Prim Borcu haberleri sayfasında Prim Borcu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1955 Prim Borcu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nüfusun tamamı için zorunlu olan genel sağlık sigortası borcunu ödemeyen 9 milyon kişi 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayabilir. Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için ise 1 Ocak 2025’e kadar borcun ödenmesi gerekiyor, aksi halde borçlar ciddi şekilde artıyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yılın sonunda da af çıkabilir. İşte genel sağlık sigortası prim borçlarıyla ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları...
#SGKÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IşıkhanResmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile sağlık sigortası prim borcu olanlar, 2024 yılının sonuna kadar devletin sunduğu sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Bir anlamda SGK’ya prim borcu olanlara yeni bir af daha getirilmiş oldu.
#Sağlık Sigortası Prim BorcuÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşların, prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024'e ertelendiğini açıkladı.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı2012’de prim borcuna karşılık taşınmaz almaya başlayan SGK, gayrimenkul zengini haline geldi. Kurumun aradan geçen 10 yılda elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. Durum, Sayıştay’ın 2022 raporlarından ortaya çıktı. Sayıştay’a göre satış amacıyla alınan taşınmazların bugüne kadar sadece yüzde 11’i satıldı, geriye kalanların acilen nakde dönüştürülmesi gerekiyor.
#Prim BorcuAylık gelir tespiti yapmayan ve gelirini beyan etmeyenlerin GSS prim borçları gözüküyor. Son olarak vergi affı düzenlemesinin TBMM’de kabul edilmesiyle Genel Sağlık Sigortası borçlarında son durum merak ediliyor. Vergi affı borç yapılandırması Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürülüğe girecek ve başvurular başlayacak. Vergi affı paketinde 2 bin TL’nin altındaki borçlar, askerlik, köprü, otoyol kaçak geçiş, adli para cezaları, idari cezalar, öğrenim kredisi borçları, SGK prim kesintisi, işsizlik sigorta primi bulunuyor. Aylık gelirin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile kontrol edildikten GSS borcu hesaplanıyor. Peki GSS borçları siliniyor mu? İşte, vergi affı paketi kapsamı
#GSS Borçları Silinecek MiSosyal güvenlik prim borçlarının yapılandırması bitti ve borçların peşin veya ilk taksit ödemelerinin 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Genel sağlık sigortası prim borçluları içinse yapılandırma fırsatı kaçmadı. Daha da önemlisi hem sağlık primlerini ödeyemeyecek durumda olanlar hem de gelir testini kaçıranların 30 Kasım tarihine kadar gelir testine girmeleri gerekiyor. Peki, genel sağlık sigortası prim borçları nasıl yapılandırılacak, yapılandırmadan kimler yararlanacak, gelir testine nasıl girilecek? İşte sağlık prim borcu konusunda tüm merak edilenler...
#Prim BorcuSosyal güvenlik prim borçlarının yapılandırması 30 Eylül’de bitti. 30 Eylül tarihine kadar da tahmini olarak 1.2 milyondan fazla kişi prim borçlarını yapılandırdı. Yapılandırmanın süresi doldu ama genel sağlık sigortası borcu olanlar için henüz geç kalınmış değil. Birkaç gündür de okuyuculardan bu konuda soru alıyorum. Kimileri, ‘sağlık prim borcu için ne yapılmalı?’ diye, kimileri de ‘fırsat kaçtı mı?’ diye soruyor. Genel sağlık sigortası prim borcunun yapılandırılması, diğer sosyal güvenlik prim borçlarından biraz farklı.
#SGKGenel sağlık sigortasından yararlanmaları için gençlere gelir testi yaptırmaları konusunda uyarıda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Genel sağlık sigortasına tabii olan gençlerimiz 30 Kasım’a kadar gelir testlerini yaptırmayı unutmamalı” dedi.
#Genel Sağlık SigortasıABB’nin 2025 bütçe görüşmeleri, ‘hesap verme’ tartışmaları ile geçti. AK Partili Nihat Yalçın, Yavaş’ın daha önce Londra modelini örnek verdiğini hatırlatarak, “Türkiye’de bu sistem birebir Cumhuriyet’in başkentinde ve bütün belediyelerimizde mevcut. Her partiden Meclis üyesi arkadaşımız buradadır” dedi. Yavaş ise “Bunu Türkiye’de ilk defa ben yapacağım. Ankara halkına Türkiye’nin göreceği şekilde hesap vereceğim” yanıtını verdi.
