Tavuk haberleri sayfasında Tavuk hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 19506 Tavuk haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kocaeli'deki gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadesine DHA ulaştı. Şüphelilerden K.Y. (36) "Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum" derken, E.T.’nin (35) ise "Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir" dediği öğrenildi.
#KocaeliKocaeli'nin Körfez ilçesinde yedikleri tavuk dönerden zehirlenen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. Hastanelerin tıklım tıklım dolduğunu söyleyen vatandaşlar, hala iyileşemediklerini söyledi. Zehirlendiği için evden çıkamayan Kayhan Dölcel de, "İnsanlar ölürse hesabını kim verecek? 3 kuruş kazanmak için bozuk malı insanlara yedirdiler." dedi. Songül Dölcel ise, "Yeğenim karın ağrısı yaşadı, kustu, ishal oldu. Hastaneye götürdüğümüzde gıda zehirlenmesi yaşadığını söylediler. Bu olayda başımıza gelince olayın vahametini anladık." ifadelerini kullandı.
#KocaeliMersin'de dünyaya gelen bir civciv, kafasında bulunan ay yıldız figürüyle görenlerin ilgisini çekti. Hilal ve yıldızı bir hayvanın başında ilk defa gördüklerini belirten sahibi Emine Göçer, bu durumun ilgilerini daha fazla çektiklerini, o yüzden civcive de 'Ünlü' ismini verdiklerini söyledi.
#MersinMersin'de dünyaya gelen bir civciv, kafasında bulunan ay yıldız figürüyle görenlerin ilgisini çekti. Hilal ve yıldızı bir hayvanın başında ilk defa gördüklerini belirten sahibi Emine Göçer, bu durumun ilgilerini daha fazla çektiklerini, o yüzden civcive de 'Ünlü' ismini verdiklerini söyledi.
#CivcivAntalya SUP board (kürek sörfü) yapan bir genç, falezlerden denize düşen bir tavuğu fark etti. Tavuğu denizden alarak kurtaran genç, sahile getirdikleri hayvanı temizleyip sahiplendi. Kurtarıldığı yerin anısına “Deniz” adı verilen tavuk, şimdi bir an olsun gencin yanından ayrılmıyor. Olayı anlatan Tahir Özden, “Falezlerden bir kuşun düştüğünü fark ettik. İlk başta martı olduğunu düşündük ama yakından bakınca horoz mu yoksa tavuk mu olduğunu anlayamadık, bu da aramızda tartışma konusu oldu. Hemen gidip aldık, biraz korkmuştu ve susamıştı. Su verip sakinleştirdik. Ardından temizleyip kuruttuk ve bizimle kalmasına karar verdik.” dedi.
#AntalyaTavuk eti genellikle pişirildiği zaman tüketilmektedir. Ancak bazen artan tavuk eti veya daha sonra kullanılmak üzere pişirilen tavuk eti buzluğa atılmaktadır. Ayrıca çiğ olan tavuk eti de zaman zaman buzlukta saklanmaktadır. Bundan dolayı tavuğun bozulma süresi çok merak edilmektedir. Peki, Buzluktaki tarihi geçmiş tavuk yenir mi? Buzluktaki tarihi geçmiş tavuk zehirler mi? İşte, o detaylar
#TavukAntalya'da yayladan eve dönerken yoğun kar yağışı sebebiyle eşiyle birlikte yollarını kaybedip kaybolan 70 yaşındaki Naciye nine, 2 kuzusu ve 1 tavuğuna sarılmış halde ağacın altında bulundu. Kurtarma ekipleri tarafından aşağı indirilen yaşlı kadın ve eşi, sağlık ekiplerini ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
#AntalyaBursa'nın İnegöl ilçesi kırsal Cerrah Mahallesi Kalburt mevkisinde faaliyet gösteren mobilya fabrikasının çatısına tadilat için çıkan inşaat ustaları Ümit O. (40) ile Radihan C. (38), lodos nedeniyle dengesini kaybederek, 4 metre yüksekten düşerek yaralandı. Tedaviye alınan Ümit O. ve Radihan C.’nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
#BURSAHakkari'nin Yüksekova ilçesinde elektrik ustası olarak çalışırken hobi amaçlı 10 tavuk alan Fatih Yüksekova (42), 3 yılda hayvan sayısını bine çıkardı. İşini bırakıp organik yumurta üretimine başlayan Yüksekova, özenle baktığı tavuklarından günlük aldığı 800-850 arasındaki yumurtayı müşterilerine ve marketlere sattığını ve iyi bir kazanç elde ettiğini söyledi.
#HakkariTavuk eti ile farklı farklı tarifler hazırlanarak sofralara lezzet katıyor. Ancak tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Yapılan araştırmalar neticesinde tavuk etinin pişirilmeden önce yıkanmaması gerektiği belirtiliyor. Peki tavuk eti pişirilmeden önce yıkanmalı mı? İşte konu hakkında bilgiler...
#Tavuk Eti Yıkanır MıMarketten alınan tavuk yıkanır mı sorusu, günlük hayatta en çok ikilemde bırakan konulardan birisidir. Tavuk pişirmeden hemen önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusu kafanızı karıştırmasın. Yapılan araştırmalara göre tavuk, yıkandığında bakterileri yok etmek yerine etrafa yayılmasına neden oluyor. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve diğer sağlık kuruluşları, tavuğu yıkamak yerine, doğrudan pişirmenin en güvenli yöntem olduğunu belirtiyor. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#TavukAvcılar'da, çevreden ağır koku geldiği yönünde yapılan ihbar üzerine verilen adrese giden ekipler, yaklaşık yarım ton bozuk, kokmuş ve renk değiştirmiş tavuk eti deposunu ortaya çıkardı. Tavuk ürünleri toplanarak imha edilirken, ruhsatsız olduğu belirlenen depo mühürlendi.
