Halsizlik haberleri sayfasında Halsizlik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6690 Halsizlik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelen vitaminler; B vitaminlerinin tümü ve D vitamini şeklindedir. B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminleri ile D vitamini içeren besinler halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelmektedir. İşte yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen vitaminler ve besinler hakkında ayrıntıları derledik.
#YorgunlukHalsizlik genellikle bitkinlik, yorgunluk şeklinde tarif edilmektedir. Bu halsizlik hem fiziksel hem de zihinsel şekil olabilmektedir. Stres ve endişe gibi durumlarda da halsizlik ortaya çıkabilmektedir. Halsizliğin en kesin tanımı bir kişinin vücudunda olan kaslarını hareket ettirmek için gerekli enerjiyi bulmamasıdır. Halsizlik geçici olabilmektedir. Grip, uykusuzluk, yanlış beslenme gibi durumlarda halsizlik olabilmektedir. Halsizliğe iyi gelen şeyler nelerdir? Halsizliğe İyi gelen yiyecekler, çorbalar, çaylar, meyveler ve sebzeler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#HalsizlikErzurum'da yaşayan 3 çocuk babası Nihat Güzel'in (42) halsizlik ve baş dönmesi şikayetleriyle gittiği Erzurum Şehir Hastanesi'nde, ürolog ve cerrahi onkologların katıldığı kompleks ameliyatında karnından 20 santimlik kitle çıkarıldı.
#Nihat GüzelGün içinde bazen kendimizi halsiz veya yorgun hissederiz. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Bazen psikolojik veya başka bir rahatsızlıkla ilgili olabileceği gibi bazen de tükettiğimiz yiyeceklerle de ilgili olabilir. Halsizliğe iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler yardımıyla evde bitkisel ve doğal yöntemlerle çözüm üretmek mümkün. Peki halsizlik nasıl geçer? Evde halsizliğe ne iyi gelir? Halsizlik neden olur? Vücutta kırgınlık, yorgunluk ve halsizliğe ne iyi gelir? Baş ağrısı ve halsizlik nasıl geçer? İshal ve halsizliğe ne iyi gelir? İşte halsizliği gideren öneriler...
#Halsizliğe İyi Gelen BesinlerAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde görevli hekimler, koronavirüs geçiren kişilerin hastalık sonrası şikayetleriyle ilgili çarpıcı bir araştırma yaptı. 6 ay süren araştırmada kadınların Kovid-19 sonrası 4 ay, erkeklerin ise en az 5 ay halsizlik ve nefes darlığı şikayetlerinin devam ettiği ortaya çıktı.
#Akdeniz ÜniversitesiDengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli uyku ve egzersizin, kişinin sağlıklı olmasını sağlayan etkenlerin başında yer aldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, “Enerji düşüklüğü, vücut ağrıları ve uykusuzluk, günümüzde en sık rastlanan vitamin eksikliği belirtilerindendir” dedi.
#Sağlık YanınızdaSonbahar mevsiminin etkisi ve havalardaki değişim ile ister istemez bazı kişiler bugünlerde halsiz ve yorgun hissedebiliyor. Böyle bir durumda öncelikle yeterli ve dengeli beslenmemiz gerektiğini ifade eden Diyetisten Deniz Zülbüncan, halsizliğe iyi gelen besinleri sıraladı.
#SağlıkYaygın problemlerden biri olan yorgunluk, fiziksel, duygusal ve/veya zihinsel kaynaklı olabilir. Nörolog Meliha Aydın yorgunluğun yol açabileceği nörolojik problemlere değindi ve yorgunlukla nasıl baş edilir sorusunun cevabını verdi.
#Yorgunlukİstanbul'da dün etkisini gösteren lodos ile birlikte çok sayıda çocuk akşam saatlerinde kusma, halsizlik, mide bulantısı şüphesiyle hastanelere akın etti. Vatandaşlar kucaklarında çocuklarını hastaneye götürürken, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun kuyruklar oluştu.
#İstanbulPsikiyatri Uzmanı Dr. Murat Altın, kadınlarda cinsel isteksizliğe psikolojik sebeplerin dışında demir eksikliği, B12 ve D vitamini yetersizliklerinin yol açabileceğini söyledi. Dr. Altın, “Demir eksikliği kadınları aşktan soğutuyor” ifadelerini kullandı.
