Limon haberleri sayfasında Limon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14608 Limon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına yönelik iftiraya varan bilgi kirliliği yaratıldığını belirterek, "Bizim 26 uçak, 105 helikopter, 14 insansız hava aracı (İHA), 25 bin bu ateşlerle, alevlerle savaşan profesyonel arkadaşımız, kardeşimiz, 122 bin gönüllümüz var. Dünyada bu konuda otorite kabul edilen ve nasıl yaptığımızla ilgili yardım alınan, istenen bir ülkeyiz biz" dedi.
#İbrahim Yumaklıİster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonLimon yüksek miktarda C vitamini içerir. Özellik kış aylarında ve mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için tüketimi oldukça önemlidir. Limonun sağlığımıza faydasının yanında hayatımızı kolaylaştıran kullanım alanları var. İşte limonun birbirinden ilginç kullanım alanları ve etkileri…
#Limonun Farklı Kullanım AlanlarıTarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanmasıyla ilgili yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından üretimine izin verilmeyeceğini söyledi. Kaplan, yıl sonu itibarıyla da bu ürünlerin raflardan ve masalardan kalkacağını belirtti.
#Limon SosuBeyaz kıyafetler şık bir görünüm oluştursa da temizliği renklilere göre daha zor oluyor. Hatta sararmış kıyafetlerin temizliği bazen imkansız bir hal alabiliyor. Kir, deodorant ve ter gibi etkenlerle sararan ve lekelenen kıyafetleri birkaç pratik yöntemle temizlemek çok kolay. İşte sararan kıyafetler, kar gibi beyazlatmanın püf noktası..
#Püf NoktalarıŞüphesiz evde en çok kirlenen eşyalardan biri de ocaklar. Öyle ki bazı günlerde birkaç defa temizlemek gerekebiliyor. Dökülen sos, sıçrayan yağ lekesi... Hepsi ocaktaki ısıyla da kuruyarak çıkarılması zor lekeler haline dönüşebiliyor. Ancak birkaç pratik formülle ocaklarınızı cam gibi parlatabilirsiniz. İşte tek malzeme ile ocak lekelerini kökünden kazıyacağınız basit yöntemler...
#Ocak TemizliğiBaşlıkta lezzetçik dedim ama aslında o gerçek bir süper güç... Yüzyıllardır mutfaklarda tatlıya, tuzluya, etliye, sütlüye ferahlık ve nefasetiyle birlikte mis kokusunu veriyor. Tavuktan sorbeye, limonlu öyle çok tarif var ki üzerine kitap rahatlıkla yazılır.
#LimonÖdem, şişkinlik, fazla iştah gibi sorunların hepsini su içerek azaltmak mümkün. Kendimizi yenilemek istediğimiz yaz döneminde su içmenin vücut için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak ve tüketimini arttırmanın kolay yolunu paylaşmak istedim. Şişenizi alın ve her güne özel verdiğim aromalı su tariflerimle başlayın.
#ÖdemTarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada
#SuşiAyfer Tuzcu Ünsal, depremlerin vurduğu Hatay’ın Arsuz ilçesindeki limonlar 10 gün içerisinde toplanmazsa seneye ağaçların ürün veremeyeceğini öğrendi. Bir şeyler yapılmalıydı ama depremin etkisiyle ne alet ne işçi ne de kamyon bulunabiliyordu. Sosyal medyadan çağrıda bulunan Ünsal, Arsuz’un limonlarını heba olmaktan kurtardı.
#Ayfer Tuzcu ÜnsalLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonTaze sarımsağı ince ince doğrayarak, şeftaliyi dilimleyerek, bamyayı yarı pişirerek, taze börülceyi şoklayarak... Mevsimin tazecik sebze ve meyvelerini dondurmak öyle iyi oluyor ki... Bu sayede kışın zahmetsizce yemek yapabiliyor, en sevdiğimiz tatları mevsime bağlı olmadan elimizin altında tutabiliyoruz.
