Mercan Resifleri haberleri sayfasında Mercan Resifleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 87 Mercan Resifleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
"Benim kullandığım iki damla krem koskoca okyanusta ne yapar" diye düşünüyor olabilirsiniz ama bilim insanları güneş kremlerinin denizler üzerindeki yıkıcı etkileri konusunda uyarıyor. Peki, hem cildimizi hem de okyanuslarımızı aynı anda koruyabilmemiz mümkün mü?
#Güneş KremiMercan resifleri deniz yaşamı açısından çok önemli yer kaplıyor. Ama son yıllarda mercan resifleri bir bir yok oluyor. Peki, sualtı heykelleri okyanustaki mercan resiflerinin koruyabilir mi? İşte cevabı..
#Sualtı Heykelleri Okyanuslardaki Mercan Resiflerini Koruyabilir Mi?Türkiye-Mısır arasındaki ilişkiler, Türkiye’nin desteğini alan dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, 2013 yılında, Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi liderliğindeki ordu tarafından görevden alınması ile kopmuştu.
#AjetDenizin ortasında duran paslı bir batık yüzünden geminin sahibi Filipinler ve destekçisi ABD ile Çin karşı karşıya geliyor. Güney Çin Denizi'nde Spratly Adalarında Filipinler tarafından karaya bilerek oturtulan bu hurda gemi bölgede tansiyonu yükseltiyor. Gemi Filipinler ile Çin arasında yapılan anlaşma ile yeniden gündeme geldi. Spratly Adalarında hak iddia eden Filipinler bu batığı karakol olarak kullanırken, Çin bölgeye erzak taşıyan Filipinli yardım gemilerine müdahale ediyor. Bölgenin tamamen Çin egemenliğine geçmesini istemeyen ABD ise Filipinlere tam destek göstererek ne gerekiyorsa yapılacağını açıkladı.
#ÇinKulağa çok tuhaf gelebilir ama meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, bal peteğinden, baloncuklardan, deliklerde korkan ya da rahatsızlık duyan insanlar var. Tripofobi yani delik fobisi denilen bu durumu yaşayan insanların sayısı hiç de azımsanamayacak ölçüde. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#DelikSiz hiç meyve ve sebzelerin üzerindeki taneciklerden, tohumlu ekmeklerden, bal peteğinden, baloncuklardan korkan ya da rahatsızlık duyan birilerini tanıyor musunuz? "Çileğin üzerindeki noktalardan kim korkar?" demeyin. Halk arasında pek iyi bilinmese de tripofobi yani delik fobisi, insanların yüzde 10-15’inde görülüyor. Biz de hem bu sorunu yaşayanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#SağlıkTemmuz ayı hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında tarih boyunca ölçülmemiş yükseklikte sıcaklıkların kayda geçtiği bir dönem ve böyle giderse gelecekte dünyayı nelerin beklediğini görmek açısından çok iyi bir örnek oldu. O kadar ki yıllardır yaşanacaklara dair öngörülerini dile getiren bilim insanları bile Temmuz ayındaki tablo karşısında şaşkınlık yaşıyor. Üstelik bu durum öngörülenlerin yanında öngörülemeyen felaketlerin de kapısını aralıyor. İşte ayrıntılar...
#Temmuz 2023Uluslararası Turizm Fuarı ITB, 3 yıl aradan sonra kapılarını ziyaretçilere açtı. Koronavirüs zamanında gerçekleştirilemeyen dünyanın en büyük turizm fuarı ITB’nin açılış galasında konuşan Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, daha sürdürülebilir ve dirençli bir turizm çağrısında bulundu.
#BerlinBu hafta size askeri bölge olarak yapılıp turistik bir vahaya dönen Şarm el-Şeyh’i anlatacağım. Sina Yarımadası’nın güzel bir noktasındaki bölgede deniz suyu sıcaklığı yıl boyu en az 20 derece. Dünyanın en renkli mercan resifleri de burada, uçsuz bucaksız çöl de. Ve en güzeli Mısır, sadece buraya gidecek Türk turistlere vizeyi tamamen kaldırdı, bilginize...
#Seyahatİlk kez 25 yıl önce gördüğüm Maldivler’e geçen günlerde üçüncü kez seyahat ettim. Bu süre zarfında her şey o kadar değişti ki... En lüks oteller dahi artık müşterilerini sundukları konfor ve hizmetle değil, doğaya saygı duruşu niteliğindeki projeleriyle tavlıyor.
#MaldivlerUzun zaman sonra ilk okyanusaşırı turumu geçen ay Meksika’ya yaptım. Seyahatimin ilk kısmını Mexico City yazımda anlatmıştım. Bu hafta da yolculuğun ikinci kısmından, Yucatan bölgesinden bahsedeceğim biraz. Bölgenin iki gözde mekânı, Tulum ve Cancun’dan başlayarak Mayaların izinde tarihte bir yolculuğa çıkalım birlikte.
