Mutfak haberleri sayfasında Mutfak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 25827 Mutfak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bir mekâna gittiğimizde sık sık sous-vide, confit veya deglaze etmek gibi pişirme teknikleri duyuyoruz. Miso, kimchi, yuzu ya da bottarga adlı özel malzemeler de karşımıza çıkıyor. Aioli, chimichurri, bagna càuda veya beurre blanc adlı yemek sosları da cabası. Bu hafta menülerde rastladığımız ‘iddialı’ terimlerden bahsedeceğiz.
#Ebru ErkeAntalya'nın Manavgat ilçesinde park halinde çalışır haldeki otomobilin sürücüsü avukat B.S., aniden aracın gazına bastı. Hareket eden otomobil, çarptığı başka otomobille birlikte apartman bahçesine uçtu. Kazayı yara almadan atlatan B.S.'nin, birden fazla uyuşturucu madde kullandığı belirlendi.
#UyuşturucuTarih boyunca fakirin de zenginin de sofrasını süsleyen sakatat yemekleri bütün dünyada olduğu gibi bizim kültürümüzde de çok sevilir. Genel olarak kokoreç, işkembe-paça ve ciğerle sınırlandırdığımız sakatat aslında engin bir deniz. Büyükannelerimizin ellerinde şifa niyetine pişen dil, yürek gibi parçalara iadei itibar genç şeflerden geliyor. Şefler, gözde sakatatlarıyla yaptıkları özel lezzetlerin tariflerini verdi.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMBaşlıktaki atasözünün de dediği gibi yarısıyla bile gönül almaya yeten elmanın mutfağımızdaki yeri de kültürümüzdeki kadar geniştir. Renk, koku ve lezzeti birbirinden farklı birçok çeşidi olan elmanın tam da mevsimindeyken üç tane elmalı tatlı tarifi paylaştım.
#Sahrap SoysalUstaların maharetli elleriyle şekil bulan hamurlar, rengarenk malzemeler, taş fırından yükselen nefis kokular... Napoli’nin klasiklerinden yaratıcı yorumlara uzanan bir lezzet şöleni... Yarın Dünya Pizza Günü, biz de jürimize en iyi pizza adreslerini sorduk.
#Pınar Tahirler35 yaşın altındaki şefler arasından 8 başarılı isim... Hepsi ya kendi mekânının sorumluluğunu almış ya da büyük bir mutfağın başında. Genç şeflere hayallerini ve Türk gastronomisinin geleceğini sordum. Dünyayı takip eden, sürdürülebilirlik konusuna hâkim, doğdukları kültürün yemeğini ve coğrafyanın ürünlerini araştıran, gelecekte büyük başarılara imza atacak, mutfağımızı globale taşıyacak gençleri takdimimdir.
#Ebru ErkeDünyanın her yerinde yeni yılın trendleri konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Gastronomi dünyası için de bu geçerli. Bana göre bu konuya iki açıdan bakmak gerek; global ve yerel. Zira ABD’de açıklanan trendlerin yarısından çoğunun bize uygun olmadığını düşünüyorum. Globaldeki öngörülerin ülkemizin yeme-içme sektörüne nasıl yansıyacağını yazdım, sektöre hâkim 3 uzmandan da görüş aldım.
#Ebru ErkeYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANYılın son günü çalışıyorsunuz ya da fırınınız küçük diye yeni yıl sofranız hindisiz mi kalsın? Özel soslar ve kestaneli pilavla zenginleştirilmiş bir hindi sipariş edebileceğiniz restoran ve catering firmalarını uzman jürimize sorduk. Çıtır çıtır kızarmış hindilere gurme dokunuşlarla fark katan en iyi 10 adresi sıraladık.
#Pınar TAHİRLERİtalya’da yılbaşı, senenin en heyecan verici zamanlarından biridir. İtalyanlar için bu kutlama masanın etrafında toplanmak ve lezzetli yemekleri paylaşmak demektir. Her yıl, bu dönemde çocukluğumun İtalya’sına doğru bir yolculuğa çıkıyorum ve hiçbir yılbaşı sofrasına torrone olmadan oturmuyorum.
#Danilo ZannaÜlkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeHatay’daki büyük deprem sonrası işsiz kalan 30’dan fazla kişi, Hatay mutfağı üzerine başkentte faaliyet gösteren bir restoranda iş imkânına kavuştu. Restoran işletmecisi Mahmut Kilisli, “Depremden sonra gelen arkadaşlarımıza da imkân sağlamak için bir şube daha açtık. Gelenler nasipleriyle geldi. Burası herkes için bir dayanışma mutfağı oldu” dedi.
#HatayBolu’da Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan 189 sayfalık rapor, ihmaller zincirini tek tek ortaya koydu. Heyetin olay yerindeki incelemeleri ve yangından kurtarılan güvenlik kamerası kayıtlarında, elektrikli ızgaranın açık bırakılmasıyla başlayan yangının ardından mutfak personelinin çıkış noktasındaki yangın tüpünü bile kullanmadıkları ortaya çıktı.
#Kartalkaya YangınıBolu’da Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan 189 sayfalık rapor, ihmaller zincirini tek tek ortaya koydu. Heyetin olay yerindeki incelemeleri ve yangından kurtarılan güvenlik kamerası kayıtlarında, elektrikli ızgaranın açık bırakılmasıyla başlayan yangının ardından mutfak personelinin çıkış noktasındaki yangın tüpünü bile kullanmadıkları ortaya çıktı.
#Bolu78 kişinin can verdiği Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili bilirkişi raporunda; yangın başladıktan sonra görevli personelin ‘kimliği belirlenmeyen ayrıcalıklı misafirler’e odaklandığı, bu kişilerin tahliyesi sırasında izdiham olmaması için yangının herkese duyurulmadığı iddia edildi.
