Sivilce haberleri sayfasında Sivilce hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2120 Sivilce haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Akne, yüz, omuzlar, sırt ve göğüsteki yağ bezleriyle ilgili bir deri hastalığı. En çok 14-20 yaşlar arasında görülür ve bu hastalığın tipik belirtileri olan siyah noktalar, sivilceler, gençlerin bu en hassas devirlerinde genellikle psikolojik rahatsızlıklara yol açar. Yağ bezlerinin kanalında bir tıkaç oluşur ve bu tıkacın başı sertleşip siyahlaşır. Bazen, kanal tıkalı olduğu halde, bez, yağ salgılamaya devam eder ve böylece içi yağ dolu bir kist oluşur. Siyah noktalara tıpta komedon adı verilir.Genetik yatkınlık,stres,yağlı kozmetik ürünler,hiperandrojenizm risk faktörleri arasında sayılır.
Sosyal medyada yüzümüzün belli bir kısmında bulunan sivilceleri sıkmanın ciddi enfeksiyonlara, hatta ölüme yol açabileceği iddia ediliyor. Peki bu iddiaların doğruluk payı var mı?
#SağlıkSosyal medyada, diş macunu sivilceleri temizlemek, yanıkları yatıştırmak ve tırnakları beyazlatmak için bir yöntem olarak lanse ediliyor. Ancak dermatologlar bu amaçlara yönelik ürünlerin daha iyi seçenekler olduğu ve diş macununun cilt rahatsızlıklarını daha da kötüleştirebileceği konusunda uyarıyor. Bu konuda bilimin ne dediğini The Washington Post’ta kaleme alan Lindsey Bever, sosyal medyada dönen efsanelere açıklık getirdi.
#Diş MacunuSon dönemde cilt bakımında alışılmış yöntemlerin dışında dikkat çekici bir trend öne çıkıyor. Cilt lekelerinden ve sivilcelerden kurtulmayı hedefleyen bazı kişiler, ciltlerini UV ışınlarının doğrudan etkisine bırakmayı tercih ediyor. Bu yöntem, iltihaplı sivilceleri geçirdiğini iddia edenler tarafından popüler hale geldi.. Peki, gerçekten de güneş ışınları böyle pozitif bir etki yaratıyor mu, yoksa bu durum abartılıyor mu?
#SağlıkAlmanya’da yapılan yeni bir araştırma, akne problemi yaşayanların sorununu kökünden çözebilir. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerde sıkça görülen ve özgüveni etkileyen sivilceler, aşırı yağ üretimi ve bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Araştırma ise sağlıklı beslenme ve doğru takviyelerin akneye karşı etkili bir çözüm sunabileceğini gösteriyor. İşte araştırmanın detayları...
#SağlıkDünyanın en yaygın cilt kanseri türlerinden biri olan bazal hücreli karsinom hastalığının sıklığı son zamanlarda artmaya başladı. Türkiye'de de güneşe maruz kalma ve açık ten faktörleri göz önünde bulundurulduğunda oldukça yaygın görülen bazal hücreli karsinom, basit bir sivilce olarak ortaya çıkıyor. Peki hastalık neden gücünü artırdı? Belirtileri neler? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkErgenlik sivilceleri hormonların eseri olsa da hormon tedavisine nadiren başvurulur. Ergenlik çağından sonra normal olarak hormon dengesi düzelir. Bu tedaviler genellikle haricen sürülen ve ağızdan alınan ilaçlarla yürütülür. Bazı durumlarda antibiyotik alımı gerekli olabilir. Son yıllarda, bir ışık tedavisi olan Photo Rejuvenation ve Ozon Terapisi de etkin yöntemler arasında yerlerini aldılar. Hangi tedavileri yaparsanız yapın, A vitamini ve çinko almayı ihmal etmemek gerekir.
#Akne TedavisiOmega-3 yağ asitleri konusunda zengin olan somon ve sardalya gibi deniz ürünleri sivilceye iyi gelen en iyi yıllar arasında bulunur. Ayrıca A, D ve E vitaminleri de bu konuda önemli bir yağ miktarı ortaya çıkarır. Peki, sivilceye iyi gelen yağlar nelerdir? Sivilce lekelerine, yaralarına ve izlerine iyi gelen doğal ve bitkisel şeyler hakkında ayrıntıları derledik.
#Sivilce İzlerine İyi Gelen DoğalOrdu’da yaşayan Muhammet Dikici’nin göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu omurilik felci geçirdiği haberleri hepimizi çok korkuttu. Korktuk çünkü birçoğumuz sivilcelerimizle oynamayı, onları sıkmayı alışkanlık haline getirmiş durumdayız. Peki nasıl oluyor da sivilce sıkmak felç gibi çok ciddi bir komplikasyona sebep olabiliyor? Konunun uzmanı anlatıyor...
