Güneş Yanığı haberleri sayfasında Güneş Yanığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 678 Güneş Yanığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikYaz aylarının sonuna geldik ancak güneşin olumsuz etkilerinden biri olan cilt lekelerinden pek çok kişi muzdarip. Güneş lekesi çeşitli nedenlerle oluşabilmektedir. Söz konusu nedenlerin başında genetik faktörlerle cilde zarar veren güneş ışınına maruz kalmak var. Hatta bazı kişilerde güneşten gelen ışınlar yalnızca leke oluşturmaz. Hali hazırda var olan leke ve çillerin görünümlerini de koyulaştırır. Bu hafta sizlere bu lekelere karşı evde yapabileceğiniz doğal çözümlerden bahsedeceğim...
#Cilt LekeleriSıcak havaların hâkim olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında güneş altında koruyucu tedbirler almadan vakit geçirmek, güneş yanıklarına davetiye çıkartabiliyor. Ciltte kaşıntı, kızarıklık ve acı gibi belirtilerle kendini gösteren güneş yanığının etkilerini hafifletmek ve zamanla geçirmek için bazı yöntemler mevcut. Peki, Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
#Güneş Yanığı Ne Zaman Geçer?Yaz aylarıyla birlikte fazla güneşe maruz kalan ve hassas bir cilt yapısına sahip olan kişiler, güneş yanıkları nedeniyle yaşadıkları kaşıntı, kızarıklık, hatta su toplama gibi şikayetlerin çözümünü arıyor. Güneş yanıklarında ilk müdahale çok önemli olduğunu belirten Öğr. Üyesi Gaye Hafez, güneş yanıklarına nelerin iyi geldiğini anlattı. İşte, yüzdeki ve vücuttaki güneş yanıkları için evde doğal çözüm önerileri...
#Aloe Veranın FaydalarıTatil sonrası güneş lekeleri ve yanıkları, deri dökülmesi gibi sonuçlara ilişkin yapılması gerekenleri Dermatoloji ve Deri Hastalıkları Uzmanı Bahar Öznur anlattı. Güneş yanıklarına karşı kalıcı sorunların yaşanmaması ile ilgili bilgi verdi, soyulmaların ciltte uzun dönemde kalıcı lekeler bırakabileceğinin altını çizdi.
#Güneş YanıklarıÇocukluk ve gençlik döneminde yoğun ve bilinçsizce güneş ışınlarına ve özellikle yanıklara maruz kalmanın ilerleyen yaşlarda kanser dahil olmak üzere pek çok sağlık problemine yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, güneş ışınlarından nasıl korunmak gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
#GüneşYaz aylarıyla birlikte deniz sezonu da açıldı. Kişiler cilt tiplerini önemsemeden bronzlaşmak uğruna uzun süre güneşte kalabiliyor. Doğru güneşlenmede saatin ve sürenin önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, güneş yanıklarına uygulanan yanlış tedavilere dikkat çekti. Yanığa sürülen diş macunu ve yoğurt gibi maddelerin alerjik reaksiyona yol açabileceğini uyarısında bulundu.
#Güneş YanığıYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcak hava, güneş ışınları, deniz ve havuz suyu gibi etkenlerden kaynaklanan çeşitli cilt hastalıkları olduğunu söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz, bu hastalıklardan korunma yollarını anlattı.
#Güneş YanığıDeniz, güneş ve kum üçlüsü yaz aylarında enerjimizi yükselten faktörler olarak öne çıksa da, hiç beklenmedik bir anda kapımızı çalabilen bazı hastalıklar yaz keyfimize gölge düşürebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Tellioğlu bugünlerde en sık rastlanan 7 yaz sorununu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Güneş YanığıHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde, vatandaşların en çok karşılaştığı problemlerden biri de güneş yanıkları. Özellikle tatil yapanların başına gelen ve oldukça can sıkıcı bir durum olan güneş yanıklarına karşı yapılması gerekenler merakla araştırılıyor. Peki, güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına ne iyi gelir?