#BoluGelinim Mutfakta 8 Nisan 2025 puan durumu ve Gelinim Mutfakta günün birincisi haftanın ikinci gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm üzücü bir olayla sona erdi. Yarışmacılardan Ezgi bir mutfak kazası yaşadı. Tabakların düşmesiyle Ezgi'nin bacağında kesikler oluştu. Acil müdehalenin sonunda Ezgi yarışmaya tekerlekli sandalyede devam etti. Günün tarifini en lezzetli yapan çeyrek altının sahibi olurken haftaya avantajlı başlamış oldu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 8 Nisan 2025!
#Gelinim MutfaktaAkla hayale gelmeyecek imkanlar ve büyük bir lüksle donatılmış saray yaşantısından kaçıp uzak diyarlarda kendilerine yeni bir hayat kuran asi prens ve onun aile tarafından istenmeyen “gelini” hakkındaki haberlerin ve söylentilerin ardı arkası kesilmiyor…
#Meghan MarkleBartın'ın 6 bin 600 nüfuslu tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 33 bin 489 araç giriş yaparken, günübirlik tatilcilerle birlikte yaklaşık 130 bin kişi ilçeyi ziyaret etti. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, 9 günlük bayram tatilinin oldukça güzel geçtiğini belirterek, “Şirin ilçemize 33 bin araç girişi olurken, otel ve pansiyonlarımızın tamamı doldu” dedi.
#BartınSadece doğanın değil, bir yandan da kültür-sanat etkinliklerinin coştuğu ilkbahar mevsimindeyiz. Beyazperdede terzi dükkânındaki bir grup kadının sevinçlerine, hüzünlerine ortak olacağız. Tiyatro sahnesinde anneliğin kutsallığını sorgulayacağız, insanlığın kayıtsızlığına absürt bir pencereden bakacağız. Kitap raflarında Haldun Taner’den Aristoteles’e ustaların eserleri okurlarla buluşacak. İstanbul Modern ve Pera Müzesi’nde de dikkat çekici sergiler var. Bahar konserleri renkli ve umut yüklü. Tamino ve Kings of Convenience unutulmaz performanslara imza atacaklardan ikisi. Açık havadaysa Alaçatı Ot Festivali’nden Picnic&Gathering’e, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na baharın tadını çıkarabileceğimiz birçok etkinlik gerçekleşecek.
#Ece AltıkulaçBir mekâna gittiğimizde sık sık sous-vide, confit veya deglaze etmek gibi pişirme teknikleri duyuyoruz. Miso, kimchi, yuzu ya da bottarga adlı özel malzemeler de karşımıza çıkıyor. Aioli, chimichurri, bagna càuda veya beurre blanc adlı yemek sosları da cabası. Bu hafta menülerde rastladığımız ‘iddialı’ terimlerden bahsedeceğiz.
#Ebru ErkeFrankfurt’un Sossenheim semtinde 2004 yılından bu yana Müslümanların dini ve kültürel hassasiyetlerini dikkate alan Victor-Gollancz-Haus yaşlı bakımevinde, başta yaşlılar olmak üzere tüm katılımcıların neşeli saatler geçirdiği bir Ramazan Bayramı kutlaması yapıldı.
#AlmanyaEn yeni indirimli ürünlerin yer aldığı bim aktüel 4 Nisan 2025 kataloğu raflarda yerini aldı. Bim'de bu hafta kataloğu alışveriş severlerin beğenisine sunuldu. Bim aktüel 4 Nisan cuma; elektrikli bisikletten mutfak robotuna pek çok ürün indirimli olarak satışta. Bim aktüel ürünler kataloğu 4 Nisan 2025 içerisinde; Orta Süspansiyonlu Buffalo-F Elektrikli Bisiklet 39.900 TL, Katlanabilir RSIII Pro X Elektrikli Bisiklet 21.950 TL, Kuba Katlanabilir Speed Light İnce Teker Elektrikli Bisiklet 15.950 TL, Heifer Pro Şarjlı Kablosuz Süpürge 4.450 TL, Arzum Shake’n Take Joy Sport Sürahi Blender 1.750 TL, Çok Amaçlı Kapaklı Kutu ~15 L 109 TL, Ortadan Açılır Kapaklı Çöp Kovası 65 TL, Cam Sıvı Sabunluk ~500 cc 59 TL, Kare Saklama Kabı ~550 ml 24,50 TL' den raflarda yerini aldı. Bim'in ürünleri aynı zamanda bim online alışveriş sitesinden temin edilebilecek. Peki, bim'de bu hafta cuma neler var? İşte, bim aktüel 4 Nisan 2025 kataloğu fiyat listesi
#Bim AktüelA101 koşu ve yürüyüş bandı, koltuk - halı yıkama makinesi ve diğer ürünler, bu hafta aktüel kataloğu ile araştırılıyor. A101 3 Nisan aktüel indirim broşürü yayınlandı. Bu hafta da A101 mağazaları ve online satışta farklı ürünler uygun fiyattan satışa sunulacak. A101 kataloğu ile 3 Nisan Perşembe günü gelecek ürünler arasında kireç ve yağ çözücü havlu, overlok makinesi, eliptik bisiklet, katlanabilir mini masa tenisi, spor istasyonu, koltuk ve halı yıkama makinesi dikkat çekiyor. Her hafta olduğu gibi bu perşembe günü de spor malzemelerinden mutfak eşyalarına çeşitli ürün raflarda alışveriş severleri bekleyecek. Peki A101'de bu hafta neler var? İşte 3 Nisan 2025 Perşembe A101 aktüel ürünler kataloğu tamamı...
#A101 3 Nisan Aktüel Kataloğu