#MeksikaBir çöl rüzgârının peşinden sürüklenip yolumu birçok kez düşürdüm Ürdün’e. Bir yanda çölün cazibesi, bir yanda mercan resifleri… Ortadoğu’nun kalbindeki bu küçük ülke güzelliklerle dolu. Kimler geçmemiş ki topraklarından! Asurlular, Babilliler, Persler, Romalılar, Osmanlı İmparatorluğu… Yola çıkmadan önce bu etkileyici coğrafyanın en güzel duraklarıyla hazırladığımız kısa rehberimize bakın.
#TurizmMısır binlerce yıllık görkemli tarihi, masalsı çölleri ve mercanlarla kaplı güzel deniziyle bir cazibe merkezi. Ülkeye Antik Mısır tarihini çok seven kızımla gittik. 4 günlük kısa Hurgada-Luksor-Krallar Vadisi gezisinden sonra duyduğum “Belgesellerde gördüğümden çok daha etkileyiciydi anne” cümlesi en büyük ödülüm oldu.
#Hürriyet‘Atlas’ın yaratıcıları bu defa yeraltının ve okyanusların derinliklerinin gizemlerini gözlerimizin önüne seriyor. Göz alıcı çizimlerle bezeli, çift yönlü bu devasa kitabın her sayfası ayrı heyecan verici, her bölümünden ayrı bir kitap çıkacak kadar zengin.
#Jacky MarroneFSO Safer adındaki devasa boyutlarda petrol tankeri yıllardır Yemen kıyılarında terk edilmiş durumda öylece bekliyor. 360 metre uzunluğundaki tanker, çevre için büyük bir tehdit oluştururken milyonlarca insanı susuz bırakacak bir felakete de sebep olabilir. Birleşmiş Milletler dahil birçok uluslararası kurumun devrede olduğu kriz bir türlü çözülemiyor...
#YEMEN"Benim kullandığım iki damla krem koskoca okyanusta ne yapar" diye düşünüyor olabilirsiniz ama bilim insanları güneş kremlerinin denizler üzerindeki yıkıcı etkileri konusunda uyarıyor. Peki, hem cildimizi hem de okyanuslarımızı aynı anda koruyabilmemiz mümkün mü?
#Güneş Kremiİklim krizi, tüm hayatımızı etkileyen ve bundan böyle de etkileyecek olan, Dünya’nın en temel sorunlarından biri… İklim değişikliğinin ortaya çıkardığı korkunç sonuçlara şimdiden oldukça çarpıcı bir şekilde tanıklık ediyoruz… Artık, Dünyamızın geleceğine yönelik çok ciddi bir kırılma anına ulaştık ve bir takım kritik kararları hızlıca alıp, aksiyona geçmemiz gereken bir dönemdeyiz.
#Ergi ŞenerGüneşten kabuklarında canlı canlı pişen midyeler, kuruyan deniz yıldızları, sıcağa dayanamayıp can veren somon balıkları… Yüksek sıcaklıklar karadaki canlılar kadar suda yaşayan canlıların da yaşamını tehdit ediyor.
#Deniz CanlılarıMuhteşem bir görsel sunan resimler, özellikle dalgıçların en sevdiği manzaralar içerisinde yer alır. Dünyanın farklı yerlerinde doğal güzellikleri ile öne çıkmasının yanı sıra, aynı zamanda koruma altında olan yapılardır. Peki, resif nedir ve nasıl oluşur? Resif kıyı tipi nerelerde görülür? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Resif Nedir?İngiltere’de yapılan bir araştırma, bazı güneş kremi markalarının üzerinde yazan koruma iddialarını karşılamadığını öne sürdü. Bu iddialardan yola çıkarak güneş kremleriyle ilgili merak edilen soruları uzmanlara yönelttik.
#Güneş KremiCoğrafya derslerinde sıklıkla ismi duyulan ve bazen de gezi programlarında adı geçen akıntıların, dalgaların oluşturduğu aşınım şekillerinden biri olan lagün oluşumu vardır. Lagünler görenleri kendine hayran bırakan doğal yapılardır. Lagün nedir? Lagün nasıl oluşur? İşte lagün nerelerde görülür ve detaylarını derledik.
#Lagün Nedir?Denizlerin en önemli canlılarından biri olan denizhıyarının soyunun geleceği tehlike altında. Güvenlik güçleri baskınlarla sık sık milyonlarca lira değerinde denizhıyarına el koyuyor. Peki bu canlılar neden bu kadar kıymetli? Detaylar haberimizde...
#DenizhıyarıUtah Üniversitesi ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi, ekolog, ornitolog ve doğa koruma bilimci Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu, 2020’de tüm dünyada en çok kuş türü gören kişi oldu. Kuş peşinde tüm kıtaları gezen Şekercioğlu, böylelikle en bakir bölgeleri, medeniyetin el uzatamadığı yerel kültürleri tanıyor.
#Gezgin