kurumu TDK tarafından merak edilen kelimenin anlamı açıklandı. İşte "Mürşit" kelimesinin anlamı...
#MürşitMilli muharip uçak KAAN bugün ilk kez uçtu. KAAN'ın uçuşu büyük ilgiyle takip edilirken özelliklerinin yanı sıra ismi de merak konusu oldu. Özellikle "Kaan mı, Kağan mı?" sorusu ve "KAAN ne demek?" sorularının cevabı gün içerisinde en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu TDK Sözlüğü'nde yer alan Kağan sözcüğünün anlamını haberimizde derlerdik. İşte KAAN kelimesiyle ilgili merak edilenler...
#TDKMuharip ne demek, ne anlama gelir? Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) ve Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi olan milli muharip uçak KAAN, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Coşkuyla takip edilen uçuşla birlikte muharip kelimesinin anlamı da günün en çok merak edilenleri arasında yerini aldı. Muharip kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu TDK sözlüğünde detaylı olarak yer alıyor. Peki, muharip ne demek, ne anlama geliyor? İşte muharip kelimesinin merak edilen anlamı...
#MuharipHüsnüniyet kelimesinin cümle içerisinde kullanıldığında hangi anlamları taşıdığı merak ediliyor. Hüsnüniyet kelimesinin anlamını öğrenmek isteyenler ise Türk Dil Kurumu’na göre hangi anlama geldiğini araştırıyor. TDK’da yabancı dillerden Türk diline geçen ve kullanılan kelimelerin okunuşu, yazılışı ve anlamı hakkında bilgiler veriyor. Peki Hüsnüniyet ne demek? Hüsnüniyet ne anlama geliyor? İşte, Hüsnüniyet kelimesi TDK anlamı…
#Hüsnüniyet Ne Anlama Geliyorİsrail bir aydan uzun zamandır, tüm dünyanın gözü önünde, insanlık suçu işlemeye devam ederken Türkiye ve dünya genelinde başlayan İsrail’e yönelik boykot da büyüyerek devam ediyor. Daha dün New York’ta yüzlerce lise öğrencisi dersleri boykot ederek ABD’nin İsrail’e desteğini çekmesi ve ateşkes ilan edilmesi çağrısıyla sokaktaydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi restoranları, kafeteryaları ve çay ocaklarında İsrail’in Gazze’ye karşı savaşına destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmayacağı duyuruldu. Belediyeler, üniversiteler, okullar, futbol kulüpleri ve hatta zincir mağazalar da katıldı boykota. Bu vesile ile haftalardır gündemde olan boykot konusuna gelin birlikte bakalım. Boykot ne demek? Amacına gerçekten ulaşabilir mi? Bir restorana fare atmak boykot mudur? Odaklı bir boykot nasıl yapılır?
#BoykotDestina ismi kısmet, kader anlamlarını taşır. İtalyanca kökenli olan bu isim Türkiye'de pek kullanılmasa da İtalya ve Yunanistan'da sıklıkla tercih edilir. Eski Yunan da ırmak tanrısının su perisi kızlarından biri de Destina olarak bilinir. Peki, Destina isminin anlamı nedir ve Destina ne demek? Destina adının özellikleri, analizi ve kökeni nedir sizler için derledik.
#DestinaTürkçe içerisinde anlamı merak edilen pek çok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin çoğu kitaplarda, televizyon programlarında ve dizilerde duyulmaktadır. Mabel kelimesi de en çok merak edilen kelimelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için mabel kelimesinin ne demek olduğunu, bu kelimenin Türk Dil Kurumu'na göre ne anlama geldiğini ve bu mabel kelimesinin hangi kökenden geldiğini sizin için derledik.
#Ne DemekKöklü bir kelime olması ile beraber Altay sözcüğü aynı zamanda tarihi bir sözcüktür. Bu kelimenin ne anlama geldiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Altay ne demek, ne anlama geliyor? Altay kelimesinin anlamı nedir tüm detayları ile derledik.
#Ne DemekSümeyye ismi Arapça kökenli bir isim olup, ülkemizde de oldukça fazla kullanılan bir isimdir. Sümeyye ismi kız çocukları için tercih edilir. Yapılan araştırmalar sonrasında Sümeyye ismi ülkemizde 92.400 kişi tarafından kullanılmaktadır. Genellikle eski bir isim olarak bilinir. Anlam bakımından da oldukça derin anlamlara sahiptir. İşte Sümeyye ismi hakkında tüm detaylar.
#TdkŞura ismi dilimize Arapçadan gelen bir isimdir. Genellikle Şura ismi hem erkek hem de kız çocukları için kullanılır. Şura ismi anlam olarak oldukça derin anlamlar ifade etmektedir. Çünkü Şura adı Kuran'da geçen bir isimdir. İşte Şura ismine ait tüm detayları sizler için hazırladık.