#İstanbulTİCARET Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bütün ve parça dahil tavuk eti ihracatı, 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.
#TİCARET BakanlığıHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya TarifiBüyük olasılıkla sizin de dikkatinizi çekmiştir... İlk gençlik yıllarından beri hayatlarını kamera karşısında geçiren ünlüler özellikle son dönemde birer birer kırsal bölgelere akın ediyor...
#Amanda SeyfriedSon haftalarda yaşanan gıda zehirlenmeleri vakalarındaki artış, toplumda ciddi kaygılara yol açtı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, özellikle tavuk ürünlerinin güvenli tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Tavuk ürünlerinden çiğ yumurtaya, mutfak hijyeninden doğru pişirme tekniklerine kadar bilinmesi gereken her şey burada!
#Gıda ZehirlenmesiYaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriSakarya'nın Taraklı ilçesinde yangında 2 çocuğunu kaybeden Serdal Kulan’ın tavuk çiftliğindeki işinden ayrıldığı ve memleketi Zonguldak’a gitmeyi planladığı ortaya çıktı. Bu nedenle Serdal Kulan’ın dün ilkokula giden oğlunun kaydını almaya gittiği, bu sırada da yangının çıktığı bildirildi.
#SakaryaSakarya'nın Taraklı ilçesinde yangında 2 çocuğunu kaybeden Serdal Kulan’ın tavuk çiftliğindeki işinden ayrıldığı ve memleketi Zonguldak’a gitmeyi planladığı ortaya çıktı. Bu nedenle Serdal Kulan’ın dün ilkokula giden oğlunun kaydını almaya gittiği, bu sırada da yangının çıktığı bildirildi.
#YangınMuş'ta park halindeyken aniden hareket eden kamyoneti el frenini çekerek durduran Yusuf Taviş (13), dönercide çalıştığını belirterek, “Elimdeki işi bırakıp koşarak aracın kapısını açıp şoför koltuğuna oturarak el frenini çektim” dedi.
#KamyonetMuş'ta park halindeyken aniden hareket eden kamyoneti el frenini çekerek durduran Yusuf Taviş (13), dönercide çalıştığını belirterek, “Elimdeki işi bırakıp koşarak aracın kapısını açıp şoför koltuğuna oturarak el frenini çektim” dedi.
#MuşEnginar tezgâhlara düşünce baharın geldiğini anlıyoruz. Hem sağlık açısından faydalı hem de ana yemekten başlangıca yapılabilecek çok fazla tarif var. ‘Enginar Tarihi l Tarifi’ ve ‘Çanak-Enginar Hasanağa’ kitaplarının yazarı şef Aydan Üstkanat enginarla lezzetlendirilen farklı reçetelerini paylaştı, yazarımız Ebru Erke ise sipariş verebileceğimiz favori enginar üreticilerini listeledi.
#Melis YılmazTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tavuk döner zehirlenmesine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Yumaklı "Döner bir gün ürün satışa sunuldu, akşam kaldı, ertesi gün kullanamazsınız, bu yasaktır. Bunu çiğ etle birlikte pişirme, bozulmayla ilgili emarelerin elemine edilmesi için farklı sosların kullanılması ortaya çıkmış oldu. Bununla ilgili denetimlerimizi sıklaştırdık. Bunla ilgili üreticileri uyarıyorum. Tespit ettiğimizde çok ağır ceza uygulayıp, kapatma işlemi gerçekleştireceğiz" dedi.
#Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim YumaklıAdana'da iş yerinde pişmiş tavuk dönerin üzerine çiğ tavuk takviyesi yaptığı için para cezası kesilen sosyal medya fenomeni, dönerci Salih Gülağacı'nın Portakal Çiçeği Karnavalı’ndaki standı, hijyen kurallarına uymadığı için kaldırıldı.
#AdanaAdana'da iş yerinde pişmiş tavuk dönerin üzerine çiğ tavuk takviyesi yaptığı için para cezası kesilen sosyal medya fenomeni, dönerci Salih Gülağacı'nın Portakal Çiçeği Karnavalı’ndaki standı, hijyen kurallarına uymadığı için kaldırıldı.
#AdanaKocaeli'deki gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadesine DHA ulaştı. Şüphelilerden K.Y. (36) "Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum" derken, E.T.’nin (35) ise "Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir" dediği öğrenildi.
#KocaeliHepimizin hayali sağlıklı, uzun bir ömre sahip olmak. Fakat son dönemde sık sık genç insanların da kalp krizi geçirdiğini duyuyoruz. Geçen yıl önce 60 yaşındaki Tolga Savacı, sonra 52 yaşındaki Metin Arolat, pazartesi günü de 58’indeki Volkan Konak hayatını kaybetti. Üçünün de kalp krizi geçirdiği söylendi. Kalp Sağlığı Haftası da yaklaşırken bu değerli organımızı nasıl koruyacağımızdan ve nelerle onu riske attığımızdan bahsedelim.
#Hazan Aköz IşıkBir mekâna gittiğimizde sık sık sous-vide, confit veya deglaze etmek gibi pişirme teknikleri duyuyoruz. Miso, kimchi, yuzu ya da bottarga adlı özel malzemeler de karşımıza çıkıyor. Aioli, chimichurri, bagna càuda veya beurre blanc adlı yemek sosları da cabası. Bu hafta menülerde rastladığımız ‘iddialı’ terimlerden bahsedeceğiz.
#Ebru ErkeInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin Yiğit