#Demir EksikliğiAnne adayları, hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren farklı bir deneyim yaşayacakları hassas bir döneme giriyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, gebelik sürecinin ilk üç ayında karşılaşılan semptomlar hakkında merak edilenleri sizin için yanıtladı.
#Gebelik SüreciHalsizlik, dikkat eksikliği, uykuya eğilim, kalpte çarpıntı ve saç dökülmesi gibi pek çok soruna yol açabiliyor. Genellikle de üreme çağındaki kadınları tehdit ediyor. Tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürebilen ve ciddi bir işgücü kaybına neden olabilen bu sağlık sorununun adı; demir eksikliği!
#Çabuk Yorulmaİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Öksüz, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişiyi diyet telaşının sardığını belirterek, “Bilinçsizce yapılan diyetler vücuda zarar verir. Uzun süre aç kalındığında yeterli gıda alınmadığından vücut dirençten düşer. Hipoglisemi adı verilen düşük kan şekeri rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Diyet yapayım derken hipoglisemi olmayın” uyarısında bulundu.
#HipoglisemiHavalar yavaş yavaş ısınıyor, böcekler hareketlenmeye başladı. “Basit bir böcek ısırığı ne olacak ki” diyoruz ama her yıl böcek ısırığı sonucu yüz binlerce kişi hayatını kaybediyor. Oysa yapılacak basit ilkyardım müdahalesi ile onlarca hayatın kurtulması mümkün. Peki siz yaşadığınız bölgedeki riskler hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte bölge bölge risk haritası...
#SağlıkBaharın gelişiyle birlikte doğa canlanırken, mevsim geçişlerindeki bu süreçte yaşanan hormonal değişiklikler ve çevresel faktörler, birçoğumuzda yorgunluk halsizlik, uyku düzensizlikleri ve motivasyon düşüklüğüne sebep oluyor. Peki, bu yorgunluğu azaltmak ve baharın tadını çıkarmak için neler yapabiliriz? İşte bu sorunun cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranKanser, dünyada en yaygın görülen sağlık sorunlarından biri. Ancak uzmanlara göre basit yaşam tarzı değişiklikleriyle riski azaltmak mümkün. Sigara ve alkolden uzak durmak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, erken belirtileri dikkate alma bunlardan birkaçı...
#KANSERBayramda beslenme alışkanlıklarını düzene sokmak için öneriler veren Uzman Diyetisyen Deniz Pirçek, “30 gün boyunca midenin alışmış olduğu beslenme düzeni sonrasında, bir anda çok fazla yemek içeren öğünler tüketmek hazımsızlık, mide ağrıları, iç bulantısı, halsizlik gibi sorunlara yol açmaktadır. Bu sebeple mide yeni düzene alışana kadar az ve sık beslenmek önemlidir” dedi.
#RamazanSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurSon dönemde botoks işlemlerinde artış olurken, uzmanlardan uyarılar yapılıyor. Hürriyet’e konuşan Doç. Dr. Aslan Yürekli, “Botoksta doz hayati öneme sahip. Yüksek doz botoks halsizlik, yorgunluk, nefes almada güçlük yapıyor. Uygulamayı küçümseyip, kuaförde ya da güzellik merkezlerinde bu işlemi yaptırmayın” dedi.
#BotoksBursa’da, 5 yaşındaki Erdal Gazioğlu, gribal enfeksiyon sonrası gelişen zatürre nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu acı olay, zatürrenin tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, üst solunum enfeksiyonlarının zatürre ile karıştırılmasının, hastalığın ciddiyetinin göz ardı edilmesine neden olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ise dünya genelinde her yıl yaklaşık 450 milyon kişinin zatürreye yakalandığını ve ülkemizde ise son bir aydır sayının arttığını belirtiyor. Peki zatürrede ölüme bile neden olan bu artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Belirtileri neler ve aşı ne kadar etkili?
