Keçi haberleri sayfasında Keçi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6960 Keçi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Antalya'da Hüseyin Kılar hobi amacıyla yetiştirmeye başladığı Nijerya Cüce Keçileri türünden çiftlik kurdu. Çiftlik, yeni doğan yavrularla renklenirken avuç içine ve pantolon cebine dahi sığan ortalama 500 gram ağırlığındaki yavruları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
#AntalyaAntalya'nın Kemer ilçesinde 17 yıl önce 150 keçisinin çalınmasının ardından insanlara küsüp, dağda yaşamaya başlayan Mehmet Çabuk (80), tahtadan inşa ettiği barakada kalıp, hayvanları ile vakit geçiriyor. Çabuk, "Canım sıkılmaz, alışkınım. Keçilerim olmasa buralarda 1 saat duramam" dedi.
#Mehmet ÇabukAntalya'nın Kemer ilçesinde 17 yıl önce 150 keçisinin çalınmasının ardından insanlara küsüp, dağda yaşamaya başlayan Mehmet Çabuk (80), tahtadan inşa ettiği barakada kalıp, hayvanları ile vakit geçiriyor. Çabuk, "Canım sıkılmaz, alışkınım. Keçilerim olmasa buralarda 1 saat duramam" dedi.
#AntalyaElazığ’da 2 bin 500 rakımlı Kepir Yaylası’nda ailesiyle birlikte hayvancılık yapan ve çobanlık yaptığı süre içerisinde ders çalışarak LGS’de 494 puan alarak Türkiye ikincisi olan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ni kazandı, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı.
#LGSANTALYA'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl çıkan büyük orman yangınından kurtarılarak Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirilen keçi ve koyunlar uyum içinde yaşıyor. Yangından gebe kurtarılan, 'Damla' adı verilen keçinin çiftlikte dünyaya getirdiği yavruları 'Çaça' ve 'Saşa' ise büyüdü.
#AntalyaMasterChef trileçe tarifi ve malzemeleri merak edilen konular arasında yerini aldı. Sevilen lezzetlerden biri olan trileçe son yıllarda ülkemizde popülerliğini artırmıştır. Karamelli, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve limonlu trileçe çeşitleri vardır. Peki, trileçe nerenin tatlısı, nasıl yapılır? İşte, orijinal trileçe tarifi ve malzemeleri
#TrileçeKene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis çoğu insan tarafından bilinmiyor. Ancak lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Peki babesiosis nasıl bir hastalık? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Ülkemizde yaşanan vaka var mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#Kene2002 yılından günümüze faaliyetine devam etmekte olan Barbare Bağları ve Barbaros Bağ Evi, İstanbul’a yaklaşık 2 saat mesafede Tekirdağ’da bulunan huzurlu bir yer. Can Topsakal’ın kuruculuğunda hayata geçen Barbare Bağları, organik, biyodinamik ve sürdürülebilir tarım anlayışıyla hareket ediyor. Bağların kalbinde yer alan Barbare Studio ise Celine Topsakal kuruculuğunda 2024 yılı içinde ilk misafir sanatçı/küratör projesini başlattı. Bu projenin T. Melis Golar küratörlüğünde açılan ve Leyla Bayrı’nın sergi koordinatörü olduğu ilk sergisi “Yer Duygusu” 14 Eylül’de Barbare Bağları’nda izleyicilerle buluştu.
#Barbare StudioAntalya'da Hüseyin Kılar hobi amacıyla yetiştirmeye başladığı Nijerya Cüce Keçileri türünden çiftlik kurdu. Çiftlik, yeni doğan yavrularla renklenirken avuç içine ve pantolon cebine dahi sığan ortalama 500 gram ağırlığındaki yavruları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
#Antalyaİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır sokaklarında huzur içinde gezilemediği, esnafımızın dükkanlarını huzurla açamadığı o günlerde ne dedi Sayın Cumhurbaşkanımız? 'Kalemin silaha, birliğin tefrikaya, iyiliğin kötülüğe, huzurun teröre galip geldiği bir Türkiye için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.' Ve ekledi; 'Terörün belini kıracağız?' Kırdık mı? Bölücü terör örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor" dedi.
#Ali Yerlikayaİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır sokaklarında huzur içinde gezilemediği, esnafımızın dükkanlarını huzurla açamadığı o günlerde ne dedi Sayın Cumhurbaşkanımız? 'Kalemin silaha, birliğin tefrikaya, iyiliğin kötülüğe, huzurun teröre galip geldiği bir Türkiye için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.' Ve ekledi; 'Terörün belini kıracağız?' Kırdık mı? Bölücü terör örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor" dedi.
#DİYARBAKIRKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalığı keneler tarafından yayılan en yaygın hastalıklar ancak ‘babesiosis'i çoğumuz hiç duymadık. Babesiosis, lymedan sonra kene kaynaklı bulaşan en yaygın hastalık. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) 2023 raporuna göre, Kuzey Amerika’da özellikle Mayıs ve Ekim ayları arasında kene tarafından yayılan sıtmaya benzer bir hastalık olan babesiosis vakaları artıyor. Peki bizde durum ne? Ölümcül vakalar yaşanıyor mu? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr İftihar Köksal ile konuştuk.