#Güneş YanığıAnkara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı, güneş yanıklarına karşı yapılabilecek en basit müdahalenin ağrı bölgesine ıslak havlu koymak, kuruyan cilde zeytinyağı sürmek, sıvı kaybını önlemek için de en az 3 litre su tüketmek olduğunu söyledi.
#Güneş YanığıYaz aylarının gelip sıcak havaların iyice kendisini göstermesiyle beraber, güneş yanıkları da birçok vatandaşların muzdarip olduğu konulardan biri haline geldi. Uzmanlar zararlı güneş ışığından etkilenilmemesi için belirli saatlerde güneş altında durulmasını tavsiye etmeseler de, cildi hassas olan kişiler bu durumdan çok daha kolay etkileniyor. Peki, Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
#Güneş Yanığı Nasıl Geçer?Son dönemde cilt bakımında alışılmış yöntemlerin dışında dikkat çekici bir trend öne çıkıyor. Cilt lekelerinden ve sivilcelerden kurtulmayı hedefleyen bazı kişiler, ciltlerini UV ışınlarının doğrudan etkisine bırakmayı tercih ediyor. Bu yöntem, iltihaplı sivilceleri geçirdiğini iddia edenler tarafından popüler hale geldi.. Peki, gerçekten de güneş ışınları böyle pozitif bir etki yaratıyor mu, yoksa bu durum abartılıyor mu?
#SağlıkGüneşin yaşantımızda psikolojik ve fizyolojik olarak birçok olumlu etkisi olsa da, zararlı utraviyole ışınlarından doğru şekilde korunmazsak güneş yanığı, erken cilt yaşlanması, lekeler ve cilt kanseri gibi pek çok sağlık problemi kaçınılmaz olabilir. İşte güneşlenirken sağlığımızı da koruyacak öneriler...
#Yelda BaşaranAloe vera binlerce yıldır tıbbi amaçlarla kullanılıyor ancak zamanla toplumun sağlıklı bir yaşam tarzına verdiği önem nedeniyle bu bitkininin popülaritesi oldukça arttı. Peki gerçekten iddia edildiği gibi faydalı mı? Topraktan çıkarıp elimize yüzümüze sürüyoruz ama bunun riskleri var mı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Aleo VeraGüneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.
#Ece Su METEEski eşi Kanye West ile iki kız ve iki erkek çocuğu olan Kim Kardashian, oğullarından birinin vitiligo rahatsızlığına sahip olduğunu açıkladı. Vitiligo, pigment kaybına yol açarak beyaz lekelerin oluşmasına neden olan bir hastalık. Son dönemde ise vitiligo vakalarının arttığı gözlemleniyor. Peki vitiligo neden oluşuyor? Ülkemizde görülme sıklığı nedir? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkGüneşin UV ışınları dalga boylarına göre isimlendirilir ve başlıca UV ışınları türleri UVA, UVB ve UVC'dir. UVA ışınları en uzun dalga boyuna sahiptir, bunu UVB ve UVC takip eder. Daha kısa UV ışınları atmosferin ozon tabakası tarafından emilir, dolayısıyla UV radyasyonu vücudunuza ulaştığında çoğu UVA ve bir kısmı da UVB formunda olur. UVB ışınları cildinizin yalnızca dış katmanlarına nüfuz eder, ancak UVA ışınları daha uzun dalga boyları nedeniyle daha derin katmanlara nüfuz eder. UVB ışınları yüzeysel iltihaplanma ve hasara (güneş yanığı gibi) neden olurken, UVA ışınları daha derin hasara neden olabilir ve hücresel değişiklik riskinizi artırabilir.
#Güneş KremiSosyal medyada aloe vera, özellikle cilt bakımı için ‘mucize bitki’ olarak lanse ediliyor. Viral hale gelen videolarda, insanlar ciltlerini nemlendirdiği, güneş yanıklarını hafiflettiği, akne ve yara izlerini azalttığı ve cildi parlattığı için ortadan ikiye ayrılmış aloe vera yaprağını yüzlerine sürüyor, jelini yüz silindirlerinde donduruyor ve hatta Gıda ve İlaç İdaresi'nin reçetesiz satılan aloe veranın müshil olarak kullanımını yasaklamasına rağmen suyunu içiyorlar. Peki gerçekten cilt için bahsedildiği kadar faydalı mı? Riskleri var mı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Aloe VeraSon dönemde meteoroloji bültenlerinde ve hava takip uygulamalarında sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram var: UV indeksi. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında UV indeks değerini kontrol etmeden dışarı çıkmamak gerekiyor. Peki UV indeksi altında gördüğümüz sayılar ne anlama geliyor?
