Lor peyniri ve kuru naneli iç harcıyla piruhi mantısı, kızartılarak veya haşlanarak sunulan salyangoz, kızarmış soğanla servis edilen müceddere pilavı bir yana Kıbrıs denince akla gelen ilk lezzet, şeftali kebabı... Harnup pekmezli gullurikya da öne çıkan tatlılarından... Tüm bu lezzetleri tanıtmak hem Kıbrıs’taki hem de dünyaya yayılmış Kıbrıslı Türklerin en önemli vazifelerinden olmalı.
#Kıbrıs YemekleriKuzey Kıbrıs’a ilk defa eşim orada askerliğini yaparken gitmiştim. Hafızamda hep o kavurucu sıcaklarıyla kaldı. Oysa ada, tarihinden yemeğine, denizinden eğlencesine çok şey vaat ediyor. Üstelik burada sadece biz yetişkinler için değil, çocukların da ilgisini çekebilecek pek çok yer var.
#SeyahatKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığının destekleriyle İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Kuzey Kıbrıs Festivali başladı. Açılışa katılan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, anavatanlarından kopan genç kuşakları kazanmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.
#KKTCSon iki senedir Latin All Stars olarak ‘Latin Alaturka’ projemizle Girne’ye gidiyorum. Bu sene ‘5’inci Kıbrıs Rakı Festivali’ne yeniden davet edildim. Kıbrıs aksanının tuhaf samimiyeti daha havaalanında insana sempati yüklüyor... Burası hoşgörülü ve cana yakın insanların memleketi. Gece hayatı ise tartışılmaz... Bir de Kıbrıs’a ‘Kıprıs’ demiyorlar mı, hastasıyım...
#GirneMevsimlerden ilkbahar, biraz yurt dışına çıkalım, deniz sezonunu erkenden açalım, hem turist olalım hem de yerlisi kalalım diyorsanız aklınıza gelecek ilk rota şüphesiz Kıbrıs. Peki Kıbrıs'ta tarihi yerler nereler? Kıbrıs'ta nerede yemek yenir? Kıbrıs'ta nereleri gezmeli? İşte tüm sorularınızın cevabı...
#KıbrısGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Bir tavuğu derisine ve şekline zarar vermeden bütün kemiklerinden arındırabilir hatta daha sonra içine bir şeyler doldurup kek keser gibi kesip yiyebiliriz desem? Bir anda imkânsız gibi geliyor. İlk deneme biraz zorlayabilir ama ikinci denemede muhakkak başarıp, üçüncüde otomatiğe bağlayabilirsiniz
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde katıldığı iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC’ye uygulanan ambargolara tepki göstererek “Eninde sonunda bu haksız ambargolar da ortadan kalkacaktır. Kim ne yaparsa yapsın bir kapıyı kaparlar. Biz 10 tane başka kapı açarız. Kapılar bitmez” dedi.
#Cevdet Yılmazİzmir'de, boşanma aşamasındaki eşi Serdar Karamus (31) tarafından parkta tabancayla öldürülen tekstil firması çalışanı Gözde Karamus'un (29) annesi Gülhan Madi (54) olayın kızıyla telefonla konuştukları sırada yaşandığını belirtip, "Evladımın son sözü 'Anne Serdar burada çabuk aşağı in' oldu" dedi. Babası Yüksel Madi (71) ise kızını öldüren Serdar Karamus'a en ağır cezanın verilmesini istedi.
#İzmirİzmir'de, boşanma aşamasındaki eşi Serdar Karamus (31) tarafından parkta tabancayla öldürülen tekstil firması çalışanı Gözde Karamus'un (29) annesi Gülhan Madi (54) olayın kızıyla telefonla konuştukları sırada yaşandığını belirtip, "Evladımın son sözü 'Anne Serdar burada çabuk aşağı in' oldu" dedi. Babası Yüksel Madi (71) ise kızını öldüren Serdar Karamus'a en ağır cezanın verilmesini istedi.
#CinayetAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The Salaş‘MasterChef Türkiye All Star’da dokuz ay süren maraton geçen hafta sona erdi. Bu sene kupayı kucaklayan isim Esra Tokelli oldu. Onunla buluştuk; yarışma boyunca yaşadıklarını, hayatını, 1 yaşındayken nasıl alevler içinde kaldığını, lösemiyle mücadelesini ve başarısını konuştuk: “Bu işin okulunu okuyup eğitimini alanlar vardı ama bence mutfakta güzel şeyler yapabilmek için pratiğe çok ihtiyaç var. 45 yaşımdayım, 7 yaşımdan beri mutfaktayım.”
#Hakan GenceTHY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat 2033 hedeflerini anlattı. 813 uçaklık bir filo ve yılda 171 milyon yolcu heyecanını paylaştı. Hedeflerinin 3.9 milyon ton kargo kapasitesine ulaşmak ve 144 milyar dolarlık ekonomik katkı yaratmak olduğunu belirten Bolat, “150 binden fazla çalışanımızla gelirimizi 52.2 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz” dedi.
#THYBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANBir günlüğüne Side’ye yemeğe gidilir mi? Ben gittim. Dünya çapında bir restoran olan Alma’da yemek öncesi Azumare’de günbatımını izledim. Alma’nın tadım menüsü unutulmazdı; ertesi gün ziyaret ettiğim, yerel yemekler yapan Tirmis’i ve Winemaker’s Dinner buluşmasını da Antalya ziyaretimin hediyeleri olarak yazdım.
#GastronomiGirne’nin 90’ına merdiven dayamış bittacısı Hatice Teyze, adanın en iyi kahvaltısını hazırlayan Lefke’deki Argonya ile adını adanın antik güzelinden alan Swan of Soli… Yerel üretimi yücelten geleneksel tatları yaşatmaya devam eden adreslerin başına Girne’deki Bellapais Garden’ı da ekleyin. İşte KKTC’de az ama öz bir yöresel lezzet rotası.
#GastronomiYazın en hareketli dönemi bitti ve sayfiye bölgeleri daha telaşsız turistlere kaldı. İzmir ve çevresindeki plajları gezdikten sonra merkezine de vakit ayırmak isteyenlere yol göstersin diye jürimize sorduk: İzmir’i tanımak için yapmamız gereken en iyi 10 şey nedir?
#HürriyetBodrum yarımadasının Fener burnundan sadece 10 mil uzaklıkta olan Kalimnos adasına ilk gittiğimde rüzgarlı bir gündü... Saçım başıma karışmış, kalacak otel bulana kadar rüzgardan serseme dönmüştüm. Rüzgarın aslında ada için ne kadar önemli olduğunu, ada insanını ne kadar etkilediğini, insanların yüz hatlarına kadar etki ettiğini ilk günün akşamı keşfettim diyebilirim. Kos adasından bindiğim hızlı katamaran ile adaya yaklaşırken sağda solda gördüğüm yalnız kayalıklar ile beni dağlık ve çorak bir adanın beklediğini anladım.
#Bursa