Kanser haberleri sayfasında Kanser hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 33934 Kanser haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kanser, hücrelerde DNA'nın hasarı sonucu hücrelerin kontrolsüz veya anormal bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıdır. Günde vücudumuzda (DNA'da) yaklaşık 10.000 mutasyon olmasına rağmen immün sistemimiz her milisaniye vücudumuzu tarar ve kanserli hücreleri yok eder.Sağlıklı vücut hücreleri bölünebilme yeteneğine sahiptirler. Ölen hücrelerin yenilenmesi ve yaralanan dokuların onarılması amacıyla bu yeteneklerini kullanırlar. Fakat bu yetenekleri de sınırlıdır. Sonsuz bölünemezler. Her hücrenin hayatı boyunca belli bir bölünebilme sayısı vardır. Sağlıklı bir hücre ne zaman ve nerede bölünebileceğini bilme yeteneğine sahiptir
Kanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkKocaeli'de özel bir hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan, ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 7 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı dava, geçen yıl sonuçlandı. Mahkeme Kışlalı'ya tazminat ödenmesine hükmederken, itiraz üzerine karar istinafa gitti. İstinaf, mahkeme sürecinde alınan raporların eksik olduğunu belirterek yeniden rapor alınması talebiyle kararı bozdu.
#KocaeliKocaeli'de özel bir hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan, ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 7 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı dava, geçen yıl sonuçlandı. Mahkeme Kışlalı'ya tazminat ödenmesine hükmederken, itiraz üzerine karar istinafa gitti. İstinaf, mahkeme sürecinde alınan raporların eksik olduğunu belirterek yeniden rapor alınması talebiyle kararı bozdu.
#KanserKanser, artık sadece yaşlıları tehdit etmiyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar, 50 yaş altı bireylerde kanser vakalarının hızla arttığını gösteriyor. Özellikle Y kuşağı, geçmişte yaşlılarda görülen kanser türleriyle karşılaşıyor. Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Elena Stoffe ise gençlerin kanser riskini azaltmasının 9 yolunu paylaştı.
#Sağlıkİngiltere'de, beyinde veya omurilikte oluşabilen kötü huylu glioblastoma adındaki tümör ile savaşta deneysel bir tedavi uygulandı. Bu "olağanüstü" tedavide kullanılan ilaç sayesinde, 62 yaşındaki mühendis Paul Read'in kanserinin yarı yarıya küçüldüğü görüldü.
#KanserJessica Lane, beş aylık hamileyken omzunda ve kolunda ağrı hissetmeye başladı. Doktora gittiğinde bunun kas ağrısı olduğunu söyledi. Hamileliği boyunca bu ağrıları yaşadı ve doğum yaptı. Bir gün oğlunu araba koltuğuna yerleştirirken kolunda bir çıtırdı duydu. Hastaneye gittiğinde ise kemik kanseri olduğunu öğrendi. Belki de kolu kırılmasa kanser olduğunu daha uzun süre öğrenemeyecekti. İşte Jessica Lane'in hikayesi...
#KanserYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#Kanserİskoçya'da yaşadığı sürekli kaşıntı gıda alerjisi sanılan 15 yaşındaki Niamh Fisher'ın kanser hastası olduğu ortaya çıktı. Fisher'a, yapılan testlerin sonucunda 2. evre Hodgkin lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Fisher’ın büyükannesi, tedavi sürecinin zorluğunu ve ailenin destek olma çabasını vurgulayarak bir bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı.
#ÇocukSon evre pankreas kanseri teşhisiyle sadece 6 ay ömrü kaldığını öğrenen 56 yaşındaki Larry Boyer, deneysel bir tedavi ile bu zorlu mücadelede galip geldi. Kanserli hücreleri dondurarak tedavi eden yöntem sayesinde, Boyer’in tümörleri büyük ölçüde küçüldü ve kanser belirtileri kayboldu. Boyer, tedavi sürecini tamamladıktan iki yıl sonra hayatta kalmanın verdiği şansın farkında olduğunu belirtti.
#Larry BoyerJessica Lane, beş aylık hamileyken doktorlar omzundaki ve kolundaki ağrının hamilelikten kaynaklanan gerginlikten dolayı oluşan kas ağrısı olduğunu söylediler. Ancak doğumdan beş hafta sonra, bebeğinin araba koltuğunu taşırken bir çıtırtı duydu. Bunun için doktora gittiğinde 31 yaşındaki yeni anne kemik kanseri olduğunu öğrendi. Peki yaşadığımız hangi kemik ağrılarını dikkate almalıyız? Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Hasan Mehmet Hüseyin ile konuştuk
#Kemik KanseriSağlıklı beslenme, günümüzün en çok tartışılan konularından biri haline geldi. Bu bağlamda, sebzelerin rolü oldukça önemli. Ancak, her sebze eşit derecede besleyici değil. Fakat bir tanesi var ki, besin yoğunluğu açısından diğer sebzelerden daha üst sıralarda yer alıyor.
