Kabartma haberleri sayfasında Kabartma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3270 Kabartma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde fidan dikimi sırasında tesadüfen bulunan kabartmada yapılan incelemede, eserin 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğu tespit edildi. Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi arkeoloğu Bülent Demir, "Harput'un bilinen tarihi Urartulara kadar uzanmaktaydı. Ancak bu kabartma ile Harput tarihinin bin yıl kadar geriye gittiği görülmektedir" diye konuştu.
#HARPUTGözleri görenler Atatürk’ü tasvir ederken genelde birbirinden çok farklı şeyler söylüyor. Tutarlı oldukları tek nokta mavi gözleri. Biz de görmeyenler olarak mavi gözlü Atamızı yerleştirdik zihnimize. Görmeden, dokunmadan sevdik onu, izini takip ettik…
#10 Kasım Atatürk'ü Anma GünüMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketAy tatlısı, hem yapımı hem de lezzetiyle tarif listenizin favorisi olacak. Adını şeklinden alan bu nefis tarif, içerisine eklenen portakal suyuyla da tadını katlıyor. Eğer denemek isterseniz ay tatlısı tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Ay Tatlısı Nasıl YapılırKarpakta tatlısı, Polonya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Görünümü de lezzeti de ayrı güzel bu tarif, çıtır ve yumuşak haliyle favorilerinizden biri olarak. Dilerseniz hazırlarken meyve parçaları da kullanabilirsiniz. Peki karpatka nasıl yapılır, malzemeler neler? Tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KarpatkaHem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikMasterChef trileçe tarifi ve malzemeleri merak edilen konular arasında yerini aldı. Sevilen lezzetlerden biri olan trileçe son yıllarda ülkemizde popülerliğini artırmıştır. Karamelli, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve limonlu trileçe çeşitleri vardır. Peki, trileçe nerenin tatlısı, nasıl yapılır? İşte, orijinal trileçe tarifi ve malzemeleri
#TrileçeMasterChef kalburabastı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Kalburabastı tatlısı şerbeti tatlıyı hazırlarken önemli bir rol oynuyor. Peki, Peki kalburabastı nasıl yapılır? Ağızda dağılan yapısıyla da çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden olacak kıyır kıyır kalburabastı tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#KalburabastıMevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğum günü nedeniyle her yıl Rebiülevvel ayının 12. gecesi idrak ediliyor. 2024'te Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor.İslam dünyası, Peygamberimizin dünyaya gelişini kutlamak için Mevlid Kandili'ni bekliyor. Mevlid Kandili'nde ne yapılır, kandilde ne dağıtılır? merak ediliyor. Biz de HÜRRİYET & LEZİZZ olarak sizler için kandil şekeri tarifi, pişi tarifi, iki tane kıyır kıyır kandil simidi tarifi ve iki tane de farklı kandil helvası yaptık.
#Kandilde Ne DağıtılırEv yapımı kandil simidi, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan mahlep kokulu simitler, her kandil gününde fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidi mahlepli, mahlepsiz yapmak da mümkün. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte hem mahlepli hem de mahlepsiz kandil simidi tarifi...
#Kandil Simidi Nasıl YapılırBugün, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı... 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlandığı bu kutlu günde Hürriyet okurları için verilen özel izinle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i gece sessizliğinde ışıklar içinde görüntüledik.
#30 Ağustos Zafer BayramıEski uygarlıklar, çok iyi korunmuş antik mezarlar, kaya kiliseleri, Osmanlı izleri, bağcılık ve yeme-içme, eğlence... Türk, Yunan ve Bulgar sınırlarının kesişim noktasındaki küçük bir kasaba, vaat ettikleriyle büyük bir turizm merkezi olmaya aday. Doğal koruma alanlarından tarihi yapılarına kısa bir Svilengrad turu yapalım.
#Gülay Barbaros AltanTikTok’ta hızla yayılan bir iddiaya göre, karbonat artık sadece fırıncılığın değil, spor dünyasının da gözdesi. Kullanıcılar, karbonatın ‘steroid’ gibi etkiler yarattığını ve egzersiz performansını artırdığını öne sürüyor. Peki, karbonat böyle bir etki yapabilir mi? Uzm. Dyt. Betül Merd, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiGöbeklitepe’ye 69 bin TL karşılığı ‘ağlama turu’ düzenlendiğine ilişkin haberler, ömrünü arkeoloji bilimine adayan Prof. Dr. Havva İşkan Işık’ı isyan ettirdi. Prof. Dr. Işık, “Şifa arıyorsanız o şifa Göbeklitepe taşlarında var olduğuna inandığınız enerjide falan değil, psikiyatristlerde” diye tepki gösterdi.
#GöbeklitepeÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#Vegan