Mta haberleri sayfasında Mta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 501 Mta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen; en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini ve Erkilet, Erciyes ve Yeşilhisar Fay Zonları'nda deprem olabileceğinin potansiyel olarak değerlendirildiğini açıkladı.
#Adnan EvsenMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#Prof. Dr. Osman BektaşMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#DepremMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Prof. Dr. PampalMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Diri Fay HaritasıMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Yüksek Jeofizik Mühendisi Mehmet Sarper Celasun, haritayı değerlendirdi. Celasun, "İstanbul için konuşulacak olursa Kuzey Anadolu kırığının Marmara’daki kırılmasını beklediğimiz kısım şu anda öncelikli ama sadece İstanbul değil Marmara’ya yakın illerin tamamında bu deprem hissedilecek. Dolayısıyla burada en kötüye hazırlanmak önemli. Biz önlemlerimizi almalıyız" diye konuştu.
#MTAMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 il ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#MTATürkiye deprem risk haritası ve diri fay hattı haritası Malatya'da yaşanan sarsıntının ardından merak ediliyor. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah 08:35'de saat 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu araştırmalarına yeniden hız kazandırdı. Peki, fay hattı nerelerden geçiyor? İşte, MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası...
#Diri Fay Hattı HaritasıTürkiye Deprem fay hattı ve risk haritası, Malatya'da yaşanan 5.3' büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üzerinden geçen altı ayın ardından, Malatya'da bir deprem daha meydana geldi. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar hangi illerden fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna. e-Devlet fay hattı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra yanıt alınabiliyor. Peki, fay hattı nerelerden hangi illerden geçiyor? Türkiye'de riskli iller hangileri? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fay Hattı SorgulamaAFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Adana'da artçı depremler devam ederken, deprem Kayseri, Gaziantep, Mersin başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bu durum yeniden fay hattı haritası MTA verilerini gündeme getirdi. Vatandaşlar,"Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna hız kazandırdı. Adana ve civarında üç fay hattı dikkat çekiyor. Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu bulunan Adana üçüncü derece riskli iller arasında yer almaktadır. Peki, fay hattı nereden geçiyor? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte Türkiye deprem risk haritası...
#Diri Fay HattıKahramanmaraşlı ve Hatay Defne depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri raporlama aşamasına geçti. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nde deprem araştırma ekibinde görevli Dr. Akın Kürçer, "Bulunduğumuz bölge Hatay Havalimanını güney kısmı. Eğer bulunduğumuz lokasyona 5 Şubat’ta gelmiş olsaydık diğer komşu alanlarda olduğu gibi düz bir tarlaydı. Ancak deprem sonrası gelişen yüzey faylanmasıyla beraber jeoloji literatüründe bataklık gölü olarak nitelendirilen bir göl oluşmuş durumda" dedi.
#DepremKahramanmaraş merkezli depremin ardından yeni yerleşim alanlarının seçimi hızla devam ederken, bu alanların seçim aşamasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) fay olup olmadığını kontrol edecek. TOKİ’nin konut yapmayı planladığı proje alanları önce MTA uzmanları tarafından denetlenecek; sahada diri fay hattı bulunup bulunmadığına bakılacak.
#TOKİTürkiye deprem risk haritası ve yenilenmiş fay hattı haritaları gündemde yer alıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından evimin altından fay hattı geçiyor mu, diri fay hattı hangi illerden geçiyor, sorusunun yanıtı merak konusu oldu. MTA fay hattı haritaları, diri faylarla ilgili bilgileri veriyor. Peki aktif hattı nereden geçiyor? İşte fay hattı sorgulama ekranı...