#ABB MeclisiNüfusun tamamı için zorunlu olan genel sağlık sigortası borcunu ödemeyen 9 milyon kişi 1 Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayabilir. Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için ise 1 Ocak 2025’e kadar borcun ödenmesi gerekiyor, aksi halde borçlar ciddi şekilde artıyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yılın sonunda da af çıkabilir. İşte genel sağlık sigortası prim borçlarıyla ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları...
#SGKGenel Sağlık Sigortası (GSS) borcu sorgulama ekranı, vatandaşların gündeminde yer alıyor. GSS, Türkiye'de ikamet eden ve çalışmayan vatandaşlar, 18 yaşından büyük öğrenciler, emekliler ve 65 yaşından büyük olanlar için zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda olan kişiler, sosyal güvenlik kuruluşlarına prim ödeyerek GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. 1 Ocak itibariyle ise bu borcu yatırmayanların ücretsiz sağlık hakkından yararlanamayacağı ifade ediliyor. Peki, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu e-Devletten nasıl sorgulanır? GSS borcu nereden öğrenilir? İşte, e-Devlet T.C No ile GSS borcu sorgulama ve öğrenme ekranı!
#GSS Borcu SorgulamaDolandırıcılar şimdi de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ismini kullanarak vatandaşları hedef alıyor. Sahte mesajlarla prim borcu veya çeşitli ödemeler hakkında yanıltıcı bilgiler sunan dolandırıcılar, kullanıcıları tuzağa çekmek için pek çok yöntem kullanıyor. Dikkat edilmesi gerekenleri Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Siber GüvenlikGenel Sağlık Sigortası (GSS) borcu sorgulama ekranı, vatandaşların gündeminde yer alıyor. GSS, Türkiye'de ikamet eden ve çalışmayan vatandaşlar, 18 yaşından büyük öğrenciler, emekliler ve 65 yaşından büyük olanlar için zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda olan kişiler, sosyal güvenlik kuruluşlarına prim ödeyerek GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Peki, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu e-Devletten nasıl sorgulanır? GSS borcu nereden öğrenilir? İşte, e-Devlet T.C no ile GSS borcu sorgulama ve öğrenme ekranı!
#GSS Borcu SorgulamaGSS, "Genel Sağlık Sigortası" kısaltmasıdır ve Türkiye'de yürürlükte olan bir sosyal güvenlik sistemidir. GSS, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve sağlık harcamalarını azaltmak amacıyla uygulanmaktadır. Peki, prim borcu nedir, GSS tespiti nasıl ve neye göre yapılıyor? İşte, GSS tespiti ve detayları
#GssSosyal medya, farklı gelir elde etme yollarını da ortaya çıkardı. İnternet fenomenleri olarak da bilinen influencer’lar, doğrudan ya da örtülü biçimde ürün tanıtımı yapıp yüksek gelir elde ediyor. Peki ‘sosyal medya geliri’ nasıl vergilendiriliyor? Fenomenler yönünden herhangi bir vergi avantajı bulunuyor mu? Merak edilenleri vergi hukuku uzmanı Avukat Dr. Burak Aslanpınar’a sordum...
#FenomenABB Başkanı Mansur Yavaş’ın SGK borçlarına ilişkin açıklamalarına yanıt veren ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, “Sayın Yavaş, belediyeyi 14 milyar 879 milyon TL borçla mı devraldınız yoksa 9 milyar 451 milyon TL borçla mı devraldınız? Bu aradaki 5.5 milyar liralık fark nereden geliyor?” diye sordu.
#ABB Başkanı Mansur YavaşÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1402 belediyenin 1307'sinin borcu bulunduğunu açıkladı. Bakan Işıkhan, "Belediyelerin toplam borcu 96 milyar TL. İBB'nin toplam borcu 3.3 milyar TL. 5 yılda 46 kat artmış. Belediyeler borcunu ödemezse icraya başvurulacak. SGK 16 milyon emekliye aylık ödüyor" dedi.
#Vedat IşıkhanÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IşıkhanÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
#SGK