Ms haberleri sayfasında Ms hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4079 Ms haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Multipl Skleroz (MS), miyopati, sarı nokta, kanser ve Serebral Palsi (SP) gibi hastalıklara ‘gen’ tedavisi yaptıklarını öne sürerek, hasta ve hasta yakınlarından 9 ila 12 bin dolar arası para talep eden özel bir genetik kliniğin laboratuvarı yapılan baskında mühürlendi.
#Multipl SklerozMS hastalığıyla mücadele eden Serdar Ortaç, ev hapsinde olduğu dönem yaşadığı stres nedeniyle sağlık sorunlarının arttığını söyledi: “Hastalığım nedeniyle sol ayağımı kaybetmiştim, ev hapsindeyken de sol kolumu kaybettim.”
#Serdar OrtaçSafiye Soyman'ın oğlu öldü mü, neden vefat etti soruları, acı haberin ardından gündeme geldi. Ünlü sanatçının oğlu Harun hastalıkla mücadelesine yenik düştü. Uzun bir süredir tedavi gören Safiye Soyman'ın oğlu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Haberi alan ünlü sanatçı Safiye Soyman, vefat haberini aldığı Bodrum'dan Burdur'a gitmek için yola çıktı. Soyman'ın oğlunun ölümü, sanatçının sevenleriyle ilçe sakinlerini üzdüğü belirtildi. Peki, Safiye Soyman'ın oğlunun hastalığı ne, kaç yaşında ve neden öldü, hastalığı neydi? İşte detaylar...
#Safiye Soyman'ın OğluSafiye Soyman'ın 25 yıldır MS hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz'den acı haber geldi. 47 yaşındaki Akaröz, hayatını kaybetti. Safiye Soyman, hayatlarını alt üst eden hastalığın, oğlunun ayağındaki karıncalanma ile başladığını söylemiş ve yaşanan süreçleri yıllar önce verdiği röportajda anlatmıştı.
#Safiye SoymanGünlük hayatın koşuşturmacasında, masum görünen bazı belirtileri dikkate alınmayıp ötelenebildiği ya da başka hastalıklarla karıştırılabildiği için teşhisi genellikle gecikebilen MS (Multipl Skleroz) hastalığının görülme sıklığı ülkemizde giderek artıyor. Son yıllarda toplumsal farkındalık artışıyla birlikte MS’in giderek erken evrede teşhis edilebildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, 29 Mayıs Dünya MS Günü kapsamında hastalık hakkında bilinmesi gereken 9 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#MSSerdar Ortaç'ın da hastalığı olarak bilinen MS Hastalığı, genellikle kuzey ülkelerinde daha fazla görülmektedir. 100 binde 2 ila 200 arasında görülme sıklığı bulunan MS Hastalığı, beyin ve omuriliği olumsuz yönde etkilediği için gençlerde özürlülüğe yol açabilmektedir. Peki, MS Hastalığı tam olarak nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Serdar OrtaçHollywood’un en sevilen yüzlerindendi, önünde parlak bir kariyer, rol alacağı sayısız yapım ve birçok başarı duruyordu. Ama o bir anda ortadan kayboldu ve sağlık sorunları nedeniyle bir süre oyunculuğa ara vereceğini duyurdu.
#Selma BlairHollywood’un sevilen yüzlerinden Selma Blair uzun süredir MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele ediyor. Yaşadığı zorlu süreç bir belgesele bile konu olan Blair’e doktorları kötü haberi vermiş; sonrasında ise ölümüyle ilgili gerekli hazırlıkları yapması uyarısında bulunmuştu…
#Selma BlairNedeni henüz kesin olarak tespit edilemeyen, gizemli bir hastalık. Merkezi sinir sisteminde bulunan ve sinir hücrelerinin görevlerini yerine getirmesine katkı sağlayan koruyucu madde (miyelin) ve beyin hücreleri zarar gördüğünde ortaya çıkıyor. Kronik bir hastalık olan multipl skleroz’un (MS) bilinmeyenlerini uzmanlara sorduk.
#MSYüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisi, son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizde giderek yaygınlaşan MS hastalarını da olumsuz etkiliyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, 30 Mayıs Dünya MS Günü kapsamında, hastalık hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#MSKoronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi.