#DermatolojiOrdu’nun Ünye ilçesinde Muhammet Dikici'nin (30), 2 yıl önce göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla sinir sistemine bulaştı. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, omurilik felci sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Sağlığında engellilerin yaşadığı sorunları göremediğini söyleyen Dikici, "Her birey engelli adayıdır. Lütfen engelimize engel olmayın” dedi.
#OrduAlnınızda, burnunuzda, yanağınızda ya da çenenizde çıkan sivilcelerin hepsinin nedenleri birbirinden farklı. Peki sivilceleriniz neden çıkar ve size ne anlatmaya çalışıyor?
#Akne Neden OlurKistik sivilce, oldukça ciddi olan bir sivilce türüdür. Kistler, cildin derin noktalarında oluşum gösterirler. Gözeneklere sıkışmış olan yağ, bakteri ve kuru cilt hücrelerinin bir araya gelmesi ile de oluşabilmektedir. Çoğunlukla çene altı, burun ve alın bölgesinde gözlemlenir ve ağrılı bir akne türüdür. Peki, Kistik Sivilce nedir, neden oluşur? Kistik akne nasıl boşaltılır? Tehlikeli midir tüm detayları ile derledik.
#KistikSivilce sorunu yaşamayan nerdeyse kimse yoktur. Başlı başına sinir bozucu bu durum ile çoğu zaman başa çıkmak sinirlerinizi yıpratır, canınızı sıkar. Aslındabazı şeyleri bilmek işimizi kolaylaştıracaktır. Bu yazıda işimize yarayacağını düşündüğüm bazı püf noktalarını paylaştım.
#SivilceSosyal medyada yüzümüzün belli bir kısmında bulunan sivilceleri sıkmanın ciddi enfeksiyonlara, hatta ölüme yol açabileceği iddia ediliyor. Peki bu iddiaların doğruluk payı var mı?
#SağlıkSosyal medyada, diş macunu sivilceleri temizlemek, yanıkları yatıştırmak ve tırnakları beyazlatmak için bir yöntem olarak lanse ediliyor. Ancak dermatologlar bu amaçlara yönelik ürünlerin daha iyi seçenekler olduğu ve diş macununun cilt rahatsızlıklarını daha da kötüleştirebileceği konusunda uyarıyor. Bu konuda bilimin ne dediğini The Washington Post’ta kaleme alan Lindsey Bever, sosyal medyada dönen efsanelere açıklık getirdi.
#Diş Macunu7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum" dedi.
#Berika Rabia Özcan7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum" dedi.
#İstanbulCildinizin her gün maruz kaldığı çevresel etkenler, stres ve yaşlanma belirtileriyle savaşmanın doğal bir yolunu mu arıyorsunuz? Doğanın bize sunduğu en güçlü çözümlerden biri olan hint yağı, yüzyıllardır güzellik sırrı olarak kullanılan bir hazine. Hint yağı, cildinizi besleyip yenilerken, aynı zamanda akne, kırışıklıklar ve kuru cilt gibi birçok soruna karşı etkili bir koruma sağlar. Gelin, Hint yağı cildinizde nasıl harikalar yaratabileceğini birlikte keşfedelim!
#Hint YağıSon dönemde cilt bakımında alışılmış yöntemlerin dışında dikkat çekici bir trend öne çıkıyor. Cilt lekelerinden ve sivilcelerden kurtulmayı hedefleyen bazı kişiler, ciltlerini UV ışınlarının doğrudan etkisine bırakmayı tercih ediyor. Bu yöntem, iltihaplı sivilceleri geçirdiğini iddia edenler tarafından popüler hale geldi.. Peki, gerçekten de güneş ışınları böyle pozitif bir etki yaratıyor mu, yoksa bu durum abartılıyor mu?
#SağlıkYaz mevsimi, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarma zamanı olsa da, cildimiz için çeşitli zorlukları da beraberinde getirir. Sıcak hava, yoğun güneş ışınları ve nem, cilt sağlığımızı tehdit edebilir. Peki, yaz aylarında en sık karşılaşılan cilt sorunları nelerdir ve bu sorunlarla nasıl başa çıkabiliriz? İşte yazın cildinizde en sık görülen problemler ve onları önlemenin yolları!
#Cilt SorunlarıAlmanya’da yapılan yeni bir araştırma, akne problemi yaşayanların sorununu kökünden çözebilir. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerde sıkça görülen ve özgüveni etkileyen sivilceler, aşırı yağ üretimi ve bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Araştırma ise sağlıklı beslenme ve doğru takviyelerin akneye karşı etkili bir çözüm sunabileceğini gösteriyor. İşte araştırmanın detayları...