#SağlıkYaz mevsiminin o muhteşem enerjisini yaşadığımız bugünlerde birçok kişi solgun ten renginden kurtulmak için güneşle buluşmaya çoktan başladı. Ancak dikkat! Çünkü tatilden bronz bir tenle dönme hedefiniz, sizi cilt lekeleri, kırışıklık oluşumun artması ve en önemlisi de cilt kanseri gibi ciddi sorunlara karşı savunmasız bırakıyor. Bu nedenle cildinize zarar vermeden bronzlaşabilmek için bazı önlemler almanız şart.
#Süheyla BuyrukçuIşık hassasiyeti veya ışığa karşı duyarlılığın tıbbi adı “fotofobi”dir. Güneş ışığı, floresan veya ampül gibi kaynakların tümü; gözlerinizi kısma veya kapatma ihtiyacının yanı sıra rahatsızlığa neden olabilir. Işık hassasiyetine baş ağrıları da eşlik edebilir.
#FotofobiCilt kanseri son dönemde yaygınlığı artan kanser türlerinin başında geliyor. Uzmanlar cilt kanserinin en önemli sebeplerinden birinin güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak olduğunu altını çize çize söylüyor ve güneş kremi kullanımını sık sık tavsiye ediyor. Ancak güneş kremleriyle ilgili kafaları kurcalayan detaylar da yok değil. İşte herkesin bilmesi gerekenler...
#Cilt KanseriCildimizi korumak, kurumasını, yaşlanmasını önlemek hepimiz için önemli. Sağlıklı bir cilde sahip olalım diye herkes bir şey öneriyor. Sosyal medyada bakım videoları birbirini kovalıyor. Her ürün bir mucize vaat ediyor! Serumlar, nemlendirici kremler, maskeler, tonikler... Retinol, glikolik asit ve hiyalüronik asit son dönemde en popüler, en çok karşılaştığımız maddeler. Peki, bunların yanlış kullanımda ne olur? Yaşanabilecek sorunları uzmanlara sorduk.
#CiltLazer epilasyon, günümüzde popüler bir yöntem haline gelmiş olan kalıcı tüy alma işlemidir. Bu yöntem, cilt üzerindeki istenmeyen tüyleri ortadan kaldırmak için kullanılır. Geleneksel yöntemlere kıyasla daha uzun vadeli sonuçlar sağlaması ve ağrısız bir süreç olması, lazer epilasyonu tercih edenlerin sayısını artırmaktadır.
#Estetik Koçu Emsal DoğanSon zamanlarda özellikle sosyal medyada kadın sağlığını tehlikeye atan pek çok denetimsiz ürün satılıyor. 'Vajinal detoks' adı altında satılan bitkisel karışımlar, inciler, buhar banyoları, yumurtalar ve buna benzer pek çok ürün hiç sorgulanmadan onlarca kadın tarafından sepete atılıyor. Vajina sağlığı için alternatif tıptan yardım alanlar, 'Bitkisel üründen zarar gelmez' diyenler, nasıl tehlikelerle karşı karşıya olduklarının farkında değiller… Biz de bu ürünleri ve olası zararlarını konunun uzmanları ile konuştuk.
#Vajinal DetoksYazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikYaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildinizi etkileyebilir ve korunmazsa çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde cildinizi korumak ve sağlıklı tutmak için bazı önlemler almanızı öneririm.
#Dermatolog Dr. NesliBronzlaşmak uğruna her yıl ilginç trendler ortaya çıkıyor. Kakao yağından zeytinyağına çeşit çeşit yağlar ya da içecekler vücuda sürülerek kavruk bir tene kavuşmak sosyal medyanın da etkisiyle çok moda oldu. Peki bu uygulamalar ne kadar sağlıklı? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ile masaya yatırdık...
#Sağlık