#Diri Fay Hattı HaritasıYaşadıkları bölgede fay hattı olup olmadığını merak edenler araştırmalarını sürdürüyor. Türkiye deprem haritası fay hattı sorgulama ekranı 2023, Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Uzmanlar Doğu Anadolu Fay Hattı'nda yaşanan kırılma sonrası bu fay hattı üzerindeki illere uyarılarını yinelerken; deprem sonrası gündeme gelen MTA ve AFAD'ın hizmete koyduğu 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna yanıt veriyor. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar hangi illerde fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra, o yerin deprem riski görülebilecek. Peki, fay hattı deprem sorgulaması nasıl yapılır? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fat HattıYenilenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Kahramanmaraş'ta ve Hatay'da yaşanan depremlerin ardından evimin altından fay hattı geçiyor mu, Türkiye'de fay hatları neden geçiyor merak konusu oldu. AFAD Türkiye deprem haritası ve fay hattı sorgulama ekranı 2023 güncellendi! Aynı zamanda MTA Türkiye diri fay haritaları son dönemde en çok araştırılan konulardan oldu. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle Türkiye aktif fay hatları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Yayınlanan haritada 45 il ve 110 ilçede 5.5 üzeri deprem üretebilecek risk bulunuyor. Peki, Evimin altından fay hattı geçiyor mu, Türkiye fay hatları nerelerden, hangi illerden geçiyor? İşte yenilenmiş MTA Türkiye diri fay hattı haritası 2023
#MTAKonya'da fay hattı var mı, Konya'da fay hattı hangi ilçelerden geçiyor? soruları bugün Niğde'de yaşanan depremin ardından günün öne çıkan konularından oldu. AFAD verilerine göre Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5.3'lük deprem Konya'da da hissedildi. Depremin ardından Konya'nin deprem risk durumu araştırılan konulardan biri oldu. ürkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı bulunuyor. AFAD’ın hazırladığı risk haritasıyla deprem risk durumu öğrenilebiliyor. Peki, Konya deprem bölgesi mi, diri fay hattı var mı? İşte MTA ile Konya deprem risk haritası...
#Konya Deprem Bölgesi MiTürkiye deprem haritası ve AFAD fay hattı sorgulama ekranı 2023 güncellendi! Evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu son günlerde sıklıkla sorulmaya başlandı. MTA Türkiye diri fay haritaları son dönemde oldukça yoğun ilgi görmeye başladı. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle Türkiye aktif fay hatları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 depreminin ardından 20 Şubat’ta Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü de MTA aktif fay haritası ile ilgili bilgileri paylaştı. Binlerce kişi “Evimin altından fay hattı geçiyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Yayınlanan haritada 45 il ve 110 ilçede 5.5 üzeri deprem üretebilecek risk bulunuyor. İşte MTA Türkiye diri fay hattı haritası 2023!
#MTATürkiye deprem haritası fay hattı sorgulama ekranı 2023, Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Uzmanlar Doğu Anadolu Fay Hattı'nda yaşanan kırılma sonrası bu fay hattı üzerindeki illere uyarılarını yinelerken; deprem sonrası gündeme gelen MTA ve AFAD'ın hizmete koyduğu 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna yanıt veriyor. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar hangi illerde fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra, o yerin deprem riski görülebilecek. Peki, fay hattı deprem sorgulaması nasıl yapılır? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fat HattıTürkiye deprem haritası diri fay hattı, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından güncelleniyor. Kahramanmaraş depremi sonrası aktif fay hattı geçtiği il ve ilçeler gündemde yer alan konulardan biri. MTA fay hattı haritaları da diri faylarla ilgili bilgileri veriyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere depremin etkilediği Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya’da 30 binden fazla bina ağır hasar gördü. Vatandaşlar diri fay hattını ve riskli deprem bölgelerinin nereler olduğunu merak ediyor. İşte 2023 güncel Türkiye diri fay haritası...
#Deprem Diri Fay Hattı HaritasıJeoloji Mühendisi Adnan Evsen; en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini ve Erkilet, Erciyes ve Yeşilhisar Fay Zonları'nda deprem olabileceğinin potansiyel olarak değerlendirildiğini açıkladı.
#Adnan EvsenJeoloji Mühendisi Adnan Evsen; en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini ve Erkilet, Erciyes ve Yeşilhisar Fay Zonları'nda deprem olabileceğinin potansiyel olarak değerlendirildiğini açıkladı.
