Oksijen haberleri sayfasında Oksijen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12497 Oksijen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde arkadaşıyla "kalem şakası" yaparken yoğun bakım servisindeki oksijen vanalarını kapatarak bir hastanın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Fatih K., 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
#İstanbulTÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi 11 denizci ve 9 bilim insanından oluşan ekiple sefere çıktı. İncelemelerde bulunan 9 bilim insanı, denizin alt tabakasında oksijenin tükenme seviyesine geldiğini belirledi. Başuzman Araştırmacısı Sabri Mutlu, "Şu an sıfır seviyesinde, eğer daha da altına inerse oksijensiz solunum gerçekleştirilmeye başlanacak. O zaman da Karadeniz'in dibi gibi hidrojen sülfür tabaka oluşmaya başlayabilir" dedi.
#MarmaraBüyükorhan’daki balık ölümlerini araştırmak için numune toplayan İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri, ötrofikasyon tespit etti. Suda azot ve fosfor seviyesinin yüksek olduğunun anlaşıldığını söyleyen Doç. Dr. Efsun Dindar, “Su miktarının azalması ve sıcaklığının artması oksijen miktarının düşmesine sebep olduğu için balık ölümlerinin gerçekleştiği düşünülmektedir” dedi.
#BursaOksijen canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Doğada bir oksijen döngüsü vardır ve bu döngü sürekli olarak belirli aşamalarla gerçekleşir. Oksijen döngüsü nedir, nasıl gerçekleşir? Oksijen döngüsünün aşamaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimAntalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Turizm Bölgesi'nden geçen Nifrit Deresi'nde sudaki oksijen miktarının azalması sonucu balık ve yengeçler yüzeye çıktı. Derenin kötü koku yaydığını belirten amatör balıkçıların ihbarı ile bölgeye gelen yetkililer, sudan numune aldı.
#AntalyaMarmara Denizi'nde Bilim-2 Gemisi ile önemli araştırmalar yürüten ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde görevli bilim insanları, müsilajın artık büyük ölçüde azaldığını tespit ederken, çok ciddi boyuta ulaşan oksijen azlığı probleminin yeni bir tehlike oluşturduğunu belirledi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel, "Marmara'da müsilaja neden olan fazla azot ve fosfor yüklerinin varlığının denizin içinde birikmiş olması sorunu hala devam ediyor. Bunun dolaylı bir sonucu olarak fazla biyolojik üretkenlik ve son yıllarda bunun bir sonucu olan oksijen azlığı durumu da kötüleşerek devam ediyor" ifadelerini kullandı.
#Marmara DeniziEndonezya'da Kovid-19 vakalarındaki artış, merkeze uzak bölgelerde bakım hizmetlerinde sıkıntılara yol açıyor. Oksijen sıkıntısının yaşandığı ülkede 2 bin 970 kişi hastaneye ulaşamadan, evinde karantina altında can verdi.
#ENDONEZYAHem 1 Şubat'ta gerçekleşen askeri darbe hem de koronavirüs salgını yüzünden oldukça zor günler geçiren Myanmar'da vakalar ve ölümler hızla artıyor. Başta oksijen olmak üzere Kovid-19'a karşı kullanılan tıbbi malzemelerin giderek azaldığı ülkede darbeyi gerçekleştiren cuntanın hakla yaptığı 'salgından korunmak için dua edin' çağrısı ise adeta infial yarattı.
#MYANMARSon haftalarda koronavirüs salgınında en büyük felaketi yaşayan Hindistan'ın ardından komşu ülke Nepal'de de vakalar ve ölümler önlemez bir artışa geçmiş durumda. Uzmanlar Nepal'in yeni Hindistan olacağını belirtirken vakaların sadece 1 ayda yüzde 2500 oranında arttığını duyurdu.