#Uğur ŞahinMultipl Skleroz ya da kısaca MS, genellikle 20-40 yaşları arasında ortaya çıkıyor. Ataklar şeklinde devam eden bu hastalık kadınlarda ise iki kat fazla görülüyor. Peki MS’in belirtileri neler? Nasıl tedavi edilir? Tüm merak edilenleri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aksel Siva ile Dr. Sevda Diker açıkladı.
#MsGaziantep'te yaşayan 57 yaşındaki Halil Yılmaz, son 4 yılda inşaattan düşmesine, Kovid-19'a yakalanmasına, karbonmonoksitten zehirlenmesine, trafik kazası ve 3 kalp krizi geçirmesine, Multiple Skleroz (MS) hastalığına yakalanmasına rağmen azimle yaşamını sürdürüyor.
#Halil YılmazTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Anadolu akrebinin korunmasına yönelik açıklaması, Şanlıurfalı akrep üreticilerini sevindirdi. Üretici Ali Yılmaz, arıcılık gibi akrep üreticiliğinin de desteklenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Şanlıurfa çevresinde yaygın olarak görülen "kara akrep" türü, içerdiği toksinler sayesinde panzehir üretiminde büyük önem taşıyor ve gramı 10 bin dolardan alıcı buluyor. Elde edilen akrep zehirleri başta Almanya, İngiltere ve Danimarka olmak üzere Hindistan, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere ihraç ediliyor.
#Akrep ÜretimiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Anadolu akrebinin korunmasına yönelik açıklaması, Şanlıurfalı akrep üreticilerini sevindirdi. Üretici Ali Yılmaz, arıcılık gibi akrep üreticiliğinin de desteklenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Şanlıurfa çevresinde yaygın olarak görülen "kara akrep" türü, içerdiği toksinler sayesinde panzehir üretiminde büyük önem taşıyor ve gramı 10 bin dolardan alıcı buluyor. Elde edilen akrep zehirleri başta Almanya, İngiltere ve Danimarka olmak üzere Hindistan, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere ihraç ediliyor.
#ŞanlıurfaRenkli dünyayı takip edenler artık çok yakından biliyor... Belli bir yaşa gelen ünlüler usul usul spot ışıklarının altından çekilip daha sakin bir hayata adım atıyor. Hatta bazıları büyük kente bile veda ediyor...
#Engin KoçABD Başkanı Donald Trump, federal yargıcın yürütmeyi durdurma kararına rağmen, 250'den fazla düzensiz göçmeni sınır dışı ederek El Salvador'a gönderdi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Venezuela çetesi ile bağlantılı olduğu iddiasıyla ABD'den gönderilen düzensiz göçmenlerin ülkeye ulaştığını açıkladı. Bukele, ülkesine getirilen çete üyelerinin "yeryüzündeki cehennem" olarak bilinen mega hapishane CECOP'a sevk edileceğini duyurdu.
#ABDKabızlık birçoğumuzun yaşadığı, çoğunlukla da pek önemsemediği bir durum ama uzmanlara göre vücudumuzun erken uyarı sisteminin verdiği bir alarm. Altında yatan tiroit, nörolojik rahatsızlıklar, rektum kanseri gibi sebepler olabilir. Kabızlığı önlemenin yollarından biri de egzersiz yapmak.
#KabızlıkMisli’ye gelen kazanıyor, Misli kazandırmaya devam ediyor. Oldukça yüksek oranlı tahminlerde bulunan Misli üyesi, 3 maçtan oluşan 17.857.07 oranlı bir sistem kupon yaptı. Yaptığı kupona Misli Arena’da da yer veren üye, diğer Misli üyeleriyle de kuponunu paylaşmış oldu.
#MisliMultipl Skleroz (MS), miyopati, sarı nokta, kanser ve Serebral Palsi (SP) gibi hastalıklara ‘gen’ tedavisi yaptıklarını öne sürerek, hasta ve hasta yakınlarından 9 ila 12 bin dolar arası para talep eden özel bir genetik kliniğin laboratuvarı yapılan baskında mühürlendi.