#SağlıkÇoğumuz günlük hayatımız içerisinde o kadar yoğunuz ki daha fazla hareket etmek genellikle arka plana atılıyor. Ancak önceliklerinizi yeniden düşünmeniz için çok geçerli bir neden var. Geçtiğimiz hafta British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, fiziksel olarak aktif olmak, yaşam süresini 5-10 yıl uzatabilir. Araştırmada, düzenli olarak aktif olan bireylerin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdükleri tespit edildi. Bu bulgu, günlük yaşantımıza daha fazla fiziksel aktivite eklemenin önemini bir kez daha vurguluyor.
#SağlıkKastamonu, Samsun, Kahramanmaraş, Bolu, Aksaray, Erzincan, Yozgat, Gümüşhane, Nevşehir, Kayseri'de yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Öte yandan Giresun'un 1 ilçesi, Ordu'nun 15 ilçesi, Adana'nın 3 ilçesi, Trabzon'un 2 ilçesi ve Bingöl'ün 4 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi
#AdanaKısa bir süre önce yaşamını yitiren ünlü ressam, heykeltraş Prof. İsmail Çoban 15 Kasım günü kimseye haber verilmeden Wuppertal’da toprağa verildi. İnsanlara küskün hayata veda eden Çoban’ın vasiyeti üzerine cenaze törenine aile bireyleri dahil yedi kişi katıldı.
#AVRUPADAN HABERKahve tüketimi ve kanser arasındaki ilişki konusunda bugüne kadar pek çok araştırma yapıldı. Faydaları olduğu kadar zararlarını da olan kahvenin türü, tüketim şekli ve dozu vücuda etkisi üzerinde oldukça önemli kriterler.
#KahveHacettepe Üniversitesi, plastik kullanımının olumsuz etkilerine dikkat çekmek için yerleşke içerisinde “Termos Kampanyası” başlattı. 15 kilogram plastik atığı toplayan ilk 400 öğrenciye termos bardak hediye edileceğini dile getiren Dr. Dilara Tüfekçioğlu, “Tabir i caizse yerleşkede plastik atık avcıları geziyor adeta” dedi.
#Hacettepe Üniversitesi Sürdürülebilir Yerleşkeler KoordinatörlüğüÜnlü bir ailenin üyesi olmak bambaşka bir durum... İnsan hem kendisi mercek altına alınır hem de bütün ailesi... Hele sıradan bir ailede dünyaya gelmiş olmanıza rağmen geleceğin kralı olan bir prens ile önce sevgili olup sonra evlenmişseniz.
#Pippa Middletonİngiliz kraliyet ailesinin gözde gelini Kate Middleton ile 2011 yılından bu yana evli olduğu geleceğin kralı William arasındaki aşkı artık bilmeyen yok... İskoçya'da bulunan St. Andrews Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarında başlayan birliktelikleri nice fırtınaya direndi... Arada ayrılıp barıştıkları bile oldu.
#Kate MiddletonUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. O kişilerden biri geçtiğimiz günlerde 113 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki bu kadar uzun yaşayabilmesini neye borçluydu?
#SağlıkREÇEL, bal, pekmez, çikolata, salam, sosis, sucuk, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, noodle, gazlı içecek, helva, ketçap, meyve suyu, meyve aromalı maden suyu, meyveli yoğurt, baklava, kurabiye, mayonez, nar ekşisi, hamburger ekmeği, lavaş, etsiz çiğ köfte, cips, akide şekeri vb. gibi ürünlerin yüzde 99’unda;
#Sahte GıdalarAşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkŞu dünyada "attığı ya da atmadığı her adım dikkatlice izlenen insanlar" listesi yapılsa İngiliz kraliyet ailesinin gelini Kate Middleton ilk üçteki yerini kimseye kaptırmaz. Hatta bazılarına göre bu listenin birinci sırasında yer alır.
#Kate MiddletonChef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon HurmasıSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı. Peki, Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren Nobel ödülü aldı mı, ne ödülü aldı? İşte Canan DAğdeviren yaptığı çalışmalar
#Canan DağdevirenGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı.
#Doç. Dr. Canan DağdevirenYaptığı evlilik, peş peşe doğurduğu prens ve prenses unvanlı oğlu Archie ve kızı Lilibet ve son dört yıldır bitmeyen kavga ve dedikodularla gündemden hiç düşmeyen Meghan Markle’ın adı manşetlerden bir türlü inmiyor…
#Meghan MarkleGencecik bir kadınken girdiği aile sayesinde dünyanın adından en çok söz ettiren isimlerinden biri oldu. Hatta yıllardır bir Hollywood yıldızı gibi yediğinden, giydiğine, aile hayatından en mahrem sırlarına kadar her yaptığı olay oluyor.
#Kate MiddletonKanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkSigara içen birinin ciğerleri, damarları sigara içtikten sonra hiç sigara içememiş biri gibi olabilir mi yoksa illa bir hasar alır mı? Yeni bir çalışma, bir kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kalp hastalığı riskinin ortalamaya düşmesinin yirmi yıldan fazla sürebileceğini, kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin 25 yıl süreceğini söylüyor.
#SigaraTakvimler 16 Kasım 2010 yılını gösteriyordu... İngiliz kraliyet ailesinden gelen bir resmi duyuru bütün dünyayı heyecanlandırdı... O dönemde henüz veliaht prens olan Charles ile eski eşi Diana'nın büyük oğlu William nişanlanmıştı. Dünyanın en gözde bekar erkeği unvanı da böylece elinden gitmişti.
#Kate Middleton