#NepalKoronavirüs salgınında gözler neredeyse bir aydır her gün vaka ve ölüm rekoru kıran Hindistan'a çevrilmişken komşu ülke Nepal'den gelen haberler dünyaya korku saldı. Felaketin eşiğinde duran ülkeden yardım çığlıkları yükselmeye başladı. Kovid-19, dünyanın çatısı olarak kabul edilen Everest'e bile çoktan ulaştı.
#NepalBulaşıcı hastalık uzmanları, uzun süren öksürüğü olan çocuklarda bu yıl artış gösteren bir tür ‘yürüyen zatürre’ olabileceğini ve tedavi için farklı bir antibiyotik rejimine ihtiyaç duyulabileceğini belirtiyor. Peki yürüyen zatürre tam olarak nedir? Neden bir anda artış göstermeye başladı? Prof. Dr. Sedat Öktem ile mercek altına aldık.
#SağlıkGeçtiğimiz günlerde İstanbul'da ortaya çıkan yenidoğan çetesi Türkiye'nin gündemine oturmuştu. KKTC’de de benzer bir skandal patlak verdi. Bir bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan skandalda yeni iddialar ortaya atıldı. Detayları CNN TÜRK Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge aktardı.
#YenidoğanTürkiye geçen hafta ‘yenidoğan çetesi’ haberiyle sarsıldı. Başında Dr. Fırat Sarı’nın olduğu iddia edilen çete SGK’dan daha fazla para almak için ihtiyacı olmayan bebekleri yoğun bakıma yatırarak ölümlerine sebep olmakla suçlanıyor. 22’si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Fakat iddianameden sonra ortaya çıkan ve mağdur olduğunu söyleyen ailelere bakılırsa olay ne yazık ki söylendiği gibi 10 bebekle sınırlı kalmayacak. Çete üyesi olduğu iddia edilen iki doktorla yolları kesişen iki aileyle konuştuk.
#Gizem CoşkunardaYaşlanmayı durdurduğu ya da yavaşlattığı iddia edilen ürün ve tedavilere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak geçen hafta, bu konuya 'takıntılı' olmasıyla tanınan teknoloji milyarderi Bryan Johnson'ın Instagram'da paylaştığı bir yöntem gündem oldu. Peki normal koşullarda hayatı tehdit eden bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan bu yöntem yaşlanmayı durdurabilir mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Sağlık'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasında adı geçen Esenyurt'taki Özel Reyap Hastanesi'nde doğum yapan Ayşe K., şu an 4 yaşındaki oğlu Eymen Ali K.'de, hastane çalışanlarının ihmali nedeniyle yüzde 90 oranında engel oluştuğunu iddia etti. Anne Ayşe K. hep aklında bir şüphe olduğunu belirterek, “İçimdeki bu kuşku bitmedi. Şu an artık şüphe değil buna eminim. Eymen'i içeride bakımsızlıktan ve ihmalden dolayı Eymen'in hayatını kararttılar" dedi.
#Yenidoğan ÇetesiÖlümcül bir akciğer hastalığı teşhisi alan Mike hayatını hayata veda etmeden önce, sekiz yıldır beraber olduğu hayatının aşkı ile evlenmek istedi. Hastane odasında birbirlerine “Evet” diyen çifti, sadece 48 saat sonra ölüm ayırdı
#Pulmoner FibrozisHürriyet Ankara’nın ‘KENT SOHBETLERİ’ne konuk olan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü’ndeki temizlik çalışmasını anlattı. Mogan’ı besleyen Sukesen Deresi’nin gölle birleştiği noktadaki çalışmanın ayrıntılarını paylaşan Başkan Odabaşı, “Temizlik çalışmalarıyla Mogan’a yeniden nefes veriyoruz” dedi.
#Kent Sohbetleriİzmir Körfezi'ndeki toplu balık ölümleri ve kirliliği araştırmak, çözüm önerileri sunmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla kurulan İzmir Körfezi Bilim Kurulu'nca hazırlanan İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı, yarın açıklanacak.