#BezelyeDemirden pas lekesi, pas sökücü spreyle çıkarılabilmektedir. Pas lekesi inatçı ve zor lekeler arasındadır. Demir yüzeylerine hava koşulları, rutubetli ortam ya da başka nedenler bağlı olarak paslanma oluşabilmektedir. Sadece demir yüzeyler değil, küvet, tuvalet, duşa kabinler ve porselenlerde dahi paslanma görülebilmektedir. İşte, demirdeki pas lekesi nasıl çıkar ve temizlenir ayrıntıları ile derledik.
#Pas LekesiMasterChef ceketi kim kazandı, ilk şef ceketini kim giydi 22 Aralık 2024 Pazar akşamı kıran kırana mücadele sonrası yanıt buldu. Artık şampiyonun belli olacağı MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Kerem, Onur, Erim, Beyza, Semih ve Eda finale kalabilmek için iki aşamalı etapta, karşı karşıya geldi. Ünlü şef Ömür Akkor'un konuk olduğu gecede, sarı kanat balığı, rezene ve limon tuzu yaratıcılık etabında en yüksek puanı Kerem alırken, finalde ise Beyza ve Kerem son 2'ye kaldı. Gecenin sonunda Danilo, Somer, Mehmet ve konuk Şef Ömür Akkor'un verdikleri puanlar MasterChef ilk şef önlüğünü kazananı belirledi. Şef ceketini alan yarışmacı MasterChef yarı finalini garantileyerek şampiyonluk kupasına bir adım daha yaklaştı. Peki, 22 Aralık 2024 Pazar MasterChef kim kazandı, 1. ceketi kim giydi? İşte, MasterChef ilk ceketi kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Ceketi Kim KazandıMutlu seneler sevgili dostlar… Bu hafta büyük heyecanla yılbaşına geri sayarken, her Noel ve yılbaşı döneminde İtalya’dan yayılan ve dünyanın dört bir yanında sofraları süsleyen, sadece bir tatlı olmakla kalmayan aynı zamanda derin köklere sahip bir kültürel simge özelliği taşıyan bir lezzetin tarifi ile geldim; Panettone. Kuru meyvelerle zenginleştirilmiş, yumuşak dokulu bu kek,lezzetinin yanı sıra tarihi ve gastronomik anlamda taşıdığı dikkat çekici hikayeyle de gönülleri fethetmeyi başaracak.
#PanettoneŞef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANYeni yılı birlikte karşılamak istediğimiz pek çok kişi vardır ama herkesle aynı anda program yapmanın imkânsızlığını da göz ardı edemeyiz. Böyle geniş ve birbirinden farklı arkadaş grupları için yılbaşı öncesi dönemde ‘erken yeni yıl partileri’ düzenlemek âdettendir. Bir hafta iş arkadaşlarıyla, birkaç gün sonra mezun gruplarıyla ya da tüm kuzenler buluşarak yapılacak büyük partiler için evde hızlıca hazırlanacak leziz ve şık sofralarda hindi gibi alışılmış ve görkemli tabaklar değil, şaşırtıcı ve pratik lezzetler olur. Bu tarz sofralarda sizi bir şef edasıyla gururlandıracak harika tarifler aldık.