#TdkMilli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk Dil Kurumu iş birliğiyle "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yarışması gerçekleştirilecek.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde dünyanın en kadim ve zengin dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçe'nin öğrenciler arasında doğru ve etkili bir şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve bunun başarılı örneklerini ödüllendirerek teşvik etmek amacıyla Türk Dil Kurumu iş birliğiyle "Cumhuriyet ve Türkçemiz" konulu deneme yarışması yapılacak.
#MebRönesansımızın, durgunlaşsa da, 20. yüzyıla büyük bir tarihi kırık ya da uçurumla değil, yoğunluğunu kaybederek ve yavaşlayarak ulaştığı açıktır. Aksi takdirde, 19. yüzyılda orduda tıbbın, kimyanın, veterinerliğin ve coğrafyanın kendi ölçülerimiz içinde gelişmesini; Batı ilmi ve üniversitesine doğru yüksek okullar aracılığıyla atılan adımları izah etmek mümkün değildir. 20. yüzyıl Türkiye’sinin atılımlarının kökü buradadır. Eksikliklerinin ve gereken yoldan sapmalarının köklerini de burada aramak gerekir.
#Türkiye RönesansıTürk Dil Kurumu, 2024 yılının kelimesini ‘kalabalık yalnızlık’ olarak açıkladı. Yılın kelimesini ve kavramını belirlemek için Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İLAUM) ile birlikte bir çalışmaya imza atan TDK, alanında uzman isimlerden oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından seçilen 7 kelime ve kavram internet sitesinde halk oylamasına sundu.
#Beyin Çürümesi24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye’de olduğu gibi Almanya’nın da çeşitli kentlerinde coşkuyla kutlandı. T.C. Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine Türk ve Alman öğretmenler, öğrenciler ile okul yöneticileri ile yaklaşık 300’e yakın konuk katıldı.
#AlmanyaTürk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mert, Q, X, Ň, Ä, Ŭ harflerinin Türk alfabesine girmeyeceğini belirterek, “34 harfli ortak alfabedeki 5 harf, Türk lehçelerinde olan sesler için belirlenmiştir. Eğer bir Türk vatandaşı Kazakça bir kelime yazacaksa, Kazak alfabesinde olan o harfi kullanabilir. Tıpkı İngilizce yazarken W, Q işaretlerini kullandığımız gibi” dedi.
#Türk Devletleri TeşkilatıOrtak Türk Alfabesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yeniden gündeme geldi. Türk Alfabedeki harfler değişiyor mu sorusu son dönemdeki gelişmelerin ardından merak edildi. Türk Devletleri Teşkilatı tarafından oluşturulan Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, 34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi önerisi üzerinde uzlaştı. TDK Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, alfabe hakkında merak edilenleri yanıtladı. Peki, Türk alfabesi değişecek mi? Alfabeye yeni harfler eklenecek mi? İşte merak edilen detaylar…
#Alfabe Değişecek MiKayyum kelimesinin doğru yazılışı gündemdeki konular sebebiyle merak ediliyor. Zaman zaman bazı belediyelere kayyum ataması gerçekleştiriliyor. Kimi zaman bu ifade kayyum kimi zaman ise kayyım olarak yazılıyor. Peki, Kayyum mu kayyım mı? İşte kelimenin doğru yazılışı!
#KayyımTecrit, anlamı ile merak edilen ifadeler arasında yer alıyor. Tecrit edilmek ya da tecrit olmak ifadeleri, TDK tarafından açıklanmış ve tanımlanmıştır. Ayırma, dış dünyadan kopararak kendi haline bırakma, hastanın diğer canlılarla olan ilişkilerinin en az seviyeye indirilmesi veya kesilmesi anlamına gelebilmektedir. İşte, tecrit kelimesinin tam anlamı ve detaylı bilgiler
#TecritAtv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster’in yeni bölümünde çıkan bir soru izleyicileri meraklandırdı. Oktay Kaynarca’nın sunuculuğunu üstlendiği Milyoner’de “Hangisi TDK sözlüklerinde yer alan bir atasözü değildir?” sorusu soruldu. Sorunun şıklarında yer alan “Vakit tembele sermayedir” ve “Sinek küçüktür ama mide bulandırır” sözleri izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, Vakit tembele sermayedir atasözü mü? Sinek küçüktür ama mide bulandırır ne demek, kimin sözü?
#Vakit Tembele SermayedirAlfabedeki harfler değişiyor mu sorusu son dönemdeki gelişmelerin ardından merak edildi. Türk Devletleri Teşkilatı tarafından oluşturulan Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, 34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi önerisi üzerinde uzlaştı. TDK Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, alfabe hakkında merak edilenleri yanıtladı. Peki, Türk alfabesi değişecek mi? Alfabeye yeni harfler eklenecek mi? İşte merak edilen detaylar…
#Alfabe Değişecek MiBubi tuzağı anlamı, Lübnan'daki patlamanın ardından gündeme geldi. Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasının ardından bu kez telsizler hedef alındı. Olayda çok sayıda kişi hayatını kaybederken, Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının İsrail tarafından hack’lendikten sonra infilak ettiği iddia edildi. Bubi tuzağı olarak adlandırılan patlamalar, dünyanın gündemine oturdu. Peki, bubi tuzağı ne demek, nedir? TDK'ya göre bubi tuzağı ne anlama gelir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Bubi Tuzağı AnlamıKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, dijital çağın yükselişi ile birlikte artan sosyal medyadaki itibar suikastına dikkat çekti. Mumcu, makalesinde itibar suikastının hedef alınan kişinin ruhsal sağlığını, kariyerini ve sosyal ilişkilerini ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti.