#Multipl SklerozKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında Aspendos Antik Kenti’nde devam eden 2025 yılı kazı çalışmalarında önemli bir keşfe imza atıldı. Bakan Ersoy, “Zamanın sessiz tanığı Aspendos’ta, yüzyıllardır gömülü kalan figürler gün ışığına kavuştu.” dedi. Ortaya çıkarılan heykel, Olympos’un baş tanrısı Zeus’un habercisi ve tanrıların en hızlısı olarak bilinen Hermes’i tasvir ediyor.
#AspendosKültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele ekiplerinin 1980 yılından beri izini takip ettiği, yurtdışına kaçırılan 26 bin 665 tarihi eser ve kültür varlığı geri getirildi.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıNorveçli arkeologların yaptığı son keşif, antik döneme dair çarpıcı ayrıntılar sunuyor. Dünyanın en eski runik taşının, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait bir levhanın parçası olduğu belirlendi. Bilim insanları, tarih öncesi döneme dair yeni bir ışık tutmaya hazırlanıyor. Peki, bu taşın ardındaki sırlar neler?
#ArkeolojiBirçoğumuz tatil için Antalya’ya gidiyoruz ama hemen yanı başındaki Burdur’u ziyaret etmek, kabul edelim, pek aklımıza gelmiyor. “Türkiye’nin Maldivler’i” dediğimiz Salda Gölü’nün Burdur’da olduğunu sorsak kaç kişi söyleyebilir? Oysa “Burada dur” diyen yerel halkın bir bildiği var. Şimdi sözlerine kulak verelim ve bu güzel ilimizin başka ne cevherler sakladığını keşfedelim.
#BurdurYeniden doğuşun şehri Cizre, efsaneleri, doğal güzellikleri, kültürü, çarşıları ve bitmeyen yazıyla Anadolu’nun doğusundan yükselen bilge bir güneş gibi... Yaz aylarında “Türkiye’nin en sıcak yeri” haberleriyle gündeme gelen kadim şehir, kışın da ülkenin en sıcak bölgesi ve yüreğimizi ısıtmak için bizi çağırıyor.
#CizreTuna Nehri’nin Karadeniz’e kavuşmadan önce geçtiği son verimli topraklar... Tahmin edemeyeceğiniz kadar gösterişli. Yeşilin binbir tonuyla, kültüre ve tarihe duyduğu saygıyla Doğu Avrupa’nın kalbindeki Romanya her görende hayranlık uyandırıyor. Ülkenin başkenti Bükreş ise gezmeye de anlatmaya da doyamayacağınız güzellikte bir şehir.
#Saffet Emre Tonguçİtalya'nın Napoli kenti yakınlarındaki Pompei Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, içinde; Yunan mitolojisindeki tanrılardan Dionysos'un hayatından sahnelerin betimlendiği bir freskin bulunduğu "Gizemler Villası"nın ortaya çıkarıldığı bildirildi.
#Pompei Antik KentiMisli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
#MisliTarih boyunca kaybolmuş medeniyetlerin izleri, modern teknolojinin yardımıyla yeniden keşfediliyor. Aralarından ikisinin Türkiye'de bulunduğu bu beş gizli yer altı şehri ise geçmişin derin sırlarını barındırıyor. Bu şehirler, sadece kalıntılardan da ibaret değil; aynı zamanda insanlık tarihinin akışını değiştiren olayların tanığı...
#Yer Altı ŞehirleriAlmanya’da erken genel seçimler öncesinde CDU/CSU adayı Friedrich Merz ile SPD adayı Olaf Scholz, Welt haber kanalı ve Bild gazetelerinin düzenlediği televizyon tartışmasında son kozlarını paylaştı. Tartışmada Friedrich Merz’in beklenmedik bir şekilde özel hayatına dair anlattıkları dikkat çekti ve izleyenleri duygulandırdı.
#AlmanyaSantorini, bir volkan patlamasının beklendiği bir bölge değildir. Depremlerin volkanik bir aktiviteye yol açacağına dair bir beklenti oluşmamalıdır. Akdeniz bölgesinde Pompei’de, MS 79 yılında şiddetli bir deprem yaşanmış ve bu felaket Roma İmparatorluğu döneminde büyük yıkıma neden olmuştur. Bu bölgede yeni bir volkanik patlamanın yaşanması bekleniyor; ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor.
#Santorini