#KeneAntalya’daki 7 Mehmet’in başarısının arkasında birkaç neden var. Güçlü bir eğitim, nadiren değişen bir kadro, kullanılacak malzemenin en iyisini alma gayreti, titizlik ve devamlı kendini aşma arzusu. Bir önemli unsur da oldukça genç olan Mehmet Bey’in stil ve kişiliği.
#AntalyaTİFTİKBİRLİK Başkanı Laik Karapınar, geçen yıl Ankara keçisi tiftiğinden alınan 140 tonluk verimin bu yıl 110 ton civarına düşmesini beklediklerini söyledi. Ankara’da bu sene kar yağışının az olmasının da tiftik verimini düşürdüğünü söyleyen Karapınar, “İklim değişikliği keçilerimizi de etkiledi” dedi.
#TİFTİKBİRLİK Başkanı Laik KarapınarElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALLTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirSosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosDeğerli okurlarım ve lezzetsever dostlarım; bugün sizleri, biz torunlarına geniş bir lezzet seçkisi bırakan Osmanlı saray mutfağına ait en özel tatlarından biri ile buluşturmak istiyorum: kayısılı yahni… Dünya tarihinin en önemli ve en güçlü imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu, 700 yıl gibi uzun bir döneme yayılan egemenliğin hükümdarlığını sürdürdü. Sınırlarını ve topraklarını genişlettikçe birçok kültürü ve mutfağı himayesine katan Osmanlı, zamanla bu çeşitliliği kendi saray mutfağına da uyarladı. Bu özel mutfağın farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenlerinden biri de payitahtta farklı kültürlerin bir arada yaşamasıydı. Et yemeklerinin büyük önem taşıdığı saray mutfağında, en fazla tercih edilen etlerin başında ise koyun eti, keçi eti ve oğlak eti gelirken, etin en büyük eşlikçisi de tereyağı ve kuyruk yağı oluyordu. Meyve ve bol baharat kullanımı da saray mutfağında öne çıkan özellikler arasında sayılıyordu. Öyle ki kayısı, erik, üzüm hatta kavun, saray mutfağında et yemeklerinin vazgeçilmezi olmuştu.
#Kayısılı YahniMersin’in Silifke ilçesinde yaşayan Sarıkeçili Yörük Mustafa Taş, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye çadırda hazırlanarak hayali olan ‘Özel Eğitim Öğretmenliği’ bölümünü kazandı. Taş; “öğretmen olup ülkeme faydalı olmak, ailem için de bir ev yaptırmak istiyorum” dedi.
#ÇadırÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeAdana'da yılanlar ile şov yapan Osman Aslan'ı elindeki yılan ısırmıştı. Kendisini dolandıran kişilerin kimlik kartını afiş bastırıp kamyonetine asan ve megafonla kent sokaklarını gezen, son yıllarda ise otogarda çiğ köfte ve ayran satıp, yılanlarla birlikte yaptığı hareketler nedeniyle 'Yılancı Osman’ olarak tanınan Osman Aslan’ın (65), ilk eşinden 3 çocuğunu cinayet, kaza ve intihar nedeniyle kaybettiği ortaya çıktı. Aslan, “Yetmezmiş gibi yılanlara eziyet ediyormuşum diye polisler geldi ceza tutanağı tuttu. Torunlarımı kucağıma alıp yaylalarda, lüks içinde yaşatacaktım. Yoksa benim ne işim var ayranla, köfteyle?” ifadelerini kullandı.
#Yılancı OsmanAdana'da yılanlar ile şov yapan Osman Aslan'ı elindeki yılan ısırmıştı. Kendisini dolandıran kişilerin kimlik kartını afiş bastırıp kamyonetine asan ve megafonla kent sokaklarını gezen, son yıllarda ise otogarda çiğ köfte ve ayran satıp, yılanlarla birlikte yaptığı hareketler nedeniyle 'Yılancı Osman’ olarak tanınan Osman Aslan’ın (65), ilk eşinden 3 çocuğunu cinayet, kaza ve intihar nedeniyle kaybettiği ortaya çıktı. Aslan, “Yetmezmiş gibi yılanlara eziyet ediyormuşum diye polisler geldi ceza tutanağı tuttu. Torunlarımı kucağıma alıp yaylalarda, lüks içinde yaşatacaktım. Yoksa benim ne işim var ayranla, köfteyle?” ifadelerini kullandı.
#AdanaDenizli'de Babadağ zirvesi civarlarında yeni bir bitki türü keşfedildi. Zeybek değneği olarak bilim dünyasına tanıtılan bitkiye ilişkin Ege Üniversitesi'nden (EÜ) Prof. Dr. Hasan Yıldırım, "Zeybek değneği'nin, bugüne kadar yapılan saha çalışmalarında sadece Denizli Babadağ sınırlarında yayılış gösterdiği ve popülasyonlarının özellikle keçi ve koyun sürüleri tarafından ciddi tahribata uğradığı tarafımızca tespit edildi" dedi.
#Denizli