#Adnan EvsenTürkiye Tenis Federasyonu ve Megasaray Tenis Akademi’nin iş birliğinde 26-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Open etkinliğinin basın toplantısı, Antalya Belek’te bulunan Megasaray Otel’de gerçekleştirildi.
#TenisKarpuzlu Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Karpuzlu yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Aydın Karpuzlu Belediyesi hangi partide? Karpuzlu Belediye Başkanı kimdir?
#AydınKandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara Denizi içerisinde bir sismik boşluk var. Bu sismik boşlukta yaklaşık olarak 130 kilometrelik bir mesafeden bahsediyoruz. Bir gün kırılacak çünkü oraya enerji dolmaya devam ediyor" dedi. Özener "Bu coğrafyada 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık. Bununla ilgili binlerce bilimsel çalışmalar ve farklı verilere dayanarak, farklı sonuçlar elde edilebiliyor." ifadelerini kullandı.
#İstanbulKandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara Denizi içerisinde bir sismik boşluk var. Bu sismik boşlukta yaklaşık olarak 130 kilometrelik bir mesafeden bahsediyoruz. Bir gün kırılacak çünkü oraya enerji dolmaya devam ediyor" dedi. Özener "Bu coğrafyada 7'nin üzerinde bir deprem yaşayacağımız açık. Bununla ilgili binlerce bilimsel çalışmalar ve farklı verilere dayanarak, farklı sonuçlar elde edilebiliyor." ifadelerini kullandı.
#İSTANBULBilim insanları, 6 Şubat'taki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup, olmadığını tespit etmek amacıyla jeotermal ve gaz potansiyellerini araştırmak için araştırma başlattı. Prof. Dr. Galip Yüce, 'Kırılması beklenen stres yığılımının olduğu fay segmentlerinde anormallikler var mı göreceğiz.' dedi.
#DepremMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#Prof. Dr. Osman BektaşMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#DepremMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Prof. Dr. PampalMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Diri Fay HaritasıMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Yüksek Jeofizik Mühendisi Mehmet Sarper Celasun, haritayı değerlendirdi. Celasun, "İstanbul için konuşulacak olursa Kuzey Anadolu kırığının Marmara’daki kırılmasını beklediğimiz kısım şu anda öncelikli ama sadece İstanbul değil Marmara’ya yakın illerin tamamında bu deprem hissedilecek. Dolayısıyla burada en kötüye hazırlanmak önemli. Biz önlemlerimizi almalıyız" diye konuştu.
#MTAMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 il ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#MTAMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ilde 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#DepremTürkiye deprem risk haritası ve diri fay hattı haritası Malatya'da yaşanan sarsıntının ardından merak ediliyor. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah 08:35'de saat 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu araştırmalarına yeniden hız kazandırdı. Peki, fay hattı nerelerden geçiyor? İşte, MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası...
#Diri Fay Hattı Haritası17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıl dönümü nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, basın toplantısı düzenledi. "Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var" diyen Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara'ya baktığımız zaman Kuzey Anadolu fayı içinde kırılmamış 130 kilometrelik yaklaşık bir alan var Marmara Denizi içerisinde. Doğu Anadolu'da da farklı kırılmayan yerler var. Türkiye'de Kuzey Anadolu fayı üzerinde Yedisu segment dediğimiz Marmara sismik boşluğu, Doğu Anadolu üzerinde de sismik boşluklar var. Bunlar deprem tekrarlama aralıklarını doldurdukları zaman bu depremleri maalesef biz yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
#17 Ağustos 1999 Depremi17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıl dönümü nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, basın toplantısı düzenledi. "Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var" diyen Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara'ya baktığımız zaman Kuzey Anadolu fayı içinde kırılmamış 130 kilometrelik yaklaşık bir alan var Marmara Denizi içerisinde. Doğu Anadolu'da da farklı kırılmayan yerler var. Türkiye'de Kuzey Anadolu fayı üzerinde Yedisu segment dediğimiz Marmara sismik boşluğu, Doğu Anadolu üzerinde de sismik boşluklar var. Bunlar deprem tekrarlama aralıklarını doldurdukları zaman bu depremleri maalesef biz yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
#DepremMalatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Saat 18:18'de Malatya'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Korku ve paniğe neden olan depremler çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremin ardından açıklamada yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, " Başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır" ifadelerini kullandı. Öte yandan deprem uzmanları Süleyman Pampal ve Şükrü Ersoy, Malatya depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
#MalatyaTürkiye Deprem fay hattı ve risk haritası, Malatya'da yaşanan 5.3' büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üzerinden geçen altı ayın ardından, Malatya'da bir deprem daha meydana geldi. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar hangi illerden fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna. e-Devlet fay hattı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra yanıt alınabiliyor. Peki, fay hattı nerelerden hangi illerden geçiyor? Türkiye'de riskli iller hangileri? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fay Hattı SorgulamaAFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Adana'da artçı depremler devam ederken, deprem Kayseri, Gaziantep, Mersin başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bu durum yeniden fay hattı haritası MTA verilerini gündeme getirdi. Vatandaşlar,"Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna hız kazandırdı. Adana ve civarında üç fay hattı dikkat çekiyor. Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu bulunan Adana üçüncü derece riskli iller arasında yer almaktadır. Peki, fay hattı nereden geçiyor? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte Türkiye deprem risk haritası...
#Diri Fay HattıKonya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Obruk Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgede 700'ü sığ olmak 2 bin 500 obruk olduğunu belirterek, "Obruk sayısının her geçen yıl çoğaldığını görüyoruz. Şu ana kadar bizim bilgilerimize göre; ilk 6 ay içerisinde Karapınar-Konya çevresinde 6-7, Türkiye genelinde de 10'un üzerinde yeni obruk meydana geldi" dedi.
#KonyaKonya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Obruk Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgede 700'ü sığ olmak 2 bin 500 obruk olduğunu belirterek, "Obruk sayısının her geçen yıl çoğaldığını görüyoruz. Şu ana kadar bizim bilgilerimize göre; ilk 6 ay içerisinde Karapınar-Konya çevresinde 6-7, Türkiye genelinde de 10'un üzerinde yeni obruk meydana geldi" dedi.
#ObrukCumhurbaşkanı Erdoğan, Cudi Gabar’da petrol keşfedilmesiyle ilgili bir mesaj yayınladı. Bugüne kadar petrol çıkmaması için terör örgütlerinden küresel şirketlere kadar birçok unsurla Türkiye’nin elinin bağlandığını belirten Erdoğan mesajında, “Herkesin hakkından gelecek, her engeli aşacağız” dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanAFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bu son 2 deprem sonrasında yıkımların olduğu yerlerin çoğunlukla faylar üzerinde olduğunu görüyoruz. Gerçekten, baktığımızda, insanların bu depremlerde ne yazık ki fay hatlarına yakın yerlerde yaşadığını görmek mümkün" dedi.
#AFADAnkara’da bir süredir vatandaşları tedirgin eden ancak deprem uzmanlarının “Tehlike yok, kimse panik olmasın” açıklamalarını yaptığı Bağlıca-Yapracık arasındaki fayı bu defa muhtarlara sorduk. * Yeni Bağlıca muhtarı Remziye Dilek Tuç Aktaş: “Yeni Bağlıca’ya gelen depremzedelerimizi de tedirgin etti.” * Bağlıca muhtarı Ayşe Altınışık: “Çok sayıda telefon aldım. Evini satışa çıkarmak isteyenler bile oldu.”
#BağlıcaKahramanmaraşlı ve Hatay Defne depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri raporlama aşamasına geçti. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nde deprem araştırma ekibinde görevli Dr. Akın Kürçer, "Bulunduğumuz bölge Hatay Havalimanını güney kısmı. Eğer bulunduğumuz lokasyona 5 Şubat’ta gelmiş olsaydık diğer komşu alanlarda olduğu gibi düz bir tarlaydı. Ancak deprem sonrası gelişen yüzey faylanmasıyla beraber jeoloji literatüründe bataklık gölü olarak nitelendirilen bir göl oluşmuş durumda" dedi.
#Deprem