#SağlıkGeniş ailelerin, dostların ve komşuların bir araya geldiği büyük iftar sofraları bir gelenektir. Ancak bu sofralardaki çeşit çeşit yemek, uzun süren açlığın ardından iştahın artması ve ısrarın teşvik etmesi gereğinden fazla yemeye yol açabilir. Kalabalık iftarlarda hem sağlığımızı koruyup hem de bu ayın ölçülü olma ruhuna uygun bir beslenme düzeni oluşturmak için önerilerim var.
#Dr. Ayça KayaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ölümcül Sudan virüsünün dünya çapında yayıldığını ve hızla ölümlere neden olduğunu açıkladı. Uganda'da bir hemşirenin hayatını kaybetmesiyle başlayan salgında, 14 kişiye virüs bulaştı ve 2 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, virüsün Ebola'ya benzer semptomlarla ölümcül sonuçlara yol açtığını belirterek acil önlem çağrısında bulundu.
#Dünya Sağlık ÖrgütüBelgrad Ormanı’nda 4 gün sonra bulunan Ece Gürel’in açlık ve soğuk havaya rağmen hayatta olmasına ilişkin değerlendirme yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, “3-4 gün hayatta tutunmak için yeterli bir süre olabilir. Ortam sıcaklığı, kişinin yaşı, ek hastalıkları ve olaydan önceki açlık ya da susuzluk durumu gibi faktörlere bağlı olarak yaşam süresinin değişebilir. Tabii bu kişinin nerede olduğuna bağlı. Ormanda montu dahi olmadığı için vücut ısısı iyice düştü. Birkaç gün bekleseydi ya da görülmeseydi daha kötü haberler alabilirdik” dedi.
#Ece GürelRamazan ayında bazı besinlerin, özellikle uzun açlık süresinin ardından mideyi zorlayabileceğini ve mide sorunlarına yol açabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çifcibaşı Örmeci, ‘Baharatlar, mide asidini artırabilir ve mide yanması gibi sorunlara yol açabilir. Portakal, domates gibi asidik gıdalar, özellikle mide asidini artırarak reflü gibi sorunlara yol açabilir. Şekerli tatlılar kan şekerini hızlıca yükseltip ardından düşmesine sebep olur, bu da halsizlik ve yorgunluk yaratabilir’ dedi.
#Sağlık10 günü devirdim, hastayım. Boğaz ağrısı, halsizlik, burun ve sağ kulakta tıkanıklık ile yoğun öksürük var. Onca ilaç ve takviyeye rağmen iyileşemiyorum da. Adeta, ‘geçmeyen’ bir hastalık ile mücadele ediyorum. Ve biliyorum yalnız değilim. Herkes hasta. İyi de ne oldu bu virüslere? Ne değişti de bizi bu kadar çok ve uzun hasta eder oldular? Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği İnfeksiyon Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, virüslerin COVID öncesine göre yapıca değiştiğini ve artık ‘yeni’ bir grip türü ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Şu anda ise dört farklı karma virüs saldırısı altındayız. Yani biri bitiyor diğeri başlıyor.
#COVIDBir kadın, arkadaşının makyaj fırçasını kullanınca hayatı tam anlamıyla alt üst oldu. Enfeksiyon kapan, korkunç ağrılar çeken ve en sonunda ameliyat olmak zorunda kalan kadın, tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. İşte neden kimsenin kişisel eşyalarını ve özellikle makyaj malzemelerini kullanmamanız gerektiğini anlatan ibretlik bir hikâye…
#MRSASarısının akışkan kaldığı, tam ortasına ekmek banarak patlattığımız göz göz yumurtalara hayır demek çok zor olabilir ama yumurtalarınızı az pişirmenin sağlık açısından çok ciddi riskleri var.
#SağlıkRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeDünyanın en büyük bağımsız kanser araştırma kurumu Cancer Research UK önderliğindeki ‘Şekersiz Şubat’ta bir ay boyunca şekeri bırakma hedefleniyor. Biz de uzmanlara rafine şekeri hayatımızdan çıkarmanın yollarını sorduk. “Tatlı krizlerini azaltmak için güne peynir, yumurta, meyve, ceviz gibi besinlerle başlayın” diyen uzmanlar özellikle hazır soslar, meyve suları, turşular gibi işlenmiş gıdalara karşı uyarıyor. Sık sık tatlı krizine girenlereyse öğün sayılarını arttırmalarını tavsiye ediyor.
#Şeker