#Batuhan MumcuFarklı alışkanlıklara sahip yabancılarla bir arada yaşamak toplum olarak uzun süredir verdiğimiz bir sınav. Yaşam tarzımızın tehdit edildiğine inanıyor birçoğumuz. Zaman zaman tansiyon da yükseliyor, istenmeyen şiddet olaylarıyla karşılaşıyoruz. Peki, verdiğimiz tepkiler, sarf ettiğimiz sözler bizi ırkçı mı yapıyor? Konuyu uzmanlarla konuştuk.
#IrkçılıkDezenformasyon yasası, tüm Türkiye'nin endişeyle takip ettiği Narin Güran olayıyla beraber yeniden gündeme geldi. Yetkililer sosyal medyada öne sürülen haberler dolayısıyla kamuoyunu dezenformasyona karşı uyardı. 18 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren dezenformasyon yasasına göre basın, internet, sosyal medya, haber siteleri, gazete ve gazeteciler ve çocukların korunmasına ilişkin pek çok düzenleme yer alıyor. Sosyal alanda bireyleri ve toplumları yönlendirmek amacıyla kullanılan araçlardan olan dezenformasyon, Türkçe'de günlük hayatta da kullanılıyor. Peki, TDK'ya göre dezenformasyon nedir, ne demek? İşte, dezenformasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Dezenformasyon Nedir37. Uluslararası İzmir Festivali, Çeşme Kalesi’nde buluşan sanatseverlere her anlamda “rüzgarlı” bir müzik gecesi armağan etti. Gündüz saatlerinin acımasız sıcağı, gün batımı ile zaptettiği her yeri yavaş yavaş terkederken, kalenin burçlarını çoktan ele geçirmiş bir cansuyu esintisi, “konser için her şey hazır” beklentisini yelpazeliyordu.
#1YKS'de karşılaşılan cırcır böceği, narçiçeği, kavuniçi, bülbül yuvası, beşbıyık nasıl yazılır sorusu, sınavın akabinde merak edilen husus olmaya başladı. TDK tarafından belirlenen kurallara göre yazılan kelimeler, yine bu kurul tarafından detaylandırılmıştır. Peki, Cırcır böceği, narçiçeği, kavuniçi, bülbül yuvası, beşbıyık nasıl yazılır? İşte, o detaylar
#Narçiçeği"Gıpta" kelimesi, Türkçe'de "bir kimsenin sahip olduğu iyi durumu, üstünlüğü, başarıyı ya da benzeri olumlu özellikleri hayranlık ve takdirle karşılama, aynı zamanda bu duruma sahip olmayı isteme duygusu" anlamına gelir. Bu duygu, kıskançlıktan farklı olarak, daha çok hayranlık ve olumlu bir arzuyu ifade eder. Gıpta etmek ne demek, ne anlama gelir? İşte, örneklerle detaylar
#TDKYKS TYT sınavında çıkan bazı sorular, öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Bu sorulardan birkaçında ise Türk tarihi, park isimleri, resmi heyet ve meydan isimlerinin büyük harfle mi yoksa küçük harfle mi yazılması gerektiği merak ediliyor. Peki, Türk tarihi, park isimleri, resmi heyet ve meydan büyük mü yazılır? İşte, o konu hakkında merak edilen detaylar
#Türk TarihiVakt-ı muaraza nedir, ne demek? soruları ekran başındakilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyt, posta geçen amcası Sadi Hüdayi'ye meydan okuyarak vaktı muaraza ilan etmişti. Bu haftaki bölüm fragmanlarında ise vaktı murazadan kesitlere yer verildi. Son bölümün tekrarını izleyenler bu akşam ki yeni bölümü izleyecek olanlar ise "Vaktı muaraza ne demek, ne anlama geliyor?" sorusuna cevap arıyor. İşte, Vakt-ı Muaraza anlamı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#MuarazaVaktı muaraza ne demek? Geçtiğimiz akşam ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisinde Cüneyt Efendi'nin dediği "Vaktı muaraza" diziyi izleyenler tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, vaktı muaraza ne demek, ne anlama geliyor. İşte merak edilip araştırılan kelimenin anlamı...
#MuarazaNow Tv ekranlarında yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi yeni bölümüyle ekranlara geldi. Kızıl Goncalar dizisinde geçen “Vaktı Mekat” kelimesinin anlamı izleyiciler tarafından merak edildi. Peki, Vaktı Mekatıl ne demek, ne anlama geliyor? İşte TDK kelime anlamı!
#Vaktı Mekat