#SağlıkSağlıklı bir cilt için yapmamız gerekenler kadar yapmamamız gerekenler de var. Çok ürün kullanmak ya da hep pahalı ürünlerden medet ummak doğru değil örneğin. Uzmanlara göre bunlar gibi doğru bildiğimiz yanlışlar çok. Dermatologlara cilt bakımında sık yapılan hataları ve ‘Asla yapmam’ dedikleri uygulamaları sorduk.
#CiltGüzel ve sağlıklı bir cilt, genel görünümümüzü ve kendimize olan güvenimizi etkileyen önemli bir faktördür. Ancak, zaman içinde çeşitli iç ve dış etkenler nedeniyle cildimizde yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Kırışıklıklar, ince çizgiler, lekeler ve elastikiyet kaybı gibi belirtiler, cilt yaşlanmasının en yaygın işaretlerindendir. Bu süreç her ne kadar kaçınılmaz olsa da, bazı yaygın hatalardan kaçınarak cilt yaşlanmasını önemli ölçüde yavaşlatmak mümkündür. Cilt bakımında yapılan küçük yanlışlar bile uzun vadede büyük etkiler yaratabilir. Bu yazıda, cilt yaşlanmasını hızlandıran ve mutlaka durdurmanız gereken 10 hatayı ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.
#CiltJennifer Mann, sağlıklı bir yoga eğitmeni ve üniversite öğrencisiydi. Çok çalışıyordu ama hayatından memnundu. Ancak gizemli bir hastalık Mann'ı yatağından çıkıp banyoya bile gidemeyecek kadar güçsüz hale getirdi. Ağrıları nedeniyle yerinden kıpırdayamıyordu bile... Mann, bu hastalığın hayatını nasıl değiştirdiğini ve sağlığına yeniden nasıl kavuştuğunu anlattı.
#Jennifer MannGünlük bakım ritüelimizin vazgeçilmez bir parçası olan nemlendiriciler, cildimizin daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlayan en önemli ürünlerdir. Fakat her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle cildinizle mükemmel uyum sağlayan bir krem seçmeniz gerekir. Aksi takdirde cildinizde pul pul dökülmeler, yağlanmaya bağlı sivilceler, siyah noktalar ve mat bir görünüm gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
#Süheyla BuyrukçuHızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak yavaşlatmak için hangi adımlar atılmalı? Bunun gibi pek çok soruya Prof. Dr. Alper Yurci ile cevap aradık.
#SağlıkSabah kalktığınızda yüzünüzde kırışıklıkları fark etmişsinizdir. Bu kırışıklıklar gün içinde kayboluyor olsa da yaşlandıkça ve cilt doğal elastikiyetini kaybetmeye başlayınca kalıcı hale geliyorlar. Son yıllarda çizgi ya da kırışıkları önlediğine dair yorumların yapıldığı ‘güzellik yastığı’ ise oldukça popüler. Peki bu yastık gerçekten de işe yarıyor mu? Kırışıkların oluşmasındaki etkenler neler? Tüm bu sorulara Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ile cevap aradık.
#SağlıkYeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.
#Yelda BaşaranDünyanın en yaygın cilt kanseri türlerinden biri olan bazal hücreli karsinom hastalığının sıklığı son zamanlarda artmaya başladı. Türkiye'de de güneşe maruz kalma ve açık ten faktörleri göz önünde bulundurulduğunda oldukça yaygın görülen bazal hücreli karsinom, basit bir sivilce olarak ortaya çıkıyor. Peki hastalık neden gücünü artırdı? Belirtileri neler? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkCildimizi korumak, kurumasını, yaşlanmasını önlemek hepimiz için önemli. Sağlıklı bir cilde sahip olalım diye herkes bir şey öneriyor. Sosyal medyada bakım videoları birbirini kovalıyor. Her ürün bir mucize vaat ediyor! Serumlar, nemlendirici kremler, maskeler, tonikler... Retinol, glikolik asit ve hiyalüronik asit son dönemde en popüler, en çok karşılaştığımız maddeler. Peki, bunların yanlış kullanımda ne olur? Yaşanabilecek sorunları uzmanlara sorduk.
#CiltÖzellikle cilt bakımı ve güzellikle ilgili konularda paylaşım yapan fenomenler, süt ve peynir gibi süt ürünlerinin, akne gibi cilt sorunlarını artırabileceğini, pürüzsüz bir cilt için bu ürünlerin tüketimine son vermek gerektiğini savunuyor. Peki bu iddiaların bilimsel bir dayanağı var mı? Süt ürünlerini tüketmemek gerçekten daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cildin anahtarı olabilir mi?
#Süt Ürünleri