#Yazgı PatarBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolBrokoli sağlıklı besinlerden biri. Kış aylarında tezgahları süsleyen bu güzel sebzenin salatası da özellikle et yemeklerinin yanında en güzel eşlikçilerden biri. Üzerine eklenen sarımsaklı sosla da daha lezzetli oluyor. Üstelik tak başına öğün olarak da tüketebilirsiniz. Eğer akşam sofranızda pratik bir şeylere yer vermek isterseniz, brokoli salatası tarifiniz sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Brokoli SalatasıPastel de nata, Portekiz mutfağının meşhur tatlılarından biri. Ünü dünyaya yayılan bu nefis lezzet belem turtası olarak da biliniyor. Muhallebisi ve portakal sosuyla tadına doyum olmayan bu tarif, farklı mutfaklarda da kendine yer buldu. Peki Pastel de nata (belem turtası) nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Pastel De Nata TarifiKarnabahar kış aylarnda sık tüketilen sebzelerden biri. Bu sağlığa faydalı sebzeyi mevsiminden daha uzun sürede tüketmek için turşusunu hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, kütür kütür karnabahar turşusu tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Karnabahar TurşusuBaharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluKaradeniz’de muhtelif balıklar avlanır ama bir Karadenizli evden çıkarken “Akşama hamsi mi alayım, balık mı” diye sorar. Balıkçıları da “Hamsi var, balık var” diye bağırarak satış yapar. Karadeniz’in baş tacı hamsi tava, bu hafta Instagram adresimiz @hurriyetlezzetlihayat’taki anketimizde de istavrit tavaya fark attı, ankete katılanların yüzde 72’sinin favorisi oldu. Sular soğudukça lezzeti artan hamsinin adını kışın en sert dönemi ‘hamsin’den aldığı rivayet edilir. Mevsimi gelen ve şimdilerde bolca bulduğumuz bu lezzet aynı zaman da çok da sağlıklı. Kışın balık bereketini başarılı şeflerin özel hamsili tarifleriyle değerlendirin.
#HamsiÖğünlerimizin vazgeçilmezi, sofralarımızın demirbaşı salatalar. Ortaya paylaşımlık veya doyurucu bir öğün olarak tercih ediyoruz... Klasikten sıkıldıysanız malzemelerle oynayıp yeni salatalar hazırlayabilirsiniz. Yaptığı değişik ve doyurucu salatalarla gurmelerden daima tam puan alan Tuzz’un şefi Nilay Lale’den ilham verici, farklı salata tarifleri aldık.
#SalataKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluAtv’nin Limon Yapım imzalı yeni dizisi Holding ekran macerasına başlıyor. Yapımcılığını Hayri Aslan’ın üstlendiği yeni dizisi Holding dizisi bu akşam saat 20.00’de ilk bölümü ile ekrana geliyor. Dizide yaşanacak aile içi hesaplaşmalar, entrikalar, tuzaklar, kıskançlıklar, ihanetler ve ters köşeler izleyicileri ekran başına kilitleyecek. Holding dizisi konusu ve oyuncuları ile yayınlanan fragmanın ardından ilgi gördü. Peki, Holding dizisi nerede çekiliyor? Yeni dizi Holding dizisi uyarlama mı? İşte Holding dizisi çekim yerleri...
#HoldingPazar sabahı 7.00’de bip sesiyle yataktan fırlıyorsunuz. Arkadaşınız telefonunuza komik bir video göndermiş. Gece 3.00 ve yine bip bip... Bunun acil işi, durumu var, herkes telefonunu sessize alamaz ya. Onun yerine mesajlaşmanın bir adabı olsa!
#Hazan Aköz IşıkKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveGıda denetimlerini çok önemsediklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İnsanların ‘zehir mi yiyoruz’ diye hassasiyet göstermesi normal. Bu işin şakası yok, benim de çocuklarım var. Limitlerin üzerinde ilaç kalıntısı çıkarsa o tarım ürünü kesinlikle imha ediliyor” dedi.
#Gıda DenetimleriSizi bilmem ama ben köşemi ve sizleri çok özledim. Yoğunluğum nedeniyle bir süredir ara verdiğim köşemde sene sonuna kadar ‘MasterChef’ eleme gecesinde çıkan tariflerimi ve bu tariflerin arkasındaki hikâyeleri yazacağım. Ocaktan sonra yine yemek kültürü, gastronomi seyahatleri ve gastronomi dünyası üzerine yazmaya vaktim olacak.
#The Alice