#Murat KurumTürkiye'nin kozmetik sektöründeki yenilikleri ve gelişimini şekillendiren yerli markalar arasında yer almak için sağlam adımlar atan Clibus Kozmetik’i kuran iki kadın girişimci Tanya Martinova ve Arzu Çakırca, Türkiye'nin kozmetik sektörünü ve özellikle ozon içerikli ürünlerini değerlendirdi, şirketin yeni markası, saç ekimi öncesi ve sonrası kullanıma uygun olan Ozonlu Dermalyva Plus ürünleri hakkında bilgi verdi.
#1Yeni bir videodan hepinize merhaba. Bugün uzun zamandır beklediğim HUAWEI ailesinin yeni üyesi HUAWEI'nin Watch GT5 Pro ile sizlerleyim. Seramik ve Titanyum malzemeler kullanan keskin hatlı tasarıma sahip, profesyonel spor takibi özelliklerine ek 24 saat boyunca gelişmiş EKG Analizi yapabilen ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunan bu yeni nesil akıllı saatini çok beğeneceksiniz. Sizi çok fazla bekletmek istemiyorum, gelin bu yeni akıllı saati daha yakından tanıyalım.
#Sponsorlu İçerikEmbriyo, döllenmiş bir yumurtanın gelişim sürecinin erken evrelerinde oluşan ve canlı organizmanın temel yapılarını oluşturan hücresel bir yapıdır. Tüp bebek uygulamalarında kaliteli embriyo oluşması gebelik şansını artıran önemli bir faktördür. Yumurta ve sperm kalitesi, laboratuvar koşulları, genetik faktörler, doğru zamanlama ve embriyo takibi kaliteli embriyo oluşumunu etkileyen temel koşullar arasındadır.
#Tüp BebekSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarGaranti BBVA çalışanlarına, müşterilerine, topluma ve dünyaya karşı sorumluluk bilinciyle, iklim kriziyle mücadelede sürdürülebilirliği uzun yıllardır işinin odağına koyuyor ve 18 yılı aşkın süredir öncü çalışmalara imza atıyor. Bankanın çalışmalarında atık yönetimi ve temiz gelecek kritik öneme sahip bulunuyor. Bu konuda, 2021’den bu yana, birlikte hareket ettiği TURMEPA’yla uzun soluklu ve her yıl daha da yaygınlaşan iş birliği içinde bulunuyor. Bu değerli iş birliğiyle başta Marmara Denizi olmak üzere, denizlerimizdeki ekosistemin iyileşmesine katkı sağlarken, gelecek kuşaklara daha temiz denizler bırakmaya da destek olmayı hedefliyor.
#Sponsorlu İçerikÜnlü oyuncu Ahu Tuğba, 1 Eylül'de Amerika'da hayatını kaybetti ama cenazesi hala Türkiye'ye gelmedi. Çünkü ünlü oyuncunun ölümüyle ilgili otopsi süreci bitmek bilmedi... Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin "Kanal D Haber"e konuştu, Calvan, ölümünün şüpheli görüldüğü için otopsi istendiğini açıkladı.
#Ahu TuğbaNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkSonbahar havasının keyfini sürmek, doğada vakit geçirmek için ideal zamanlardayız. Parklar, ormanlar koşmak, yürüyüş ve piknik yapmak, bisiklet sürmek isteyenleri bekliyor. Türkiye’nin dört bir köşesinden mevsimin en güzel günlerini değerlendirebileceğimiz alanları derledik.
#DoğaYeni bir videodan hepinize merhaba. Bugün uzun zamandır beklediğim HUAWEI ailesinin yeni üyesi HUAWEI'nin Watch GT5 Pro ile sizlerleyim. Seramik ve Titanyum malzemeler kullanan keskin hatlı tasarıma sahip, profesyonel spor takibi özelliklerine ek 24 saat boyunca gelişmiş EKG Analizi yapabilen ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunan bu yeni nesil akıllı saatini çok beğeneceksiniz. Sizi çok fazla bekletmek istemiyorum, gelin bu yeni akıllı saati daha yakından tanıyalım.
#Sponsorlu İçerikMarmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
#Marmara Denizi